28 September 2012

HAPPY BIRTHDAY DEAR DARLING @ PAPA

Hari nih Birthday my dear darling@Papa@Addy..dah makin hampir ke 40an nampaknyer.. tak lama je lagi tu.. tapi dia still rasa macam budak sekolah menengah katanyer... perangai pun macam budak2 sebab tu office mate dia tak pernah dapat teka berapa umur Addy yang sebenar.. macam awal 30an je.. kekekek perasan lah tu

Mission nyer akak suruh Addy pergi  kerja kat office... senang akak nak buat project surprise kat suami terchenta nih.. selepas amik anak akak balik sekolah, akak pergi ke Shopping mall nak beli gift.. duit dia jugak yang dia bagi elaun kat akak tiap bulan.. dia dah lama mengintai benda nih tapi dia masih tak beli lagi dia kata bukan urgent.. so akak pun tak suruh dia beli sebab akak yang nak beli sebagai gift nanti..

Tapi biasa lah kalau bawak budak kecik nih memang dapat satu gak gift tuk dia.. akak memang tak boleh nak beli gift tuk anak orang lain jugak sebab akan dapat satu tuk Alli nih.. bankrap akak tau...

Apa hadiahnyer? Rahsiaaaaa.. hehehehhe yang pasti dia suka sangat dan terus guna.. Tapiiii anak akak tak leh simpan rahsia.. akak cakap ngan Alli jangan bagi tau papa kita beli hadiah tuk papa.. dia kata okey.. Papa dia balik je kerja bukak pintu dia terus kata.. Mama beli hadiah tuk Papa.. pastu suh Akak bagi kat Papa.. akak beria2 lah cakap mana ada.. akak beli hadiah tuk Mak Akak sebab kebetulan hari jadi Mak akak pada 1 Oct nih.. pastu akak pura2 tanya Addy nak hadiah besday apa.? nanti akak belikan.. dia kata tak apa lah.. dia tak mau..

Dia pun ada cakap kat akak dia tak mau kek besday sebab bukan ada orang nak makan pun.. tapi akak beli muffin 6 bijik dan letak lilin sebab Alli yang beria nak tiup nyer.. muffin pun comel comel je..

Dan Alli memang yang paling beria2 nak nyalakan lilin siap tutup kipas dan lampu lagi.. Anyway Mama nak ucapkan selamat hari lahir buat Papa semoga rezeki keluarga kita semakin bertambah dan dikurniakan kesihatan yang baik.. We all love you very much and you are our hero...may our love till jannah..

dan akak belikan Mak akak sebentuk cincin emas belah rotan sebagai hadiah hari jadi yang ke 62.. bukan wang ringgit dan harta menjadi ukuran di sini.. kasih sayang dan pengorbanan Mak memang tidak ternilai dengan segala benda di dunia ini.. Semoga Mak memperolehi kesihatan yang baik dan bahagia selalu.. :)))

No comments: