23 October 2012

SAPER LEBIH BIJAK?

Sebenarnya kalau pasal anak lelaki akak atau suami akak deal berdua akak jarang amik tahu sebab nyer akak cepat rasa sakit hati.. mana taknyer perangai Papa nyer memang lebih kurang je ngan umur anak..

Kalau dema berdua bergaduh akak kena leraikan..kalau dema berdua terkinjat kinjat nak beli toys akak kena tenangkan.. kalau dema berdua berjanji bagai akak dengar kan ajerr.. Akak nih kan dah khabor akak nih ada dua anak lelaki.. satu umur 5 tahun dan sorang lagi dah nak masuk 40 tahun.. huhuh

Satu hari nih anak akak dah boleh tidor bukan sekatil ngan we all.. dia kan dah besar panjang.. tak muat seh.. so satu hari dia boleh tidor kat bawah dengan berbentangkan tilam..tapi malam tu, sebelum nak tidor depa berdua tu buat drama titanic kot.. sambil tidor pegang tangan.. sorang kat atas katil sorang kat tilam kat lantai.. macam pasangan kekasih gituew... akak tengok pun berbulu mata.. tak boleh lepas tangan hokey...


kalau dah bergini tiap malam dia tido memang akak give up.. akak tido kat bilik sebelah je lah.. lagi aman.. papa dia je lah dok rela berhimpit ngan budak kecik nih

satu hari akak dengar laki akak dok pujuk anak akak nih tidor kat ruang tamu since kat bilik sebelah dia takut nak tidor sorang dan bilik dia kat depan pintu masuk tu laaaaaagi lah dia tak berani nak tidor sebab dia kata jauh sangat.. ceh rumah sejengkal pun kata jauh..

So laki akak dok lah bentang tilam kat ruang tamu teman si budak kecik nih nak tidor.. tapi sampai sudah laki akak boleh tertidor dulu.. budak kecik nih dengan bangga dan hidung kembang amik bantal busuk dia dok bisik kat akak.. Papa dah tidor dah jangan bising tau.. Alli teman tido ngan mama kat katil.. hahahahah padan muka ko.. sampai ke pagi baru laki akak sedar dia tidor sengsorang kat ruang tamu macam orang pelarian :).anak dia baik punya nyenyak dengan tilam yang empuk siap berselimut ngan akak nih.... akak rasa anak lelaki akak nih akal dia panjang sikit dari laki akak.. so akak ada competitors nih..

P/S: macam mana nak train anak tidor kat bilik sendiri yek?

No comments: