13 December 2012

CAMERA UNTUK AKU -SAMSUNG EX2F

Senyap kan seminggu nih akak nih.... akak senyap senyap ubi uols.. berisi.. sebenarnya akak sibuk bertapa menyiapkan itinerary pasal nak ke langkawi dan bali.. berpinau mata akak nak select supir di Bali dan membaca review setiap tempat di sana.. walaupun tak dapat pergi semua tempat tapi at least tempat tempat yang glamer tu dapat lah jejak Insya-Allah

Lagi satu kann.. akak nak show off.. hehehe akak dapat hadiah dari husband akak.. besday kah? tetiba je Addy bagi green light beli camera nih.. akak dah lama berbunyik tanpa senyap setiap kali nak beli camera macam kawan akak Si Olyn wife nyer Azwan tu.. cantik gambar dari camera dia .. reason akak berkenan camera dia sebab tak yah susah susah nak setting nak amik gambar pakai function SMART jer.. amik gambar malam pun tak payah pakai flash.. dia nyer model Samsung EX1.. tapi dah tak ada stock dah huhuhuh

Jalan kat Digital Mall dorang baru keluarkan Samsung EX2f.. lagi besttt sebab apa?? akak pun tatau hahahahah yang akak tahu dua je compact camera yang buat F1.4 satu lagi Panasonic Lumic LX7. tapi akak jenuh dok baca review akak lebih tertarik dengan ini Samsung EX2f.. Addy pun berkenan..lagi pun dia yang bayar kan.. akak redhooo!!! hehehe


Yang best dia nyer screen leh nak pusing pusing hala mana2 pun..senang nak amik gambar sendiri.. takde lah selalu dapat gambar muka separuh je.. yer lah muka akak kan lebar kena pandai aim...

Bentuk dia pun cantik.. boleh katakan macam mini DSLR lah.. tapi still kecik dan senang nak bawak kehulu kehilir macam pelancong...

Okey kat bawah nih specifications camera nih.. akak tak baca pun.. yang akak tau on je pusing punat ikut SMART dia auto set dan picit.. dah keluar gambar yang cantikkk..walaupun akak nih idak lah comel bila camera itu terlalu detail capture gambar akak nih :(

Harga masa akak beli? RM1600 dan akak dapat free gift banyak banyak.. yer lah akak nih mulut becok semua nak murah sampai apek tu tak larat nak tgk akak sebab akak nak mintak free gift apex tu sendiri supaya boleh dia amik gambar akak jer.. terus dia bagi je semua yang ada atas meja termasuk 15GB & 4GB memori card, Lens protector, Screen protector, Micro memory card conversion, Tripod yang besar, beg camera dan extra bateri.. hahahahahahah korang bayangkan betapa dia nak halau akak cepat2 dari kedai dia..



Dannn terjadilah gambar pertama dari camera nih di waktu malam di balcony umah akak tanpa menggunakan flash hanya menggunakan SMART function.. keadaan kat area umah akak nih gelap sebenarnya..lampu jalan pun tak lah terang sangat.. tapi sekali tengok hasil WOW macam stay kat area hartamas (HARTAMAS lah sangat) hahaha..

Dannn terus leh wifi ke telephone mudah alih, desktop dan boleh juga upload terus ke facebook melalui wifi connection.. ganas tak.. ? akak suka sangat.. terus akak sengih sepanjang hari..

Owh satu lagi boleh link kan dengan ipad or any smartphone sebagai remote control nak amik gambar .. tak payah lah suruh orang lain amik gambar akak nih sebab kalau akak suh laki akak amik gambar akak dengan posing ala model mesti muka dia memang macam (sendiri sambung yek) dan kalau anak akak yang amik gambar akak lak sure takde kepala.. so memang terbaik lah camera nih tuk akak.. pandai akak pilih.. dah dah akak kena ikat perut nih. sebab hujung minggu nih besday anak akak.. akak dah beli hadiah dia.. apa akak beli ? hmm nanti akak tunjuk..sib baik anak sorang.. kalau dua orang mau akak jual tanah kat kampung :)

No comments: