22 March 2012

MORIB GOLD COAST-PART 3

Warning banyak gambar ahead....
Gambar credit to Kim dan Yop Gbone..

Seawal pukul 6.30 pagi akak dah terjaga... kat luar gelap lagi..nampaknya akak yang terlebih excited.. hahahah.. actually akak terbangun sebab perut akak lapar uols.. maklumlah saiz macam akak nih perlu makan lebih demi tumbesaran yang sempurna.. kang bantut jer lah pulak.. opss bantut tu tak leh cakap lebih-lebih kalau body bantut tu tak apa kurniaan Ilahi tapi  kalau bantut otak dan mereng tu tak leh tolong dah..opssss

akak cari partner in crime akak pasal makan nih.. akak ketuk pintu bilik Aidee.. tapi dia kata Adam tidor lagi so tak ada sesiapa nak jaga Adam.. so akak ketuk pintu Eileen.. sib baik dia dah bangun.. so akak buat cadangan bernas supaya dapat makan dengan aman, akak suggest kaum ibu g makan dulu pastu baru bagi kaum bapa makan. kanak2 pandai2 lah we all seludup makanan.. bukan dema nak makan pun.. otak dah ke theme park...
Bagi kanak 90cm ke atas.. amboii iku cm yek uols.. Rm9.00++ bukan tak mampu nak bayar tapi dema masih tidor dan kalau turun makan pun memang jamah air jer lah.. tahu je lah bebudak.. dah lah cafe tu sebelah theme park... later on Zaireen, Aidee, dan Iza turun.. Ina dan kak Alis tak bangun lagi kot.. takper.. ingat nak makan sekejap jer.. tapi dok sembang2 tak sedar dah pukul 8.30pagi.. bapak2 pun dah sibuk call sebab anak2 berkicauaan nak mandi kat Theme Park.. adoiiii.. tapau sausage nak bawak ke Theme Park dan gerak naik atas.. macam pas batton lak ngan bapak2 semua..dema turn lagi lama weh.. kul 10.30 tak abih makan lagi..hahahah
Aliya dan Alli
Lepas siapkan anak2 semua dan seperti yang di jangka dema tak mo makan.. terus nak lompak Theme Park... memang sakan lah dorang yek.. tak kira air sejuk ke tidak.. walaupun hari Isnin tetap ramai.. nak mintak extend check out pun tak boleh sebab dema running full maybe sebab time cuti sekolah kot..
Our Manager dan Chef.. shidee.. dulu masa sekolah dia handsome sekarang dah 3 layer perut hahahah
Dalam kul 10.30am semua berkubang dalam pool.. Kak alis dan yop, Mokhsein dan Ina sajer tak berkubang sebab dema berkubang dalam Jakuzzi hahahah.. pandai yop biar anak main kat Theme Park dema main dalam jakuzzi.. cheh.. hehehehhe
Alli syok jadi ikan.

Alli, Amalin, dan Haikal nak main slide

Suka gambar nih.. caring tul abang Haiqal

Aliya dan Alli

Life guard hehehehhe.. belakang Addy tu Adam anak Aidee

Aliya dan Adam
Akak nak citer sikit pasal Adam nih.. dia baru darjah dua tapi knowledge dia macam budak darjah 6.. dia boleh terangkan pasal universe nih dengan lancar.. tahu tentang galxy.. dia dok baca kehulu hilir buku The Universe.. cita cita nak jadi angkasawan.. perghhh.. tapi memang akak tekedu dan sangat impress ngan Adam nih.. pandai sungguh dia.. errr dia kata Pluto dulu ada dalam sistem kita sekarang bukan lagi.. heheheh akak pun tatau...
Adam dan Addy

Ain dengan twins.. akak tak tahu mana abg mana adik main panggil je...Damia ntah ke mana berani sungguh damia nih

Addy dan Alli dan Muzafar di belakang


akak kat balcony bilik.. nak amik barang...
sambil dema mandi nih panggil jugak dorang naik ke darat nak bagi makan.. memang kebulur macam anak ikan.. cepat jer abih makanan tu.. berendam lama2 sebab tu lapar..
Muzafar i think.... tengah buat stunt

Takut tengok abg tatoo tu.. tapi abg akak lagi garang cekak pinggang
Lepas kul 11.30 pagi semua naik ke bilik nak kemas barang.. nak check out kul 12.30.. bebudak ada sambung main dalam jakuzzi sementara mak mak kemas barang.. kecoh weh.. dah tak ada tutup pintu bilik hotel dah.. masing2 sibuk kelam kabut tarik anak keluar dari Jakuzzi
Yop dan Kim kawan baik sejak sekolah
On the way balik kami stop kat Pantai Morib.. hajat nak ambik gambar ramai2 tapi hujan renyai2 pulak.. tak per janji amik gambar.. Mohsein dan family dah balik awal sebab ada meeting kul 2.00 rasa macam tak lengkap tak ada gambar sama2 lah..

eileen, Aidee is my best friends since secondary school

aidee dan Akak
Dulu masa sekolah akak kurus dari Aidee.. sekarang Aidee kurus dari akak nih tidak adil... dari from 1 sampai form 5 kami satu kelas sampailah kalau Aidee kawan ngan orang lain akak jeles..hahahah...

Gambar kami minus keluarga Mokhsein...
Tamatlah episode cuti cuti malaysia ke Morib dengan kawan2 yang sangat saya hargai dan kebetulan event nih tak di rancang maka tak ada lah nak hebohkan kat Fb sebab hotel adalah sangat limited.. nanti kalau ada rezeki kita jalan2 lagi yek.. kali nih akak dah dapat tempat yang menarik untuk keluarga.. harap lebih ramai dapat join Insya-Allah..

2 comments:

Kuazue Mohd said...

huhuhu.. siyok nyer..

Yus said...

mak engku.. memang syok.. lebih lebih lagi orang taja hotel.. ;)