30 November 2012

PERSIAPAN KE LANGKAWI

Hmm langkawi.. yer ada orang kata kat akak kalau pergi ke  langkawi tak payah buat preparation itinerary bagai.. maklumlah dah selalu pergi tapi akak gigih jugak buat preparation juga weh..kang tak de bilik nak tidor or semua hotel yang best semua dah habis..

Nasi baik akak buat serba sedikit persiapan dan tinjauan nak pergi Langkawi... okey tentang tempat tido nih susah nak cakap.. maklumlah akak pergi langkawi memang tak pernah dapat bilik seperti yang di gambarkan kat dalam internet.. kat dalam web site dorang wah lawa giler dengan harga yang murah tapi sekali pergi sana nan ado pun.. kebanyakan hotel di Langkawi dah uzur dan tak nampak macam akan dibaik pulih.. takper lah akak nak  try hotel De Baron Resort ni.. bagi anak akak dia penting kan swimming pool.. tapi memang laku weh hotel kat langkawi nih..sebab tu kot dorang tak sempat nak buat renovation kang rugi pulak kan.. Hotel mahal mahal yang rate 400 ke atas pun penuh time akak booking nih.. ceh saje je taw nak amik hotel mahal..

Akak nak try De Baron hotel nih.. yang terletak di Pekan kuah.. ada swimming pool untuk anak akak.. dulu pernah tinggal di Aseana Langkawi..memang la hotel dia mempunyai swimming pool yang terpanjang tapi bilik dorang Hazab uolsss.. dua kali tukar bilik sebab aircond leaking dalam bilik dan satu lagi aircond rosak.. katil dan bau yang tak best.. bilik air yang tersumbat..macam macam.. kalau tgk website waaaahhhh gahnyer kaler pink gitew.. kat Bayview hotel akak pernah tinggal gak.. bilik nice tapi pool dia kat tempat orang breakfast dan kecik.. ramai je mata orang boleh jamu mata.. satu lagi akak pernah tinggal kat Twin peaks Island resort..lagiii lah teruk bilik dia dan service... huhuhu.. cuma pool dia ada heater jer lah boleh mandi malam2..dan banyak lagi lah hotel yang dah try tak semua seperti yang di gambarkan kat internet..


okey setelah selesai booking tempat menginap sure akak cari tempat untuk memanjakan diri.. sebagai minah coupon akak nampak ada offer yang berpatutan dari groupon.. cadangannyer akak sorang jer yang bermanja manji nih.. tetiba laki akak buat muka.. dia nak jugakkkkkkk.. okey lah kasi chance.. lagi pun tak mahal..dua orang just RM100 dan rawatan spa selama 2 jam 20 minit..siap urut badan, kaki kepala dan sauna dan macam macam lagi lah.. hahahahah.. saper yang tak nak kannn.. okey selesai dua perkara..akak booking buat spa nih kul 8.00malam uols.. memang tidor je lah malam tu dengan lena.. :)


sekarang akak nak cari pengangkutan selama 3 hari di langkawi tu.. kalau boleh akak nak pakai MINI COOPER tapi akak nak harga KANCIL.. ada saper saper boleh bagi tak? okey itu tak pe..nanti dah nak pergi baru booking..ke akak kena tempah awal awal jugak sebab nanti dapat kereta buruk jer.. adoiii nih belum lagi akak nak buat itinerary ke BALI pada bulan January 2013 jugak..

Penat rupanya nak melancong nih..walaupun tempat tu dah pergi beberapa kali.. huhuhuuh.. okey lah akak ada beberapa contact number dah.. kawan kawan akak bagi tuk tempah kereta.. tengoklah akak pilih yang paling murah yek dan value for money.. :)

No comments: