07 April 2012

IRON CHEF KAEDAHNYERR....

periuk belanga yang akak order dari Jimah dah sampai..akak order dari UK uols..kebetulan akak dia nak balik dari UK for good... makan masa sebulan nak sampai naik kontena.. actually dah sampai lebih kurang 3 minggu lepas..tapi akak sajer lewat2 kan nak ngambik dari dia sebab akak tak ada space nak letak bende nih..maklumlah dapur akak kecik.. tak kan akak nak letak dalam lemari baju..

Setelah akak clearkan beberapa bahagian dalam dapur akak dan akak beli cabinet baru tuk pinggan mangkuk akak baru akak collect dari Jimah..sepanjang masa lah jimah dok bawak periuk akak nih dalam kereta dia..hahahahah kesian ko yek jimah..


Anyway akak amik Tefal Expert.. akak tak tahu akak nak masak apa guna periuk nih.. tapi akak dah try lah guna pan dia dan memang best... buat masa sekarang akak decide nak jadi Iron Chef sebab akak nak masak air kosong je dalam tu hahahahahah nantilah kalau akak dah renovate dapur baru akak ada semangat nak masak beria.. dan akak buat party Periuk yek..

Sementara nih duduk lah dalam kotak dulu jangan sampai jadi sarang lipas sudah....Okey akak nak berangan masak 5 main course jap... alih2 akak masak meggi jer uols....

No comments: