28 September 2012

PANTAI CHERATING

Pernah pergi Cherating... ? tak tahulah kenapa.. akak still tak pernah rasa Pantai Cherating tu menarik..sebab maybe akak selalu mandi manda di Pulau-pulau di Malaysia yang sangat jernih dan pasir yang putih.. tu yang rasa kat cherating tu tak berapa menarik.. tapi kalau nak compare dengan Port Dickson tu memang Cherating lah lagi best...

Akak singgah di Cherating waktu dah Lunch hour.. akak tapau makanan kat satu local restaurant dengan lauk2 kampung bersama Petai Jeruk hehehehhe.. Memang panas dan memang kurang pohon2 nak buat tempat berteduh kat tepi pantai.. dan keadaan Pasir Pantai yang yang sangat luas dan jauh dari gigi pantai.. nak berjalan ke laut pun akak malas.. akak duduk kat bawah pokok tempat orang berjual-jual.. bentang sleeping bag dan tidor.. angin memang sangat kuat..

Disebabkan angin yang kuat Addy dan Alli decide nak main layang-layan.. akak tak larat nak ikut. tengok dari jauh.. perut pun dah kenyang.. mata pun macam tak leh bukak..

Alli seperti biasa mana nak jejak pasir pantai mula-mula tu.. kena berdukung je.. Addy memang rajin melayan.. kalau ngan akak jangan harap laaaa.. sendiri jalan okey.. akak tanya dia nak mandi pantai ke.. dia kata tak mau..maybe dia rasa panas sangat kot..

Disebabkan tali layang2 tu pendek setakat tu jelah layang2 tu naik...

Lama-lama Addy pun main sorang2 anak dia dok tengok kattepi jeee..

Owh kalau tepi pantai jangan lupa bawak sun block.. kang jadi hitam legam lak..

Tengok anak akak sampai duduk atas sleeping bag pun tak mau.. rela duduk atas belakang akak sambil main layang2.. anak bandar betul laaa..

No comments: