07 February 2012

BULU MERAK?

org kata bulu merak nih boleh menghalau lipan,cicak dan ular... rumah akak nih banyak benor cicaknya...


kesempatan thaipusam kat area batu caves akak gigih naik moto g sana.. nak naik kete maaplah yek jem sampai depan umah akak dah jadi mainroad... akak dapat bulu merak kat batu caves ada je aci tu jual... aci tu pun kata memang boleh halau cicak... cicak takut ngan bulu merak nih...


kita tengoklah macam mana nih.. berani tak cicak tu nak buat wall dancing kat umah akak nih..


Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

Pen Biru said...

ye ke..ni baru tau.

Sekadar Coretan said...

Info baru tentang benda ditakuti oleh cicak. Yus sila update jika menda ni berjaya nanti k.

Yus said...

baeeek bos hahahahah.... aku takut aku yang seram tgk bulu merak malam2 macam ada mata je hehehehheeh

Hasrina said...

kak boleh tanya harga dia. terima kasih :)

Yus said...

Hai haslina..
Rasanya hari tu bayar rm20 dapat 10 helai :-)

Hasrina said...

wah terima kasih :)

eyka zulaikha said...

mane nak dapat ni erk hehe

Yus said...

alamak eyka tatau nak dapat kat mana.. dulu kat area batu caves nih ada aci dok jalan jual meja ke meja.. pastu masa thaipusam berlambak orang jual kat batu caves tu :)