25 July 2012

5 RAMADHAN

Bagaimana puasa uols.. so far akak masih bertahan maybe sebab sisa sisa tenaga selama past 11 months dulu masih banyak terkumpul dalam badan akak nih..akak steady jer walaupun ada satu hari akak miss sahur.. dahaga jer lah..

Anak akak sampai sudah tak dapat puasa penuh.. dia menyusu botol lagi..lagi pun dia baru 5 tahun.. tapi akak rasa dia malu juga bawak bekal ke sekolah dia.. sebab masa akak amik dia waktu tengah hari dia terus bukak beg dia amik bekal yang akak bekalkan pagi tadi dan makan dalam kereta.. akak rasa ada kawan2 kelas dia berpuasa..dah lumrah anak akak yang sudah bersunat tu perasaan malu dia memang tebal.. tapi kalau suruh puasa dia kata nanti dia nak minum susu macam mana?? memang tak dapat lah tahun nih kot..cuba lagi tahun depan

So far akak memang masak setiap kali berbuka dan sahur.. tapi kadang2 sampai tatau nak masak apa. so memang asyik surf resepi jer tengok mana yang nampak menyelerakan dan senang.. makin lama makin malas nak prepare macam macam.. almaklumlah akak sorang je yang bertungkus lumus dari meracik bahan, memasak, menghidang dan kemas.. laki akak tu memang typical lelaki melayu.. dia memang LANGSUNG TAK PANDAI masak.. kalau mengemas tu okeylah.. tapi kita kena susun balik sebab berterabur sebab dia tak pernah nak follow cara menyusun barang akak. Biasalah anak tunggal

Sekarang memang totally dia work from home.. siang malam ada kat rumah memang tak ada masa "me" time.. memanjang ada dia.. kepada kawan kawan akak sila lah jemput akak berbuka di luar..akak penat dah memasak nih..sampai krem kaki akak nih.. dah lah makan berdua.. tapi tak kan nak masak sikit2 sangat..memang rasa tak best...

okeylah.. hari nih akak masak lontong dan sambal tumis sotong.. malas nak masak laut berjenis2 tu.. harap2 kenyang laa... nanti dah siap masak aka upload yek..:)

No comments: