23 March 2012

VISIT JOHOR

To tell the truth akak nih memang laaaaama tak jejak kaki ke Johor.. more than 6 years kot... akak tak tahu apa yang menarik kat Johor.. Kalau akak nak g Singapore akak naik flite.. wah nak citer akak selalu naik kapalterbang ke nok hahahahah..

Okey hari minggu lepas adik lelaki akak nak g Johor dia selalu je pergi Johor atas urusan kerja.. Addy lak kerja malam.. hari tu dia ada ajak pergi Johor kalau akak tak ada plan apa2 tapi selalu clash dengan programmed Addy.. tapi tetiba akak ingat akak ada kawan kat sana.. dah dekat 3 tahun duduk bekerja kat Johor.. Yes I'm gonna visit Aidee.. dan JPO hehehehhehe

Hari Jumaat dalam kul 10 malam we all bertolak dari puchong.. naik lori/bas adik akak.. hahahah.. akak panggil lori sebab MPV dia ada 11 seater.. kan macam bas dah tu.. hahahah.. Mak akak pun ikut juga.. kebetulan dia jaga anak saudara akak nih time cuti sekolah,,, Walaupun 11 seater tapi kehadiran 4 budak lelaki di dalam MPV memang terasa sempit hokey... ada je benda yang dema rebutkan..

Ruang Tamu
Kali nih we all stay kat Grand Paragon hotel.. check in pukul 1 pagi uols... dapat bilik pulak kat level 25... bilik dapat Junior Suite.. besar taw.. ada ruang tamu, ruang dinning dan bilik tidor yang besar.. akak dan mak serta bebudak semua tidor kat ruang tamu.. lagi selesa..

Dinning Table
Ruang Dinning pun besar.. Nasib baik tak ada kitchen.. just tempat buat tea jer...
Bedroom.. besar jugak.. bilik air pun besar.. selesa lah kalau menginap kat sini

Hari Sabtu tu lepas breakfast bebudak nih semua nak terjun pool.. akak kena lah turun sekali taw.. nasib baik pool dia kat level 11.. kalau mcam sesetengah hotel tu kat sebelah cafe.. matilah dorang tgk akak berkubang hahaha.. air dia sejuk sangat..

Alli dan Adam
Dalam kul 2.30 tu Aidee jemput akak dekat hotel dengan Mini Cooper dia tu.. wah seronok akak taw.. nasib baik hotel dan rumah Didi tak jauh.. just 15 minit drive jer.. dia memang dah expert area Johor nih. sampai sakan dok sembang dalam kereta leh terlepas simpang ke rumah dia.. hahahah..


Aris kerja.. so kami berempat lah dalam rumah nih.. Didi masak nasi ayam uols.. kalau nak rasa sila datang rumah didi.. rumah didi nih kemas sangat.. anak akak nih kaki kecah.. nasib baik ada Adam dok kemas mainan.. pastu dema membanting tulang membajak sawah kat depan rumah.. abih lecah.. Adam ngan Alli kata nak cari fossil.. hahahaha... Anyway sampai jugak akak kat rumah Aidee nih.. Ntah bila lagi boleh jenguk kat sini...
Hari ahadnyer lepas chek out.. we all singgah kat JPO..akak nak tahu gakapa hebatnya JPO nih.. dengar citer murah sangat barang barang berjenama kat sini.. tepi hiway ke Senai dah nampak JPO nih...

Armani

Michael Kors
Akak minat satu handbang kat Michael Kors nih.. tapi akak rasa still mahal;.. kalau beli online dari kawan akak lagi murah taw.. tapi at least akak cuba jer dulu padan tak ngan body akak yang gebus nih...
TUMI..hok nih Kim suruh survey. mahal jugak weh lepas diskaun
Lepas tu hujan turun dengan lebat...we all lepak kat food court.. tapi nasib baik dapat tempat duduk.. walaupun hari Ahad.. pada pendapat akak JPO nih harga dia still mahal dari beli online tapi of course murah dari boutique dia.. so terpulang dengan cita rasa masing masing.. kalau suka beli barang terus dapat boleh je pergi sini tapi keluar duit lebih lah.. tapi dont mind tunggu 4 weeks boleh beli kat online macam ramai kawan kawan akak buat.. Happy shopping...

No comments: