25 December 2012

TEST SAMSUNG EX2F

Aktiviti kekeluargaan akak memang simple.. selalu lepak kat tasik titiwangsa.. bukan tuk senaman pun.. just duduk di bawah bulan dan bintang.. simple kan.. nak happy dan gembira no needs luxury things. just did what you feel happy..

Sebenarnya nak tunjuk or nak test camera baru akak nih.. maklumlah tak pergi holiday mana2 pun nak capture gambar gambar yang cantik.. camera dah ada.. hoyehhhhhh!!!

Since Samsung EX2f nih tak payah pakai flash walaupun waktu malam dan cahaya yang sikit so we all decide ke Titiwangsa yang memang cahaya dia di waktu malam memang suram suram je.. mission kali nih tak mo guna flash dan guna function SMART jer.. so tak payah lah nak adjust aperture ke.. shutter control ker.. just picir picit kan..


Anak akak kalau berjalan mesti dia bawak at least sebijik kereta hot wheel dia.. hok nih dia baru dapat masa birthday dia gift from Wan Chu.. akak suka sangat effect bokeh nih.. bila seting for macro dia nyer bokeh memang akak puas hati :)


walaupun cahaya kurang dan tak ada cahaya kat lampu tu pun api dia punya gambar memang cantik dan clear.. just enough kalau ada sikit light je pun.. tu yang buat akak sayang sangat ngan camera nih walaupun laki akak kata harga dia leh dapat body DSLR yang tuk beginner tu :)


walapun dorang main games tak reti duduk diam still dapat capture gambar pegun dorang.. tak ada lag macam ada gambar hantu melintas :)


Awan di waktu malam pun nampak sangat kan..  memang akak bagi rating yang bagus la.. consider akak tak pandai guna camera dan setting bagai dan edit kat komputer memang tak laaa.. akak suka tgk gambar yang cantik tapi akak tak suka nak pening kepala setting dan edit bagai.. tgk gambar orang lain cukup...

dan satu gambar yang akak rasa sangat tak best sebab terlalu clear walaupun tak ada flash
V


V


V


V


V


V
GAMBAR akak tanpa secalit  makeup dan belum mandi petang berlemuh satu muka.. nampak sangat kan condition kulit muka..tu yang buat akak risau nak bergambar pakai samsung EX2f kalau muka tak semenggah/grooming nih...

Tapi consider okey since akak pakai Tabita Skincare dah dua set since June 2012 (6 months) maka tak perlu risau nak keluar rumah walaupun tak sempat sapu bedak (kadang kadang tak mandi pagi nak pergi pasar)

Okey enough pasal tabita sebab kawan akak ke Jakarta 4 hari lepas gi amik stock baru... nak order sila cepat yek :) harga memang murah taw..

No comments: