19 December 2012

PESTA DURIAN

Wahhh.. tetiba kan tengah tengah malam akak teringin nak makan durian umpama perempuan mengidam.. nak malam tu jugak walaupun jam menunjukan pukul 12 malam.. apa kes??? Laki akak pun satu menggalakan sangat akak melantak malam2 sunyi bening nih kan.. so we all pergi ke arah greenwood.. ye lah kat tepi jalan tu akak tengok kemain besar baner dia pesta durian makan sampai kenyang RM10.. sukar dipercayai.. sampai dua banner dia gantung..,.. MEMANG TAK LEH PERCAYA.. kalau uols percaya uols mengong macam akak nih..

Akak suka cari tempat makan durian nih yang kopek terus makan.. malas nak angkut balik rumah..maklumlah dia punya bau dan nak kena bukak kat rumah..kalau tak elok camner yek? selalu sangat terbeli durian tak elok nih.. sebab we all laki bini bukan pandai pilih durian.. jenis durian pun tatau..

Banner macam ye ye je kan.. macam too good to be true.. mengongggg.. sampai sini ada section durian 3 biji sepuluh ringgit.. ada section D24 ada section musang king.. tapi yang paling best akak tanya.. hok RM10 makan sampai kenyang mana? dia kata dah abis.. huh.. kasi turun lah itu banner.. ini dah salah info nih.. pastu akak tengok kat section RM10 tiga biji.. bulat2 comel je.. akak tanya nak hok RM10 tu dia leh kata tu tak jual dah.. for DISPLAY only!! cis cibeng tul lah.. dasar Indon kalau meniaga..NIPOO jeee..

Nak tak nak kena pilih hok D24 which is RM7 per kg dan musang King akak tak berani nak tanya.. bukan we all nak makan beria pun..just nak colek2 rasa jer..

Dia pilihkan hok nih agak besar gak lah.. Lebih kurang kena dalam RM16..sekali masa makan semua mangkah.. keras dia nyer isi.. huh. akak sambil buat muka kata mentah lagi.. so dorang tukar laa.. tapi tukar hok dua biji kecik2.. rasa dia??? hmmmmm tawar dan nak masam je rasa dia.. memang akak tak puas hati.. tak payah lah gi sini..

Nasib baik aku tak order musang king.. nanti buat bernanah je hati kang..

No comments: