01 December 2012

YES WE DID IT AGAIN !!!!

Apa yang YES nyer lagi.. Year End Sales.. ? tidak punnnn...akak beli lagi satu line internet uols... dah lah kat rumah nih dah ada unifi.. suami akak pakai broadband Maxis.. akak pakai broadband Celcom dan satu lagi tambah lagi YES 4G.. apa laaaa.. nak bukak kedai online games ke pun...

Semua ada kisah tersendiri.. since akak kalau balik kampung suami akak kat Red Hill tu coverage celcom dan Maxis terus mati.. macam nak kena talkin masuk kubur.. hampeh betul.. dulu dalam 3 tahun lepas giler terkejut akak tengok celcom broadband kat situ berdesup.. tapi lately dia dah pitam koma nazak.. tu yang akak giveup.. jalan kat shopping mall tengok dorang buat promotion YES 4G check coverage wauuuu..ada laaaah kat semanggol tu.. must try nih.. tapi kalau nak beli huddle je pun agak mahal.RM499. tapi kalau amik contact 24 bulan dia jadi RM180 je,, biasa lah macam tu marketing nak ikat orang.. (laki akak memang perlukan internet sebab work from home so tak leh nak bekerja dari kampung halaman lah kalau tak de internet)


Charger dia pakai USB cable macam tuk Blackberry dan HTC tu sangat comel okey..device nih dia panggil Huddle XS.. kecik comel jer uols.. dia boleh kongsi wifi dengan other 5 device lagi..dan masa penggunaan dia selama 6 jam sebelum dia habis hayat.. ala.. tepon kita pun kalau terus menerus browse mati gak dia punya bateri.. nasib baik kat dalam kereta ada USB charger kan.. uols boleh letak dalam handbag or poket seluar jer.. dia connect ngan device uols.. mudah kannn..


okey dia ada 3 jenis modem wifi nih.. dia tak pakai sim card yek.. memula akak ingat tipu je.. jenuh mencari sim card nak insert dalam modem nih.. dia just activate online pastu leh pakai.. heheh bengong akak nih okey jenis yang pertama pakai USB dongle tapi just untuk laptop sorang sorang tak boleh share share.mana best sharing is caring kannn.... yang kedua huddle kaler hitam tu besar sikit.. besar compact powder Miyami akak dari cosway tu.... pastu jenis yang ketiga yang akak beli nih.. kecik uols.. kalau nak tahu lebih lanjut sila lah lawat laman Yes yek


Pek ini akak beli dengan harga RM 230 (harga device RM180 dan RM50 dia masuk dalam account tuk bulan pertama)  dan kontrak selama 2 tahun.. tu je.. for starter akak just beli hok pakej (RM 48)  super 48,  1.5GB dan 3 bulan pertama dia bagi extra 1GB = 2.5GB, nak test power okey ke tak.. sebab kat rumah akak tak pakai nih. pakai unifi dan akak tak akan terminate.. yang dalam pikiran akak nih nak terminate hok celcom jer.. makin hampeh akak tgk.. selalu putus putus walaupun kat area KL nih..dan yang akak marah sangat kat kampung laki akak.. dulu power sekarang macam dia dah pindahkan satelit ntah pegi mana...  nak bergosip ngan kawan2 pun tak best tawww..


ini lah gadjet baru akak yang akan ada dalam handbag akak or boleh simpan dalam wallet kot.. dan akak test kat Taman Gombak Permai dari tingkat 17 nih kaler coverage dia warna oren (paling power kaler hijau) dan akak still boleh dapat 5M kelajuan dia.. memang laju.. tapi akak risau tgk bandwith dia punya laju dia sedut.. esok akak nak call customer service dia since customer service dia beroperasi sampai kul 10 malam uols. bukan macam telco lain yang 24 hrs.. nanti dah pakai lama sikit akak kasi review pasal coverage kawasan jajahan YES yang akan bersama akak di luar rumah.. meanwhile kalau uols nak check kawasan jajahan YES sila click SINI yek ..

Nanti akak review lagi yek.. akak nak PUJI atau akak nak MAKI...matilah akak dah sain kontrak 24 bulan huhuhuhuhu...


No comments: