23 May 2012

WELCOME CIK BUNGA SEKUNTUM

Selamat datang kepada bunga sekuntum yang bakal menjadi bahan usikan dan buli kumbang 4 ekor.. hahahaha.. Yes uols Cik bunga yang pertama dalam family akak telah selamat dilahirkan di Putra Medical Centre Sungai Buloh pada 22hb May 2012 (1 Rejab)  pada pukul 2.05petang dengan berat 2.75kg...

Cuba teka mana satu Cik Bunga Seputih Salju (adik lelaki akak suruh namakan anak saudara dia nih) hehehe. op coz Cik Bunga adalah sangat masam dah tak senyum macam Ummi dia..kekekek opss lupa hidung pun sama ngan Ummi dia.. harap2 boleh tarik bagi mancung...


Ramai sungguh baby yang lahir pada hari tu sampai padat lah jadual doctor hari tu.. akak tengok kerja doktor dan nurse yang sangat sibuk akak bersyukur tak jadi doktor uols..kalau jadi doktor pun akak bukak klinik jual MC jer... bley???

Lebih kurang 6 jam jugak we all tak boleh nak pegang baby nih sebab baby nih dalam pengaruh ubat.. maklumlah Ummi dia amik painkiller so effect pada baby so dia nak stabilkan baby nih dan reverse kesan ubat kat baby nih.. tidak lah asyik tido jer macam Ummi dia.. tapi Ummi dia tak ada ubat tidor pun boleh je lentok kat mana2...

kenapa mata sepet macam jepun.. taulah Ummi dan Abi kerja company Jepun.. kekekek

Haa dalam kul 8.30 malam baru boleh bawak masuk bilik.. maka berkerumunlah kumbang 4 bersaudara tu nak tengok Cik Bunga.. semua nak bawak balik.. tapi Ummi Cik Bunga nih kedekut.. tak kasi pegang nanti jangkit selsema, batuk .. hahahah udah rupa ibu ayam jaga anak ayam kekekek..

Tapi kumbang 4 bersaudara tu peduli apa.. dia buat macam anak patung jer.. kejap2 cuit.. kejap kejap cium.. kejap kejap urut.. heheheh.. tataulah macam mana Ummi dia nak kepong time balik umah Mak Wan nanti yek... sah sah kena buli Cik Bunga nih..


Cik bunga nih baik jer.. tak merengek.. bukak mata tengok sekeliling.. akak tau cik bunga nih bukan nampak apa pun tapi sure dia pelik bising sangat ngan suara cousin dia 4 orang tu bermain keliling bilik tu.. nasib baik bilik single..kalau bilik berempat haru betul..


Dan mestilah bergambar dengan Mama dia yang setia menunggu sejak masih dalam labour room dan setelah keluar labour room menunggu Ummi dia sambil makan nasi beriani daging.. Mama dah offer Ummi makan nasi beriani tapi ummi lebih suka makan ikan kering dengan lada hitam sajer.. camner..?? so Ummi makan jer lah karipap minum petang, dan air milo.serta nasi beriani sorang2.. sib baik tak ada peti ais.. kalau tidak lagi lazat minum air sejuk heheheh..

P/S: Ummi kata cukuplah sorang je... hahahaha Mama risau taun depan masuk spital lagi sebab bersalin.. heheheheheh

2 comments:

annabellaadam said...

bole tanya berapa cost bersalin ye?

Yus said...

anabellaadam

Kalau normal inclusive bilik dalam 2k
Kalau amik epidural lain tambah RM700
kalau cser dlm 5k

harap dapat membantu :)