26 July 2012

PULAU TIOMAN - PART 7

Akak rasa nih final episode dah yek..kalau nak citer details memang banyak giler..korang boleh buat telenovela.. check out time kul 12 mintak extend tak dapat sebab bilik pun penuh memandangkan ferry we all pukul 1 petang so packing dan duduk menunggu ferry kat kedai Aunty Free Duty tu.. seperti yang di jangka Ferry lambat sampai around pukul 2.30 petang.. memang mengantuk sebab semalam we all tidor lambat sebab tengok haiwan kat laut tu..sementara tu we all posing kat tepi pantai.. apa lagi nak buat kann


Masing masing mengabadikan kenangan di tepi pantai Jimah dah rupa penyu terdanpar tak dapat oksigen hehehehe


konon nak tiru style Rini posing dan Rini pulak tiru liaya jasmin.. tapi akak categori plus size.. dapat lelap kat hammock tu memang nyaman sungguh.,.sejuk je angin laut nih..


Kami sampai kat Jeti Mersing dalam kul 4 petang dan beli sikit souvenir pastu gigih nak kejar bas ke Kuala Lumpur tapi bas Tranasional dah sold out.. Bas S&S Internasional pulak pukul satu dah berlepas.. so kapi pakat ke Kluang dengan menaiki bas S&S Internasional pada pukul 5.30 petang..dorang kata kat Kluang banyak bas..tiket berharga RM9... dalam perjalanan ada sorang mat salleh dari New Zealand bercuti kat sini dan on the way nak ke Singapore.. Sembang lah ala kadar.. tapi bila bas dah start jalan dia bukak kasut dia..mak aiiii semerbak bau kaki.. adoiiii..akak pun tutup kepala dengan selimut supaya bau kaki tu tak buat akak pening.. adoiiiii

sampai kat Kluang kami miss bas pukul 7.00 ptg.. kena tunggu bas kul 8.30mlm .. kali nih kami naik bas KKKL.. bas dia memang best laa.. dah lah tak ramai orang cuma ada 7 orang jer..dalam bas dia pasang citer Fast and Furios 5.. layan jap lepas tu semua lena tak hengat dunia..bas memang selesa dari S&S internasional.. tak ada lah bunyi ngok ngek ngok ngek.. perjalanan pun memang smooth jer..

Kami tiba di BTS dalam pukul 11.30 malam dan husband akak dah tunggu siap2.. masing2 dah ada yang menjemput.. sempat akak copy memori card dari camera Jimah.. Psttt Jimah dah ada Boyfriend baru... cute uolssss... hamboiii kat pulau macam orang single..

anyway walaupun kami berlima tapi suasana happening tetap terasa dan memang enjoy lah kat Tioman sambil jumpa kawan baru.. next time akak nak repeat ke redang balik sebab request dari Jimah..dia tak pernah pergi Redang...

sesiapa nak pergi ke Tioman kalau berkumpulan naik bas pun okey tak lah penat nak drive pergi dan balik.. till then nak plan ke Bali pulak.. nak cari tiket murah nih nok..

1 comment:

Rinee Rinot said...

redang?? another jimah-jeff?? huhu