19 March 2012

MORIB GOLD COAST-PART 1

Gigih akak nak buat part by part... mestilah kan sebab terlampau banyak gambar nak upload.. tapi for the first part nih akak share gambar resort dan info tentang resort nih yek.. kebetulan kawan akak sponsored resort nih sebanyak 7 buah bilik..dan kebetulan jugak hari tersebut merupakan anniversary akak dan suami selama 12 tahun.. kira double joylah for we all...terima kasih sahabat.. akak tatau akak boleh mentioned nama kawan akak yang sponsored bilik kat sini.... rahsia kerajaan uols.. hahahah..

Okey akak sampai resort nih dalam pukul 2 since dema kata masa check in pukul 3 petang.. sampai sajer kat lobby.. mak aiii ramainya manusia nak check in.. walaupun hari tersebut adalah hari ahad dan isnin adalah hari bekerja still running full house.. dekat sejam akak beratur.. agak lembab gak lah.. akak berbaris near sejam jugak dengan macam2 ragam masa check in.. sampai turn akak akak just sebut nama reservation atas nama kawan akak tu.. dan akak ada request we all nak mengadap theme park dan satu level.. tak dapat uols.. chehh penat2 jer mentioned nak segala bagai requirement nih.. tapi kecek punya kecek dapat satu level tapi tak dapat semua ngadap theme park...tapi check in PUKUL 5 petang.. adoiiiiii....giler lembabbbb...

 perjalanan ke sini memakan masa kira2 2 jam dari kuala lumpur.. dan location resort nih terletak sebelah kanan selepas berjumpa dengan pantai morib..kira2 dalam 10 km dari pantai morib lah...dalam GPS tak jumpa pun resort nih.. tapi uols cari jer pantai morib.. pastu baru cari resort nih...buat masa ni hanya bahagian hotel sajer yang bukak dan bahagian appartment berlum siap lagi.. uols boleh check dengan resort nih http://www.gcr.com.my/ or boleh call 0331981028 untuk maklumat lanjut..

 bilik we all terletak kat level 3... nak request kat higher floor memangtak cukup bilik tuk we all 7 bilik.. so pasrah jer lah... lantai di bahagian corridor pun masih bersemen je.. tak tahu dorang ada plan nak buat tiles or memang biar macam tu jer.. nak lepak lepak pun tak ada tempat uols.. just bukak bilik masing2 dan bersembang kat depan pintu jer..
 okey masuk je bilik memang nampak luas lah bilik tu.. nak sumbat dua family pun boleh just bawak jer lah Toto or tilam nipis.. perabot pun baru so nampak okey lah..tapi sebenarnya dalam bilik nih tak banyak masa pun we all lepak.. most of the time memang dok kat theme park je.. kebetulan we all nak buat BBQ malam tu.. macam2 halangan tau.. memula dema kata boleh sewa tempat membakar tu RM180 dengan gazebo sekali.. tapi last minutes dema tepon tak boleh buat BBQ dan kena order dengan dorang dengan bayaran RM60 sorang dan minimum 30 pax.. fuh mahal tu.. so cari alternative lain.. lagi pun Kim dah plan nak bawak udang galah dari perak..giler besttt...so good bye BBQ kat resort nih yek..
tea making facilities nih macam standard hotel lain , mineral water dan tea or coffee.. ada juga minibar refrigerator tuk storage makanan yek..hair dryer or iron tak ada yek... sila bawak sendiri.. kira okey lah.. kalau uols bawak minuman MILO 3in 1 lagi best sebab maklumlah dahaga uols.. ada satu kedai mini kat bawah tapi tak bukak lah malam2..


 kalau running full house jangan lah korang nak memilih katil jenis queen ke..double bed ke.. memang tak dapat..so terima lah dengan hati terbuka katil single nih.. malam2 memang akak rapatkan katil nih.. mana muat Addy nak tidor ngan alli.. kalau dah rapatkan katil nih dapatlah katil tu jadi besar.. or kawan akak dia just turunkan je tilam nih kat lantai..maklumlah anak ramai uols..

 TV dia memang we all tak pasang.. tak ada masa nak tgk TV pun.. tapi siaran dia quite clear lah..akak sempat kejap tengok TV3...

 ni pulak tingkap dari dalam bilik boleh nampak ke dalam bilik air.. anak akak main panjat ikut sini jer dari dalam bilik air..abih basah taw..

 bilik air memang luas sangat..sesuai kami nak mandi 3 beranak.. tapi akak perasan air dia ada sikit karat.. tak tau kenapa.. maybe air tu tak filter betul betul kot..

 hehehhehe.. ramai kawan2 akak setuju bahawa jakuzzi nih memang really awesome.. dengan badan saiz akak pun boleh selesa berdua dalam jakuzzi nih..memangs sampai ke tengah malam pun we all ada berkubang kat sini.. tapi agak bising system jakuzzi nih  memalam sebab sunyi kan.. tapi kalau kita dran kan air akan ternampak kesan stain karat or kotoran kat air nih.. yang pasti bukan daki we all taw... nih air tak berapa bersih..

 berakfast dia tak berapa banyak variety dan tak awesome... ada nasi goreng, sambal tumis, samosa, bakes beans, sausage.. kalau nak makan ommelete memang beratus tersangat panjang.. so we skip that part.. akak rasa tempat makan memang cukup besar tapi kaunter ommelete tu memang tak cukup..tapi kalau korang nak skip berakfast memang tak ada tempat makan kat sekeliling resort.. budak setinggi 90cm memang kena charge yek harga dalam RM9 plus...

 ruang balcony untuk guest melepak sambil minum2 dan lepak2 memalam... tapi kalau lepak siang hari agak panas tau...

 bi pulak view bilik akak.. tips..kalau no bilik no genap maknanya mengadap theme park.. kalau no ganjil memang mengadap kilang ayam kot..sebab ada bau taik ayam yang amat harum hahahahaha...

nanti akak update lagi part 2 vacation akak kat sini yek....kali ni pasal BBQ dan kawasan Theme Park.. see u...

Note: Kalau promotion reservation kat online dia rate just RM190 tapi macam booking Air Asia ticket uols.. melepas nak booked bilik murah..so kami just buat phone booking kena bayar RM290 net sebilik.. dapat breakfast for 2 dan dapat complimentary wrist band 2 orang.. bebudak kena bayar yek.. 4 tahun keatas kena bayar RM15 seoarang...

No comments: