09 March 2012

APO KONO KO JANG?

akak tinggal kan laki akak kejap je kat playground ngan anak akak kat giant... akak g beli barang2 dapur.. maklumlah kalau dua hero akak tu ikut shopping barang rumah memang over budget.. dorang nih memang suka capai macam2 jajan.. pastu kalau kat cashier kena more 200 ringgit mula lah masing buat muka tiga suku...


dalam akak dok shopping kat giant tu akak hengat dema selamat lah kat luar tu... rupa rupanya meleset uols... akak nak marah rasa macam tak berbaloi.. kalau tak marah membara je hati akak nih.. pastu siap suh akak g pulangkan balik...


kisahnya kalau korang g giant batu caves kan ada kat luar tu booth salesman yang jual macam2 lah.. ada tonic rambut.. ada mesin urut.. dan ada krim kecantikan.. dema nih akan tarik lah orang tuk test barang dema... kalau berkenan beli kalau tak berkenan back off.. tapi ntah macam mana si laki akak nih dok try lah krim pemutih ke krim kecantikan.. dan abih lah dema sapu kat tangan kat muka pastu suh buat comparison... dan laki akak nih terbeli lah.. bukan beli sebotol.. beli 3 botol uols.. melayang rm45... akak rasa seolah olah laki akak dok beli seluaq dalam pompuan pastu pakai.. adoiiiii


selama nih mana laki akak tu pentingkan kecantikan.. cuci muka pun tak pernah...akak speku hok sales girl dok tarik dia membeli... sampai sekarang nih akak dan dia tatau kenapa dia beli.. dia pun heran dan akak rasa nak gelak tapi tak ikhlas... lain kali memang akak kena heret dia ikut mana2 akak pergi lah...


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Kuazue Mohamad said...

hahaha..lawaks la yus..

Yus said...

mak engku... aku pun tatau naper laki aku teringin kelihatan cantekkk :-)