03 December 2012

LEVAIN BOULANGARIE PATTISSERIE

Happy Monday Peeps!!! how is your holiday.. kemainnnn intro nak cakap omputeh.. nak sebut nama kedai nih pun terbelit lidah.. ntah bunyi lari dah kot.. tapi tak pe.. walau tak reti sebut tapi akak dah sampai sini dan makan roti je nok.. hahaha.. eh nasi takde??? perut melayu betul lah..

Kat Mana? nih akak dah rajin dok tempek peta dan alamat.. uols cari lah yek.. kalau akak tunjuk peta yang kawan akak lukis.. Hazab uolsssss.. pitam akak hokey.. bukan akak sorang yang rasa nak pitam yang tukang lukis pun beberapa kali koma melukis peta nih.. maklumlah budak keje bank yang lukis.. memang kelakar kekekekek.. anyway sampai jugak kan..semua kenyang kannn..

kalau uols tak tau gak kat mana tanya je abang polis yang korang nampak kat jalan bukit bintang.. Curlass kawan akak Aidee dok tanya abg polis masa first time datang sini.. dia ingat abg polis kita rajin lepak sini ker.. yang akak tahu we all nye POLIS memang selalu lepak sini.. akak pun heran.. ingat tekak dia nasi arab je kann..



Okey bagi yang first time datang sini.. akak nak habaq yek.. maklumlah akak pun first time.. masuk je korang chop meja.. kalau tak ada orang nak jaga meja amik le tanda reserved kat dalam kedai tu...kalau nak suasanan ala France boleh lepak kat luar.. ada kipas dan mist sampai macam ala2 hujan.. kalau nak tenang dan sejuk duk dalam ada aircond..

Uols masuk dalam dan sila jangan jadi jakun tengok banyak sangat roti yek.. sampai ada kawan akak macam dah macam hilang ingatan... ingat macam nak makan roti selama seminggu..penuh tray dia amik uols.. akak pun seram.. lepas we all tengok dia amik banyak roti dengan pandangan heran dia cepat cepat kata..nanti kita share share yek hahahah..cover line betul Romy

Kemudian beratur, order air dan bayar yek.. jangan lupa sebut no meja anda tadi.. nanti sampai sudah air uols tak sampai. dah lah mahal yek.. owh jangan lupa order mushroom soup..memang sedappppppp sangaaaaaaat.. dah kalau nampak bun daging ke bun ayam ke JANGAN amik.. tak sedap tawww...

memula akak pilih view nih sebab memang ramai orang walau di waktu pagi.. biasalah janji kul 9.30pagi tapi akak sorang je sampai awal..akak kan janji melayu moden.. tapi dah ramai we all rasa panas sebab kipas rosak dan mist sampai basah meja..pindah kat meja yang kat pintu hujung tu..best sikit dok sembang.. lagi macam hantu mengilai..eloklah dekat pokok buloh sekeliling..

Ain datang bawak kembar dia.. macam macam anak dia order ssmpai rasa ringan wallet dia kan.. Kenapa aku tengok muka ko lain je Ain..? ko mengandung lagi ker? alamak opssssss

Akak dan pelukis peta (norli) dan penjaga hutan malaysia.. .. akak kompius akak nih itik ke manusia.. kalau orang lain buat duck face sangat comel hokey.. akak hazab uolsssss...

Sebab akak order makanan dengan mohsein masa beratur..dia bayar kan sekali tawww.. horeyyyyy.. tu lah saper suruh amik awal dan ada yang datang lambat.. dia bawak duit banyakkkk sampai gemuk wallet dia tu.. akak nak tunjuk yang norli bersungguh sungguh makan.. sangat tekun hokey.. macam nak amik exam

Akak dan Aidee.. eh kenapa banyak gambar akak yek.. akak model kah? suka hati akak yek.. sebab nih blog akak. kan.. dah akak pastikan gambar akak yang terlampau buruk tak singgah kat sini.. gambar uols buruk tak per sebab lagi buruk lagiii akak suka letak dalam nih kaaan

From top L to R: Iza our Junior, Aidee,
Bottom L to R Romy dan Cikgu Arnie (pengantin baru) datang bawak husband uolsss...sib baik husband dia nak teman dan layan perangai giler we all


Dorang suka carut aka punya belt tau.. benci akak.. mana akak tau belt tu suka sangat naik ke atas.. maklumlah cutting model.. sila sokong yek..!!!

Penuh mejaaa kan.. Aidee selepas mohsein kata dia gemuk terus amik salad okey.. akak rasa mana ada gemuk sebab yang gemuk kat sini akak sorang je tawww..

syaliza dan Aidee..apa yang hendak di compare oleh mereka? kulit yang flawless kah?
Mawol dan Jaja pun sampai.. pandai je cari mana post we all duduk kan..sure dengar riuh rendah..
Ceh ceh ceh..kaki akak yang tak menahan.. akak nak cakap kaki akak tu adalah tinggalan sejarah bagi menyokong kenyataan akak yang suatu ketika dulu akak pernah KURUS.. huhuhuhu

Okey dari pukul 9.30 pagi we all lepak sini sampai pukul 3.00 petang hokey.. punya laaa lama sembang.. tu pun tak puas lagi.. tapi tak pe we all kan dah planned nak lepak kat melaka bulan 4 nih.. lagi ramai yang akan lepak dan bermalam kat sana.. tak tahu lah kalau Homestay tu amik insurans tinggi kot.. takut runtuh je dengan perangai we all kat situ..

No comments: