24 March 2012

BAINUN ALUMNI INTER-BATCH FUTSAL TOURNAMENT 2012

Pengumuman.. Bainun Alumni (sekolah akak dulu) akan mengadakan pertandingan Futsal Inter Batch yang akan di adakan di

Lokasi: Ampang Sport Planet
(kaki makan sure tahu kat Bora Ombak)
Tarikh: 8 April 2012
Masa: 9.00am - 4.00pm

Kebetulan pada hari tersebut shift Addy kerja siang.. kalau ikutkan memang dia tak dapat participate lah untuk games nih.. yer lah kerja dari kul 7 pagi sampai 7 malam... Akak nak suruh dia amik cuti lah.. bukan selalu dia dapat exercise nih.. asyik baring melepak jer.. tak pun main kete control.. tak mencabar langsung..

Akak rasa tak ada team wanita lagi kot.. terasa macam teringin nak hantar team wanita nih bagi batch akak.. tapi condition kaki akak nih tak elok lagi..akak takut akak tak dapat perform dengan baik (chewaaah macam lah kalau kaki tak injured boleh perform hahahaha) at least akak boleh jadi wall kat pintu goal.. kekekekekek

Amacam girls.. ada nak hantar wakil? akak tak dapat bayangkan berlari2 di padang sambil anak meraung2 kat luar padang nak dukung ngan Mak nyer hahahahah

23 March 2012

VISIT JOHOR

To tell the truth akak nih memang laaaaama tak jejak kaki ke Johor.. more than 6 years kot... akak tak tahu apa yang menarik kat Johor.. Kalau akak nak g Singapore akak naik flite.. wah nak citer akak selalu naik kapalterbang ke nok hahahahah..

Okey hari minggu lepas adik lelaki akak nak g Johor dia selalu je pergi Johor atas urusan kerja.. Addy lak kerja malam.. hari tu dia ada ajak pergi Johor kalau akak tak ada plan apa2 tapi selalu clash dengan programmed Addy.. tapi tetiba akak ingat akak ada kawan kat sana.. dah dekat 3 tahun duduk bekerja kat Johor.. Yes I'm gonna visit Aidee.. dan JPO hehehehhehe

Hari Jumaat dalam kul 10 malam we all bertolak dari puchong.. naik lori/bas adik akak.. hahahah.. akak panggil lori sebab MPV dia ada 11 seater.. kan macam bas dah tu.. hahahah.. Mak akak pun ikut juga.. kebetulan dia jaga anak saudara akak nih time cuti sekolah,,, Walaupun 11 seater tapi kehadiran 4 budak lelaki di dalam MPV memang terasa sempit hokey... ada je benda yang dema rebutkan..

Ruang Tamu
Kali nih we all stay kat Grand Paragon hotel.. check in pukul 1 pagi uols... dapat bilik pulak kat level 25... bilik dapat Junior Suite.. besar taw.. ada ruang tamu, ruang dinning dan bilik tidor yang besar.. akak dan mak serta bebudak semua tidor kat ruang tamu.. lagi selesa..

Dinning Table
Ruang Dinning pun besar.. Nasib baik tak ada kitchen.. just tempat buat tea jer...
Bedroom.. besar jugak.. bilik air pun besar.. selesa lah kalau menginap kat sini

Hari Sabtu tu lepas breakfast bebudak nih semua nak terjun pool.. akak kena lah turun sekali taw.. nasib baik pool dia kat level 11.. kalau mcam sesetengah hotel tu kat sebelah cafe.. matilah dorang tgk akak berkubang hahaha.. air dia sejuk sangat..

Alli dan Adam
Dalam kul 2.30 tu Aidee jemput akak dekat hotel dengan Mini Cooper dia tu.. wah seronok akak taw.. nasib baik hotel dan rumah Didi tak jauh.. just 15 minit drive jer.. dia memang dah expert area Johor nih. sampai sakan dok sembang dalam kereta leh terlepas simpang ke rumah dia.. hahahah..


Aris kerja.. so kami berempat lah dalam rumah nih.. Didi masak nasi ayam uols.. kalau nak rasa sila datang rumah didi.. rumah didi nih kemas sangat.. anak akak nih kaki kecah.. nasib baik ada Adam dok kemas mainan.. pastu dema membanting tulang membajak sawah kat depan rumah.. abih lecah.. Adam ngan Alli kata nak cari fossil.. hahahaha... Anyway sampai jugak akak kat rumah Aidee nih.. Ntah bila lagi boleh jenguk kat sini...
Hari ahadnyer lepas chek out.. we all singgah kat JPO..akak nak tahu gakapa hebatnya JPO nih.. dengar citer murah sangat barang barang berjenama kat sini.. tepi hiway ke Senai dah nampak JPO nih...

Armani

Michael Kors
Akak minat satu handbang kat Michael Kors nih.. tapi akak rasa still mahal;.. kalau beli online dari kawan akak lagi murah taw.. tapi at least akak cuba jer dulu padan tak ngan body akak yang gebus nih...
TUMI..hok nih Kim suruh survey. mahal jugak weh lepas diskaun
Lepas tu hujan turun dengan lebat...we all lepak kat food court.. tapi nasib baik dapat tempat duduk.. walaupun hari Ahad.. pada pendapat akak JPO nih harga dia still mahal dari beli online tapi of course murah dari boutique dia.. so terpulang dengan cita rasa masing masing.. kalau suka beli barang terus dapat boleh je pergi sini tapi keluar duit lebih lah.. tapi dont mind tunggu 4 weeks boleh beli kat online macam ramai kawan kawan akak buat.. Happy shopping...

22 March 2012

MORIB GOLD COAST-PART 3

Warning banyak gambar ahead....
Gambar credit to Kim dan Yop Gbone..

Seawal pukul 6.30 pagi akak dah terjaga... kat luar gelap lagi..nampaknya akak yang terlebih excited.. hahahah.. actually akak terbangun sebab perut akak lapar uols.. maklumlah saiz macam akak nih perlu makan lebih demi tumbesaran yang sempurna.. kang bantut jer lah pulak.. opss bantut tu tak leh cakap lebih-lebih kalau body bantut tu tak apa kurniaan Ilahi tapi  kalau bantut otak dan mereng tu tak leh tolong dah..opssss

akak cari partner in crime akak pasal makan nih.. akak ketuk pintu bilik Aidee.. tapi dia kata Adam tidor lagi so tak ada sesiapa nak jaga Adam.. so akak ketuk pintu Eileen.. sib baik dia dah bangun.. so akak buat cadangan bernas supaya dapat makan dengan aman, akak suggest kaum ibu g makan dulu pastu baru bagi kaum bapa makan. kanak2 pandai2 lah we all seludup makanan.. bukan dema nak makan pun.. otak dah ke theme park...
Bagi kanak 90cm ke atas.. amboii iku cm yek uols.. Rm9.00++ bukan tak mampu nak bayar tapi dema masih tidor dan kalau turun makan pun memang jamah air jer lah.. tahu je lah bebudak.. dah lah cafe tu sebelah theme park... later on Zaireen, Aidee, dan Iza turun.. Ina dan kak Alis tak bangun lagi kot.. takper.. ingat nak makan sekejap jer.. tapi dok sembang2 tak sedar dah pukul 8.30pagi.. bapak2 pun dah sibuk call sebab anak2 berkicauaan nak mandi kat Theme Park.. adoiiii.. tapau sausage nak bawak ke Theme Park dan gerak naik atas.. macam pas batton lak ngan bapak2 semua..dema turn lagi lama weh.. kul 10.30 tak abih makan lagi..hahahah
Aliya dan Alli
Lepas siapkan anak2 semua dan seperti yang di jangka dema tak mo makan.. terus nak lompak Theme Park... memang sakan lah dorang yek.. tak kira air sejuk ke tidak.. walaupun hari Isnin tetap ramai.. nak mintak extend check out pun tak boleh sebab dema running full maybe sebab time cuti sekolah kot..
Our Manager dan Chef.. shidee.. dulu masa sekolah dia handsome sekarang dah 3 layer perut hahahah
Dalam kul 10.30am semua berkubang dalam pool.. Kak alis dan yop, Mokhsein dan Ina sajer tak berkubang sebab dema berkubang dalam Jakuzzi hahahah.. pandai yop biar anak main kat Theme Park dema main dalam jakuzzi.. cheh.. hehehehhe
Alli syok jadi ikan.

Alli, Amalin, dan Haikal nak main slide

Suka gambar nih.. caring tul abang Haiqal

Aliya dan Alli

Life guard hehehehhe.. belakang Addy tu Adam anak Aidee

Aliya dan Adam
Akak nak citer sikit pasal Adam nih.. dia baru darjah dua tapi knowledge dia macam budak darjah 6.. dia boleh terangkan pasal universe nih dengan lancar.. tahu tentang galxy.. dia dok baca kehulu hilir buku The Universe.. cita cita nak jadi angkasawan.. perghhh.. tapi memang akak tekedu dan sangat impress ngan Adam nih.. pandai sungguh dia.. errr dia kata Pluto dulu ada dalam sistem kita sekarang bukan lagi.. heheheh akak pun tatau...
Adam dan Addy

Ain dengan twins.. akak tak tahu mana abg mana adik main panggil je...Damia ntah ke mana berani sungguh damia nih

Addy dan Alli dan Muzafar di belakang


akak kat balcony bilik.. nak amik barang...
sambil dema mandi nih panggil jugak dorang naik ke darat nak bagi makan.. memang kebulur macam anak ikan.. cepat jer abih makanan tu.. berendam lama2 sebab tu lapar..
Muzafar i think.... tengah buat stunt

Takut tengok abg tatoo tu.. tapi abg akak lagi garang cekak pinggang
Lepas kul 11.30 pagi semua naik ke bilik nak kemas barang.. nak check out kul 12.30.. bebudak ada sambung main dalam jakuzzi sementara mak mak kemas barang.. kecoh weh.. dah tak ada tutup pintu bilik hotel dah.. masing2 sibuk kelam kabut tarik anak keluar dari Jakuzzi
Yop dan Kim kawan baik sejak sekolah
On the way balik kami stop kat Pantai Morib.. hajat nak ambik gambar ramai2 tapi hujan renyai2 pulak.. tak per janji amik gambar.. Mohsein dan family dah balik awal sebab ada meeting kul 2.00 rasa macam tak lengkap tak ada gambar sama2 lah..

eileen, Aidee is my best friends since secondary school

aidee dan Akak
Dulu masa sekolah akak kurus dari Aidee.. sekarang Aidee kurus dari akak nih tidak adil... dari from 1 sampai form 5 kami satu kelas sampailah kalau Aidee kawan ngan orang lain akak jeles..hahahah...

Gambar kami minus keluarga Mokhsein...
Tamatlah episode cuti cuti malaysia ke Morib dengan kawan2 yang sangat saya hargai dan kebetulan event nih tak di rancang maka tak ada lah nak hebohkan kat Fb sebab hotel adalah sangat limited.. nanti kalau ada rezeki kita jalan2 lagi yek.. kali nih akak dah dapat tempat yang menarik untuk keluarga.. harap lebih ramai dapat join Insya-Allah..

20 March 2012

MORIB GOLD COAST-PART 2

Location : Jalan 1/4A Perdana 1, Kampung Endah 42700 Banting Selangor
Coordinate: N02o44'21.0" E101o27'20.2"
Rate semalam : RM200(kami sewa setengah hari je RM100)
Contact person: Puan Zainah 0172043280/0176146151

Gambar gambar credit kepada ShuHakimi, Mokhsein dan Yop Epoi

Hokey kita sambung lagi pasal trip ke Morib Gold Coast.. tapi kali nih nak cerita pasal fun gathering with BBQ bersama kawan kawan terbest... memang semangat kerja sama betul.. memandangkan kami tak dapat tempat nak berBBQ di tepi pantai so akak dan elyn gigih mencari Homestay yang boleh kami berkumpul anak beranak dengan aman dan bersantai bersama di area sekitar morib tu.. tak mo lah BBQ kat tepi pantai Morib kerana mesti tak ada kemudahan kanak2 nak tidor, buang air dan selesa..jadi Homestay adalah pilihan yang tepat
sebenarnya perjalanan ke Homestay kepunyaan Puan Zai nih tak jauh dari Resort cuma perjalanan berkereta dari resort selama 5 minit.. melalui ladang kelapa sawit.. sesiapa yang tak familiar dengan kawasan ini memang sesat sebab banyak sangat simpang tapi boleh jumpa punya.. takpun tanya orang at kampung Endah nih.. tapi memang rumah sangat selesa.. mak dah bapa sibuk berBBQ kat dapur anak2 boleh bermain kat ruang tamu dan bilik.. memang meriah dengan suara seramai 17 orang kanak2
ruang kat bahagian dapur memang fully accoupied dengan Mak Bapak yang sibuk makan dan membakar... memang seronok sangat sebab masing2 memang berkerja sama.. tak payah bagi tahu tugas.. masing-masing pandai je cari peluang buat kerja...
akak for sure kena buat kerja goreng menggoreng.. semua takut dengan minyak panas.. akak jer kulit tebal hahahah. tapi akak suka job akak nih sebab akak boleh pilih udang galah yang besar2 untuk santapan akak kemudian sekali.. bukan apa uols..setiap kali tray kat sebelah akak tu penuh dengan udang yang telah digoreng..dorang rembat makan.. ini tak boleh jadi..akak pasang strategi sorok yang paling besar tuk kongsi dengan Ain sebab dia yang sibuk kat dapur ngan akak nih.. Iza (wife Shidee) sibuk jugak menolong memotong bahan2 nak buat nasi goreng udang special.. memang sedap uolsss..
Zaireen dan suami (nazri) menolong membersihkan udang galah yang sangat banyak yang kononnya hasil selaman Kim kat sungai teluk intan tapi akak tahu dia beli dari kawan dia kat teluk intan tu... Terima kasih lah kim yek sponsor udang galah tu.. dah besar gaya macam tu 3 ekor dah Rm50 gak..tapi semua puas hati dapat makan udang galah tu.. kalau buat BBQ udang galah akak rasa lagi laku hok akak goreng.. kalau kita bakar tak berapa menarik..
Setelah ain bersihkan Udang tersebut akak pulak tetiba ada tepung goreng yang akak beli kat kedai runcit di Morib tu.. sedap jugak tepung goreng tu.. tapi akak beli sebungkus jer..mana tau kalau goreng udang tu lagi lazat.. tapi still banyak jugak yang dapat di goreng.. sambil buat kerja mulut masing masing becok macam Chef Wan.. dengan gelak mengilai masing masing.. fuhhhh terkejut semua makhluk dalam ladang kelapa sawit tu..
Ada jugak kambing dan ayam Chef Shidee lah punya resepi marinate.. bak kata semua orang memang lazat dan memang puas lah makan..saper yang perut lapar tu tatau lah...
Aris yang terpaksa pulang ke KL malam tu jugak sebab nak kena amik flite kat KLIA ke Alor Star nak kerana urusan keluarga.. takpe kami leh jaga Aidee...sepatutnya Aris boleh je bertolak dari Gold Coast ke KLIA tu tapi dia risau lak terlepas flite..maklumlah tak biasa dengan area tu..kan dema dah jadi warga Johor..
ain adalah partner makan akak yang paling marvelous.. sebab kalau udang dia makan kepala dan telur..akak makan badan je.. memang best lah duduk semeja makan ngan Ain nih.. dah penat berdiri memasak memang kerusi tu tak lepas dari we all.. nak makan dah dema hidang depan mata.. nak air panas laki akak dok buatkan..memang heaven.. macam2 citer sembang.. memang gempak.. fun hokeyyy....
Beratur nak makan nasi goreng yang sedap tu.. maklumlah chef shidee masak dalam portion yang sikit.. sekali masak tuk dua pinggan jer..dia kata jaga quality.. apa nak buat dah nasi goreng udang galah dia sedap terpaksa lah beratur... semua puji weh memang terrer lah ko masak shidee..
Part bakar nih .. Hanafi, Aris dan lenlain bakar.. lupa nak citer Napi memang datang kat sini masa BBQ..dia memang suka tolong memasak.. tapi dia tak makan sangat.. dia just enjoy accompany we all makan.. thank Napi...
Ini lah chef Shidee.. dia sanggup bawak kuali dan dapur memasak dia dari rumah.. sebab memang hobby dia memasak dan tak suka pakai hok orang.. nak pakai hok sendiri punya... kat opis dia Manager tapi kat sini dah kena serve we all.. tapi memang sempoi.....
fuh udang galah nih memang mengugat iman.. akak ingat nak buat butter prawn cheese.. tapi memanjang letak je udang nih abih pulak.. so cecah ngan jalapeno cheese jer lah yek..buah buahan tu terus dema tak pandang.. tapi at the end habis licin gak semua.. bagus kawan kawan akak nih kalau bab makan..


Sebahagian kanak kanak yang 17 orang.. masing2 ada yang dah tidor..maklumlah dah kul 11 malam dan dema semua nih memang dari petang tadi dok melompat berlari mana tak penat...harap2 dema dah besar nanti akak berkawan baik lah semua macam mak dan ayah dema...

Mak dan Bapak nak bergambar pulak.. Shidee pulak masa nih sibuk nak buang sampah lah.. nak pergi toilet lah so tak ada gambar chef lah kali nih...memang akak nak cakap memang best lah activity kali nih.. semua pulang dengan senang hati dan gembira.. okey semua cepat balik hotel nak tidor dan esok pepagi nak terjun pool.. nanti akak update part 3 lak yek...

P/S: akak suka kawan kawan akak yang rajin mengemas macam Aidee, Iza dan lenlain sebab bab mengemas memang akak malas.. habis bersih rumah tu dema kemas.. thans friends...

19 March 2012

MORIB GOLD COAST-PART 1

Gigih akak nak buat part by part... mestilah kan sebab terlampau banyak gambar nak upload.. tapi for the first part nih akak share gambar resort dan info tentang resort nih yek.. kebetulan kawan akak sponsored resort nih sebanyak 7 buah bilik..dan kebetulan jugak hari tersebut merupakan anniversary akak dan suami selama 12 tahun.. kira double joylah for we all...terima kasih sahabat.. akak tatau akak boleh mentioned nama kawan akak yang sponsored bilik kat sini.... rahsia kerajaan uols.. hahahah..

Okey akak sampai resort nih dalam pukul 2 since dema kata masa check in pukul 3 petang.. sampai sajer kat lobby.. mak aiii ramainya manusia nak check in.. walaupun hari tersebut adalah hari ahad dan isnin adalah hari bekerja still running full house.. dekat sejam akak beratur.. agak lembab gak lah.. akak berbaris near sejam jugak dengan macam2 ragam masa check in.. sampai turn akak akak just sebut nama reservation atas nama kawan akak tu.. dan akak ada request we all nak mengadap theme park dan satu level.. tak dapat uols.. chehh penat2 jer mentioned nak segala bagai requirement nih.. tapi kecek punya kecek dapat satu level tapi tak dapat semua ngadap theme park...tapi check in PUKUL 5 petang.. adoiiiiii....giler lembabbbb...

 perjalanan ke sini memakan masa kira2 2 jam dari kuala lumpur.. dan location resort nih terletak sebelah kanan selepas berjumpa dengan pantai morib..kira2 dalam 10 km dari pantai morib lah...dalam GPS tak jumpa pun resort nih.. tapi uols cari jer pantai morib.. pastu baru cari resort nih...buat masa ni hanya bahagian hotel sajer yang bukak dan bahagian appartment berlum siap lagi.. uols boleh check dengan resort nih http://www.gcr.com.my/ or boleh call 0331981028 untuk maklumat lanjut..

 bilik we all terletak kat level 3... nak request kat higher floor memangtak cukup bilik tuk we all 7 bilik.. so pasrah jer lah... lantai di bahagian corridor pun masih bersemen je.. tak tahu dorang ada plan nak buat tiles or memang biar macam tu jer.. nak lepak lepak pun tak ada tempat uols.. just bukak bilik masing2 dan bersembang kat depan pintu jer..
 okey masuk je bilik memang nampak luas lah bilik tu.. nak sumbat dua family pun boleh just bawak jer lah Toto or tilam nipis.. perabot pun baru so nampak okey lah..tapi sebenarnya dalam bilik nih tak banyak masa pun we all lepak.. most of the time memang dok kat theme park je.. kebetulan we all nak buat BBQ malam tu.. macam2 halangan tau.. memula dema kata boleh sewa tempat membakar tu RM180 dengan gazebo sekali.. tapi last minutes dema tepon tak boleh buat BBQ dan kena order dengan dorang dengan bayaran RM60 sorang dan minimum 30 pax.. fuh mahal tu.. so cari alternative lain.. lagi pun Kim dah plan nak bawak udang galah dari perak..giler besttt...so good bye BBQ kat resort nih yek..
tea making facilities nih macam standard hotel lain , mineral water dan tea or coffee.. ada juga minibar refrigerator tuk storage makanan yek..hair dryer or iron tak ada yek... sila bawak sendiri.. kira okey lah.. kalau uols bawak minuman MILO 3in 1 lagi best sebab maklumlah dahaga uols.. ada satu kedai mini kat bawah tapi tak bukak lah malam2..


 kalau running full house jangan lah korang nak memilih katil jenis queen ke..double bed ke.. memang tak dapat..so terima lah dengan hati terbuka katil single nih.. malam2 memang akak rapatkan katil nih.. mana muat Addy nak tidor ngan alli.. kalau dah rapatkan katil nih dapatlah katil tu jadi besar.. or kawan akak dia just turunkan je tilam nih kat lantai..maklumlah anak ramai uols..

 TV dia memang we all tak pasang.. tak ada masa nak tgk TV pun.. tapi siaran dia quite clear lah..akak sempat kejap tengok TV3...

 ni pulak tingkap dari dalam bilik boleh nampak ke dalam bilik air.. anak akak main panjat ikut sini jer dari dalam bilik air..abih basah taw..

 bilik air memang luas sangat..sesuai kami nak mandi 3 beranak.. tapi akak perasan air dia ada sikit karat.. tak tau kenapa.. maybe air tu tak filter betul betul kot..

 hehehhehe.. ramai kawan2 akak setuju bahawa jakuzzi nih memang really awesome.. dengan badan saiz akak pun boleh selesa berdua dalam jakuzzi nih..memangs sampai ke tengah malam pun we all ada berkubang kat sini.. tapi agak bising system jakuzzi nih  memalam sebab sunyi kan.. tapi kalau kita dran kan air akan ternampak kesan stain karat or kotoran kat air nih.. yang pasti bukan daki we all taw... nih air tak berapa bersih..

 berakfast dia tak berapa banyak variety dan tak awesome... ada nasi goreng, sambal tumis, samosa, bakes beans, sausage.. kalau nak makan ommelete memang beratus tersangat panjang.. so we skip that part.. akak rasa tempat makan memang cukup besar tapi kaunter ommelete tu memang tak cukup..tapi kalau korang nak skip berakfast memang tak ada tempat makan kat sekeliling resort.. budak setinggi 90cm memang kena charge yek harga dalam RM9 plus...

 ruang balcony untuk guest melepak sambil minum2 dan lepak2 memalam... tapi kalau lepak siang hari agak panas tau...

 bi pulak view bilik akak.. tips..kalau no bilik no genap maknanya mengadap theme park.. kalau no ganjil memang mengadap kilang ayam kot..sebab ada bau taik ayam yang amat harum hahahahaha...

nanti akak update lagi part 2 vacation akak kat sini yek....kali ni pasal BBQ dan kawasan Theme Park.. see u...

Note: Kalau promotion reservation kat online dia rate just RM190 tapi macam booking Air Asia ticket uols.. melepas nak booked bilik murah..so kami just buat phone booking kena bayar RM290 net sebilik.. dapat breakfast for 2 dan dapat complimentary wrist band 2 orang.. bebudak kena bayar yek.. 4 tahun keatas kena bayar RM15 seoarang...