23 July 2012

PASAR RAMADHAN

Setelah tiga hari berpuasa baru hari ini akak berpeluang melawat bazar ramadhan yek-laki akak panggil bazir ramdhan- akak no komen.. heheheheh perut lapar weh semua bende nampak selera..

first time dalam tahun nih akak buat lawatan muhibah persis perdana menteri melawat kawasan .. bezanya akak tak ada escort so akak kena berhimpit sampai tak nampak lauk.. nampak kepala orang jer.. aduhh akak tak suka hokey.. rasa nak patah balik tapi tak ada ruang langsung akak nak buat U-turn..

yang akak paling berbulu je kalau tengok laki pompuan dok berkepit lengan to lengan berjalan beriringan persis berbulan madu di zoo..

Awek: Darling cer tengok tu ada burung puyuh laaa.. eeiiiii cutenyer
balak: ha ah cer ayang tengok belah sana.. kuih cucuk badak... amboiii gebunyer..
Awek: Darling..darling.. cer tengok depan tu.. nampak macam ayam golek
Balak: tak tengok ke hok belakang kita tadi.. ada puteri mandi..

cehhh akak nak cepat yek.. dah ramai orang dia boleh buat catwalk tengah tengah tu

Harga??? huh mahal weh.. sometimes lauk akak tanya dorang sebut pelan jer..akak nak mintak ulang sebut harga takut dema kata akak pekak.. tapi dah bertanya kan tak kan tak beli so beli lah ikan patin dua potong kecik masak tempoyak.. mak aiii sekali kena RM8.. taubat nasuha jap akak...

takperlaaa.. akak masak kat rumah lagi meriah..kalau madal RM20 akak boleh masak macam2 lauk..sampai penuh meja.. kalau kat Bazar Ramadhan adalah dapat 2 jenis lauk.. satu piring kuih dan satu bungkus mee goreng..

Dahaga betul nih.. malam nih akak nak tengok wayang kul 10.45malam.. akak sekeluarga nak jadi Batman :)))))) akak sukerrrr... lepas tarawikh lah pergi..sebab surau kat rumah aka buat 8 rakaat je..

Selamat beribadah uolsssss..:)))))

Note: setelah berbuka puasa akak rasa sangat sedih uols.. pulut panggang yang akak beli dah basi. pastu inti dia cuma setebal pencungkil gigi.. kuey tiaw yang akak beli di masak dengan halia??? mana belajar Yong?? ikan patin masak tempoyak rasa macam orang baru belajar masak.. adoii.. Lala goreng cili laki akak kata hangit.. rezeki we all dapat peniaga yang mencari untung tanpa memikirkan berkat berniaga tu.. laki akak terus bukak peti ais keluarkan ikan bawal yang akak masak masa sahur tadi dan panaskan dalam microwave.. dia kata akak masak seratus kali ganda sedap dari yang dibeli.. kembang kuncup montot akak nokssss.. hahahaah

No comments: