25 May 2012

SEPAGI DI HULU YAM WATERFALL

Apa yek xtvt hujung minggu yang tak banyak keluar duit?nipis ekonomi rumahtangga kalau dok asyik berjalan jalan ke shopping mall or vacation siap berhotel bagai.. akak kena berjimat.. maklumlah kena kumpul duit sebab alli dah boleh buat passport.. :)

Pikir nye pikir Addy kata why not kita berkelah..lama dah tak berkelah kat air terjun.. yang paling dekat ngan umah akak nih Ulu Yam jer lah... Rasanya Alli dah near 3 tahun tak jejak kaki kat sini.. mesti dia happy main air..

Hari sabtu akak sampai dalam pukul 9.00 pagi.. gigih uols orang tak bangun tidor lagi ke apa.. akak orang pertama yang sampai kat area Stage no 2 nih... Banyak dah perubahan.. kawasan dah tak ada sampah sarap yang bersepah.. tong sampah pun dah banyak di sediakan.. semak samun semua dah di ranapkan tinggal pokok2 besar jer.. Owhh parking pun dah kena bayar RM4 per Entry.. okeylah kalau tempat dah berjaga macam nih..


Seperti biasa Addy kena setup tempat berkubang akak.. memula akak dah plan nak mandi tapi bila baring kat tepi air terjun nih mata rasa kuyu je.. dengan suasana sejuk memang susuai akak nak rehat kan mata.. Alli memang tak sabar nak mandi dah..

Akak bawak bekal simple jer as breakfast.. tak plan pun nak stay sampai tengah hari.. sure ramai orang.. Burger sorang seketu dan Cheese bread sorang sekeping cukup kot..

Akak yang memang tak mandi dari rumah berangan macam nak mandi kat sini.. tapi air dia sejuk sangat.. tak sanggup akak nak rendam dalam air sejuk macam tu.. tertidur akak lebih kurang 40 minit jugak lena tak hengat.. Addy sorang yang layan Alli main air.. tapi akak tengok Alli asyik berkepit ngan Addy jer..sebab sejuk sangat.. Sekejap2 dorang naik ke darat pastu masuk dalam air balik..

Lepas tu Addy pun layan nak tidor gak.. dia tak kasi Alli main sorang2 walaupun cetek.. yer lah air terjun kan kang tetiba laju jer hanyut anak akak kang... Masa nih dah ada lah beberapa family yang datang..siap nak buat BBQ lagi.. akak pun turun gak ke air tapi sampai paras lutut je.. malas nak basahkan baju.. dema nih lelaki senang nak salin baju..

alli memula tak mo main pasir.. lepas tu naik syok pulak.. hilang geli dia.. tapi still nak duduk atas kerusi.. hahahaha apa punya fesyen lah.. janji dia happy..sampai nak kena paksa balik rumah laa.. ada ke tiap2 hari nak ajak datang sini.. dia ingat Mama dia tukang jaga parking ke apa..

Bagaiman hari minggu anda? :)

No comments: