21 December 2012

PERSEDIAAN KE BALI

Nampaknya perjalanan ke Bali hampir menjadi kenyataan -Insya-Allah- jangan tak jadi weh.. tix Air Asia dah booking dan hotel pun dah bayar kan.. kalau tak jadi frust lah kan.. lagi pun penat dah akak bersengkang mata dan tenaga nak cari quotation dan itinerary perjalanan.. walaupun nampak agak pack kan..

Kami berjaya membeli tix tuk dua orang ske Bali pada bulan satu 2013 ni.. best sungguh.. dan setelah membuat meeting antara ahli group kali nih maka terhasil lah itinerary yang sangat padat dan macam mampu nak pergi semua. takpe.. ini perancangan sahaja.. kalau sempat pergi kita terjah.. dan percutian kali nih adalah bersifat SANGAT BAJET yek.. tak ada hotel mewah mewah.. kalau nak bermewah mewah next time akak pergi  ngan suami terchenta akak.. :) Walaupun bajet tapi kami juga mementingkan keselesaan dan keselamatan.. nak lagi murah ada.. tapi sendiri pikir lah yek.. kami nih semua perempuan..


Di sebabkan akak dan jimah sampai sehari lebih awal dari Rini maka kos kami dari segi penginapan dan perjalan lagi mahal.. lagi pun kami pergi tempat tempat yang lagi banyak dari Rini, Ori dan A'an...


Kalau tgk peta Bali nih macam kecik jer.. tapi bagi yang pernah pergi mesti kata perjalanan dia memang jem dengan pelancong dan rakyat tempatan sepanjang tahun kecuali hari nyepi.. (kena check betul2 yek) kalau kena hari nyepi maknanya uols kena berkurung dalam hotel je lah.. but im looking for it nak rasa pulak keadaan sunyi sepi kan...


Hasil dari 5 quotation yang akak hantar berdasarkan itinerary yang akak buat.. hanya tiga nih akak rasa memang menawarkan harga yang very competitive.. dan layanan dorang terhadap email akak memang bagus sekali.. akak very recommend kalau uols berhajat nak cari supir di Bali.. tapi of course lah akak nak yang paling murah which is yang akak petak kan dengan kaler merah.. tapi masing2 mempunyai review yang sangat bagus dari pengunjung.. rajin rajin lah browse pasal mereka yek..nanti kalau dah pergi pasti akak share kan pengalaman akak yek..

Kalau ikutkan akak nak packing barang sekarang nih.. tak sabar nyer walaupun lagi sebulan nak pergi hehehehhe :)

2 comments:

~Beb~ said...

Semangat pergi dan pulang

Yus said...

Tq Beb.. !!!! :)