27 November 2012

HALAMAK KUTUUUUU...

Kutu apa?Kutu Babi? Kutu Tilam? Kutu Kucing? Kutu kat rambut kita? huhuhuhu..

Semalam akak gi gunting rambut anak akak dan husband akak.. yer uols.. nak gunting rambut pun kena akak bawak dema nih.. kalau tidak dah rupa orang utan dah rambut masing2.. macam tak pernah jumpa gunting...

Masa anak akak guntung rambut memang akak berdiri kat sebelah macam mandur.. anak akak tak boleh duduk diam.. dia selalu suruh akak sapu rambut yang jatuh kat muka dia.. terpaksalah akak berdiri sebelah anak akak nih. yer laa ko suka buat mak ko nih macam orang gaji kan...

Tetiba masa potong rambut tu.. tukang gunting nih tangkap sesuatu kat atas kepala anak akak.. eh eh apa tu? dia bagi kat akak seekor.. KUTU uolssss.. dorang tatau akak pun geli dan seram ngan KUTU nih.. terus akak buang tanpa bunuh uols.. huhuhu penyanyang jugak akak ngan haiwan nan satu nih kan..

Sambil tu akak jerit kat suami akak yang tengah potong rambut kat kerusi lain dengan kuat nyer.. PAPA, Alli ada kutu.. bangga uols.. huhuhuh kurang asem punya mak kannn.. macam excited jumpa haiwan terancam...


Lepas tu segera we all pergi ke farmasi yang berhampiran. beli ubat kutu... dalam kereta mulut akak dok lah membebel mana lah Alli dapat kutu nih.pada masa yang sama kepala we all mulalah start rasa gatal gatal.. laki akak kata psychology nih.. sebab semua sedia maklum kalau ada kutu kat kepada sure gatal gatal kannn..


Okey kat farmasi jual ubat nih RM14.90.. dia macam liquid tanpa bau dan warna jernih.. pakai dia pun senang je.. lumurkan satu kepala sambil gosok gosok kat bahagian yang selalu banyak bersembunyi kutu nih..di bahagian belakang tepi telinga dan biar kan selama 10 minit.. kemudian sikat menggunakan sikat yang disertakan sekali di seluruh kepala.. kalau ada kutu dia akan jatuh sekali dengan telur dia pun.. tapi jenuh akak sikat still tak ada nampak tanda tanda ada kutu pun.. rambut anak  dan laki akak walaupun dah pendek ala tentera tetap akak buat jugak.. dan tak ada pun kutu.. .. dari mana lah datang kutu tersebut yek.. akak syak sikat yang kat saloon tadi dah memang ada kutu pastu terjatuh kat kepada anak akak..possible jugak kan..

inilah yang anda akan dapat jika membeli ubat Kutu tersebut. okey uols.. harap2 dapat membantu uols mencegah kutu dari anda menjadi penternak berjaya kutu tahun 2012.. sila musnahkan kutu di kepala anda.. :)

No comments: