29 November 2012

OWH EM GEE--AIR ASIA !!!!

I hate U!!!!!!.. aiyoo sedar tak sedar akak telah terbooking tix ke 4 tempat dalam sekelip mata bagi 1st and 2nd Quarter tahun depan.. what to do.. Air Asia memang pandai buat buat sale dan akak tak pandai nak say no.. tu pun banyak lagi tempat nak pergi tapi tengok account bank alahaiii ciputtt.. kalau beli tix saje memang boleh.. tapi nak pikir cost penginapan makan dan pengangkutan  kat sana laa.. huhuhuhu

Meh akak citer macam mana kisah akak terbooking tiket tiket nih..

Ke langkawi.. sedih uolssss.. memula akak tak nak pergi.. tapi since Alli bulan 12 nih memang tak cuti sekolah so suami akak suruh cari mana2 flight tix hujung bulan 12.. nak bawak dia jalan2 dan biar dia rasa seronok sikit.. (akak double seronok) so cari punya cari dapat lah pada awal January time budak dah masuk sekolah.. tak pe akak kan suka je bercuti time orang tak de kat hotel ramai2..  tix murah uols.. RM0.11 sen sajer.. but of course lah dah campur airport tax dan fuel charge returned tix RM55.11 sorang.. murah kannn.. kalau bawak kete pun nak kena isi minyak pastu tol pastu parking kat jeti pastu tambang feri.. nih complete pejam mata sejam dah sampai ke langkawi..

Second ke Bali- akak dah menyerah kalah dah tak nak pergi sebab akak try contact kawan akak Jimah tak dapat.. (phone dia bengong katanyer) so akak cuma browse je lah tix mengikut tarikh yang Rini dan Ori dah booking awal tahun hari tu.. akak dapat RM122.11 returned tix seorang ..banyak lak tu lagi.... murah kann kawan akak Rini dan Ori dapat Rm480++ sorang huhuhuhuhu.. tetiba senja tadi si jimah call dan kata suh akak booking kan. akak segera lah bukak website.. dapat uolsss.tapi tak banyak dah.. dan awal sehari dari Ori dan Rini nyer flite.. tapi bila akak click tuk dua orang tak dapat dah..adoiii.. dan benda nih berlanjutan sebab kengkadang lepas sejam cek balik harga dia murah balik.nak tangkap tak dapat.... iskkkkk..

Lepas tu buat kali terakhir akak try kul 12 malam tetiba keluar harga yang mampu milik..walaupun time pergi we all kena RM280 tapi masa balik we all dapat RM45.11 je.. jadi lah so sorang kena RM330 returned.. yesss ke bali jugak akhirnya...

Ke Ho Chi Minh City- memula akak planned nak pergi dengan kawan girls akak jer.. tapi nak time cuti sekolah memang lah susah nak cari tix masa cuti sekolah..semua cepat sold out atau harga mahal.. pastu akak ajak Addy pergi.. dia kata okey je tapi tak payah bawak alli sebab we all tak tahu condition kat sana dan senang nak backpackers style.. Addy lak nak try main tembak meriam kat sana.. so fine kami pergi berdua je... nanti akak terpaksa mintak tips dari kawan yang dah pernah pergi..

Kota Kinabalu - We all kesian lak sebab Alli tak pergi ke Vietnam so kami bawak dia pergi ke kota kinabalu.. cadangan nak bawak dia island hopping dan stay kat gunung kinabalu..mesti dia suka or akak yang suka yek.. ? habislah tabung ke Korea akak.. cadangannya bulan December 2013 nak ke korea family trip.. tapi tix murah tak keluar lagi.. hopefully lambat sikit la dema buat offer. akak dah kering kontang nih..padan muka...

Dalam beberapa bulan nih jenuh lah akak nak study map dan cariinfo.. memang kalau vacation akak jer lah yang kena cari benda nih..laki akak keluar duit dan ikut je...



No comments: