01 August 2012

IFTAR DI TASIK TITIWANGSA

Hishh sekali dah makan kat luar memang malas betul lah nak kecah makan kat umah.. hari nih we all buat something yang biasa we all buat setiap tahun.. berbuka di Tepi Tasik  Titiwangsa.. bukan makan kat restoran nelayan or gerai makan yer uols. we all memang duduk bersila di tepi tasik berbekalkan juadah yang di beli di Pasar Ramadhan.. sambil tu boleh cuci mata sembang2 ngan laki dan anak akak..


Akak dan family memang suka style berkelah macma nih.. tapi tak sangka tahun nih ramai jugak yang buat begini.. siap bawak periuk nasi lagi bentang makan ramai.. seronok..


Akak siap siap suapkan anak akak makan supaya dia tak mengganngu masa akak dan Addy bukak puasa nanti.. tu pun macam2 dia mintak masa we all berbuka.. dia nih city boy sikit.. tak suka activiti macam nih..cepat jer nak balik..

Kat sini duduk lah kat lantai or ada meja dan bangku tapi dah penuh .. kat lantai pun okey apa... ramai jer orang buat macam tu..astaka tempat berteduh pun banyak.. tapi nyamuk penuh..kalau  nak selesa bawak sekali ubat nyamuk yek..

Surau pun ada kat sekitar nih.. so tak payah lah berkejar nak ke masjid.. semua depan mata.. air basuh tangan pun ada.. memang best lah.. dah tiba nak azan maghrib sekumpulan pelajar UTM pun tapau lepak makan kat sini kira2 ada 20 orang .. owh sangat meriah tau... cubalah buat ngan family anda.. beratapkan langit dan beralaskan simen :)

3 comments:

Sharinginfoz said...

tengah plan nak makan apa le hari ni

Yus said...

Tu lah... Dah tak tahu nak pilih menu apa kat bazar ramadhan tu.. Akhir sekali beli kuih dan mee je.. Kenyang gak:-)

ray yoga said...

Nice Post . . .:)

may you want to stay in bali,you can book hotels in bali from my website (List of Bali Hotels Discount, Low Rates):



Bali Hotels

Seminyak Resorts Bali

Seminyak Hotels




Best Regards



Bali Hotels Management