25 November 2012

KEDAI LONGKANG

Ketar ketar akak nak menjoyah ngan uols semua nih taw.. akak geram.. dan rasa macam nak je akak cili cilikan mulut itew orang dan halau dia balik ke negara asal naik tongkang...

uols pernah wangsa Walk Mall? best ke? akak rasa tak best langsung.. kedai dia pun tak ada lah happening sangat.. sama standard ngan Festival City.. lama lama nanti jadi lah macam shopping mall kat jinjang kot..

Nak jadi cerita hari nih akak ingat nak pergi umah adik lelaki akak.. akak tak ada lah bersiap melawa, melaram.. nak main beskal ngan anak akak je kat Puchong.. Pakaian kalau nak bersukan mestilah selebet ngan T Shirt gelebeh dan seluar belang belang akak laa.. memang nampak rupa akak macam Cleaner lah,, huhuhuhu.. sekali lagi akak kata tak jadi ke rumah adik akak sebab hujan lebat tapi dia terus bawak kereta masuk ke wangsa Walk mall tu.. akak pasrah uols..

Nak di jadikan cerita laki akak dan anak akak dok pergi kat tempat main games kanak2.. akak nih melilau lah berjalan dari satu kedai ke satu kedai...ada satu kedai kat atas nih.. Nama dia kedai/Butik Bhajoo...(butik lah sangat) akak tengok harga baju dia murah laa..range dalam RM60-RM150.. ada yang sale dia letak kat luar... akak pun masuk laa.. akak tengok ada dia orang pembantu kedai kot.. sorang hok gemuk jam badak (org indon uols).. sorang lagi kurus... hok kurus tu melayu dok cabut uban kat kepala si badak nih.. akak biar je lah.. aka kdok belek belek dalam 10 minit nak cari saiz.. acu kat badan.. jahitan.. semua tu akak check laa. pastu akak letak balik hanger.. adatlah mesti ada yang terkeluar dari barisan baju tersebut kan.. dah akak letak balik dah kira baik.. buat akak main longgok kat lantai? ko jangan cabar aku BADAK...aku mampu buat dari tu yek...

lepas sepuluh minit agaknyer dorang dah puas cari uban dema nak bergurau senda ngan akak kot.. keluar lah terkedek2 hok gemuk badak nih dari belakang kaunter.. masa tu akak tengah belek kat seksyen lain.. dan akak sorang je kat kedai tu uols.. pastu dia dok jerit kat sorang kawan dia bangsa melayu tu.. ayat dia macam nih tapi dalam accent indonesia " Aduhhh (nama sales girl melayu)...  mari ke mari.. habis semua baju kita sudah terbalik balik" (maksudnya baju dorang yang sangkut kat hanger tu tak tersusun laaa..sambil jerit bagai hokey..)- baju murah je pun tak layak gantung okey-  akak pandang lah dengan ekor mata akak yang ayu nih.. pastu dia blah masuk ke bahagian cashier..datang laa hok melayu luruskan hanger baju yang akak belek tadi.. akak rilex lagi.. pastu akak tanya baju kat sini dari mana.. pastu salesgirl tu kata dari Indonesia, China, Taiwan, Thailand.. HUH ku pikir baju dari PARIS sudah mau belagak.. gelak akak dalam hati.. kalau baju dari 4 negara tu uols tak layak lah nak berlagak macam jual baju Chanel, Dior, Versace bagai.. PUIIII lahh wahai BADAK.. akak blah lepas tu.. terus mati napsu dan mati selera uols..

Pastu akak bawak banyak duit kan walau akak selekeh.. teringat akak kena beli seluar panjang anak akak since dia nak solat Zohor dan Asar kat sekolah time cuti nih tak kan nak pakai seluar apek kan.. laki akak ajak g the curve.. akak tak citer pasal bende ni kat laki akak.. kalau tidak mau si badak tu makan kasut laki akak kannn...bagi melepaskan geram akak nih akak shopping seluar panjang anak lelaki akak nih sampai 7 helai uols.. baru lah berjaya cita cita akak nak jadikan anak lelaki akak macam model huhuhuhuhuh

Abih duit akak.. tapi takpe hati akak puas nok.. dengan ini akak menyatakan akak akan boycott segala barang dari kedai Bhajoo walau di mana saja anda berada.. apa ko ingat akak boleh boycott Mc Donalds sahaja ker.. setakat baju dari Thailand, Indonesia, Taiwan dan china.. tak terliur lah weh..

P/S: akak update kisah nih dalam Fb rupa nya ada jugak antara kawan akak terkena ngan Indon nih.. mulut longkang.. makan makanan BABI kot..




No comments: