18 April 2012

NAK BALIK KAMPUNG

Haaa esok dah Khamis??? alamak terlalu banyak masa akak habiskan streaming online citer korea yang buat akak melekat kena paku kat kerusi nih sampai satu apa kerja rumah akak tak buat.. basuh baju pun selang dua hari.. lepas sidai nak melipat akak longgok dulu dalam bilik satu lagi.. pemalas sungguh.. ini semua pasal edan montel yang bagi link citer korea tu lah..

Sekarang akak hanya mampu tengok segala damage yang telah berlaku kat rumah akak.. habuk tak berelap.. sarung sofa dah hitam.. sampai tadi laki akak sebelum pergi kerja dah cabut semua sarung tu dan rendam dalam bilik air.. maksudnya nak tak nak akak kena lah juga membasuh kejap lagi..malam nih dia kerja night shift so sengsorang lah akak buat kerja nih...

Esok dah nak balik kampung.. Addy start off day hari Khamis sampai Ahad.. alang2 tu Alli ponteng sekolah lah hari Jumaat nih...fuh akak kena away dari komputer nih.. banyak kerja nak buat.

1) Basuh baju dan sarung sofa.. tukar cadar katil sekali
2) sambil tu lipat baju yang menimbun dan packing baju
3) lap segala habuk dalam rumah
4) sapu sampah dan buang habuk kat kipas
5) mop satu rumah
6) cuci bilik air
7) masak air supaya ada stock air putih dan air sejuk
8) bersihkan peti air dan buang sayur yang tak bermasak dan layu
9) kemas dapur dan pinggan magkuk

Perghhh mampukan akak nak siapkan malam nih.. mau tak tidor malam.. tak per akak punya salah..akak kena tanggung.. adoiii... sementara nak start kerja akak berangan lah dulu kerja akak dah siap.. akak g blog walking dulu naaaa... citer korea kena hold dulu..



Note1: as pukul 8 malam masih berada di depan PC download siries CSI dan How I Met Your Mother.. (bila nak start buat kerja pun tatau)

2 comments:

Kuazue Mohamad said...

hahaha.... haku bagi budsk tidok haku pun layan ler tenet..pas tu bgun wat laks ketja yg tak pernah habih..bertimbum nak lipat n kelas baju budak berdua tuuu...

Yus said...

kat umah anak aku ngadap TV aku ngadap tenet... sempat juga siap kerja sikit sampai kul 4pagi nih...yang tak settle lagi sapu sampah dan mop lantai.. dan packing baju.. :)