05 October 2012

RESTAURANT HJ SHARIN LOW GOMBAK

Akak sangat suka makan chinese food.. sekarang nih banyak restaurant chinese muslim kat KL nih.. so tak susah nak dapat supply.. dulu masa akak duduk ampang selalu lepak kat Galaxy Shopping Complex sebab kat situ ada satu restaurant Chinese Muslim (Pak Ya Chinese Muslim Restaurant).. Kat Gombak nih ada satu.. Nama dia Restaurant haji Sharin Low.. dan satu lagi kat area selayang Carini Chinese Thai food.. ketiga tiga nih memang akak 100 percent recommend..
Sebarang pertanyaan boleh lah hubungi restaurant tersebut yek.. akak tak sempat nak tanya working hour sebab akak lapar sangat.. dan service dia memang pantas.. selalunya kalau akak lalu restaurant nih tengahari dia dah bukak..malam2 pun bukak.. so akak tak pasti pukul berapa dia tutup..

Menu


Menu

Menu

Menu


favorite akak ayam goreng telur masih dengan nestum.. portion dia banyak walaupun akak order tuk hok kecil sahaja.. boleh makan 4 orang nih.. 
Udang masak telur masin.. hok nih akak rasa sedap lagi kat Pak Ya Chinese muslim restaurant kat Galaxy tu.. yer lah lain restaurant lain pulak style dia kan.. kat Pak Ya tu dia guna ketam nipah which is mahal lagi dan isi dia banyak lagi dan harga dia pun agak mengempiskan poket.. yang ini akak order set kecil iaitu dua ekor ketam RM40
Dan satu lagi akak order Tom Yam campur which is sangat pedas dan sedap.. akak order yang kecil jugak.. dulu akak ada jugak order Butter prawn.. sedap gak.. sayur kangkung goreng belacan dia so so ajer..


Total akak makan bertiga sampai dah tak larat nak berdiri dah.. tapi portion yang akak order nih boleh makan sampai berempat orang.. kira murah lah kan.. sebab yang beria makan akak dan laki akak jer.. anak akak memang makan ayam jer tu pun tak habis..

4 comments:

ctsueraya said...

erm...selalu bacer review pasal restoran nie....kene try gak nieh...suka bacer blog ahkak..kalau rajin jenguklah blog aii..hehe

Yus said...

Tq ctsueraya.. thanks singgah... nanti ahkak blogwalking yek.. dah gantung belon kat blog tak? hehehehe...

Sizzling Suzai said...

thx for sharing kak :)

Yus said...

Welcome dear... makan banyak banyak supaya gemuk bersama sama