24 May 2012

TEACHER'S DAY AT LCKI

Kisahnya nih lah first time akak kena prepare hadiah sempena hari Guru pada 16hb Mei lepas.. maklumlah anak akak dah ada cikgu.. akak ngan laki akak memang blur sikit nak bagi apa lah kat Teacher alli nih.. yer lah kalau nak di ukur ngan jumlah wang ringgit memamang jasa guru nih tak terbayar.. akak nak hadiah yang something sweet for Alli's teacher.. Alli pun dah pandai pilih.. yer lah suka ikut mama pergi cosmetic department kan... :)


Memula Alli nak beli angry bird cake.. merata akak cari tak ada.. secret receipi tak de..kat Festival city Mall kedai kek dalam tu tak jual angry bird cake.. kalau nak beli baskin robin sure cair lak nanti...

Akak pikir pikir akak prepare lah something yang kids suka makan dan senang akak nak buat pagi2.. maklumlah mama alli nih terkenal dengan sifat malu malu ke dapur hahahahah


Memula alli request 5 hadiah nak bagi kat teacher dia.. akak tanya alli nak bagi kat teacher mana? akak nyaris nak beli lima.. last sekali dia kata yang ajar dia Teacher Ikin dan Teacher Nad.. yang dia sebut tadi semua teacher kawan.. adoiiii... penat akak jadi inspector polis tanya nama2 teacher yang dia nak bagi hadiah..

Malam tu dia menulis dengan tulisan buruk nak bagi kat teacher dia.. jenuh gak nak ajar dia menulis cantik cantik .. akak kena tulis kat kertas lain pastu dia ikut tulis kat kertas nih.. sampai berhelai2 kertas dia guna sebab salah sampai ada drama air mata lah jugak sebab dia dah penat menulis..

So hadiah muktamad dia kata beri pada Teacher Ikin dan Teacher Nad.. huhuhuhu



Ini lah juadah simple akak.. roti akak potong 4 dan tabur dengan sausage dan tabur gak ngan mozarella cheese.. dah siap.. nak letak mayonnaise Alli tak mo.. so buat yang simple nih dan bakar 10 minit suhu sederhana je.. akak buat dua tray jer.. buat banyak2 kang orang lain pun bawak makanan jugak..


Owh ini lah teachers alli kat LCKI cawangan Gombak... comel2 belaka kan.. akak cilok gambar dema dalam FB LCKI.. harap2 teacher dema tak marah lah kan.. :)

No comments: