31 July 2012

IFTAR DI LUAR RUMAH

Pertama kali akak ajak laki akak keluar iftar kat luar sebab akak malas sangat masak on 26 July 2012..Lagipun hari nih hari gaji laki akak.. hehehe sebenarnya kalau nak belanja makan kat luar tu tak payah tunggu gaki pun tapi akak nak something daripada dia so berjalanlah akak ke Festival Mall di setapak.. why Festival Mall? sebab kat situ orang tak ramai.. parking free pada bulan Ramadhan.. tempat makan tak payah nak berbooking bagai.. walk in jer ada je tempat kosong..

Sementara menunggu tiba waktu Maghrib anak akak pau akak dengan main ChuChu train.. tak ada orang nak main pun cuma Alli.. lepas abih satu round RM3 akak suh dia main lagi dia tak mo...baguss.. lepas tu dia jadi spiderman kat kedai makan..haruuuu



Sementara tu laki akak ke surau sebab lepas je azan dia terus maghrib dulu baru makan.. akak buka puasa dulu sebab akak memang lapar sangat.. matilah memang perut tak pernah kenyang.. makan tak baca bismillah kot..

Sebenarnyakan .. akak nak beli cermin mata baru.. cermin mata akak dah lama uols.. psatu yang baru akak buat dah patah lah pulak so back to yang lama balik.. akak memula nak survey jer pun tapi terbeli lah pulak... melayang duit laki akak RM800 lebih.. kalau ikut akak nak beli bingkai murah jer yang dorang buat promotion RM1 satu bingkai tu tapi laki akak yang pilih Lee Cooper nih sebab dia kata cantik.. harga dia tak lah singgit jadi RM300 lah bingkai jer.. huhuhu.. lepas tu sebab power akak tebal ya amat.. maklumlah dah sebelah 9.00 dan sebelah lagi dah 8.00 kalau pakai hok biasa sure macam kanta mata akak nih.. so pilih lah yang ketebalah cermin 1.74 huhuhu mahal nyerrrrrr..

Masa sesi try menerai laki akak kata suit ngan muka akak yang umpama bulan mengambang penuh..

Tapi kalau tengok cermin mata akak Guess ini pulak.. akak rasa kenapa pilih hok sama macam cermin mata akak dulu yek.. kesimpulan bukan akak yang pilih frame nih.. laki akak yang pilih.. takper lah asal dia yang bayar dan sedap mata dia memandang.. tak ada lah dia asyik nak ungkit lemak kat badan akak nih pulak hahahahaha

No comments: