31 July 2012

IFTAR DI LUAR RUMAH

Pertama kali akak ajak laki akak keluar iftar kat luar sebab akak malas sangat masak on 26 July 2012..Lagipun hari nih hari gaji laki akak.. hehehe sebenarnya kalau nak belanja makan kat luar tu tak payah tunggu gaki pun tapi akak nak something daripada dia so berjalanlah akak ke Festival Mall di setapak.. why Festival Mall? sebab kat situ orang tak ramai.. parking free pada bulan Ramadhan.. tempat makan tak payah nak berbooking bagai.. walk in jer ada je tempat kosong..

Sementara menunggu tiba waktu Maghrib anak akak pau akak dengan main ChuChu train.. tak ada orang nak main pun cuma Alli.. lepas abih satu round RM3 akak suh dia main lagi dia tak mo...baguss.. lepas tu dia jadi spiderman kat kedai makan..haruuuu



Sementara tu laki akak ke surau sebab lepas je azan dia terus maghrib dulu baru makan.. akak buka puasa dulu sebab akak memang lapar sangat.. matilah memang perut tak pernah kenyang.. makan tak baca bismillah kot..

Sebenarnyakan .. akak nak beli cermin mata baru.. cermin mata akak dah lama uols.. psatu yang baru akak buat dah patah lah pulak so back to yang lama balik.. akak memula nak survey jer pun tapi terbeli lah pulak... melayang duit laki akak RM800 lebih.. kalau ikut akak nak beli bingkai murah jer yang dorang buat promotion RM1 satu bingkai tu tapi laki akak yang pilih Lee Cooper nih sebab dia kata cantik.. harga dia tak lah singgit jadi RM300 lah bingkai jer.. huhuhu.. lepas tu sebab power akak tebal ya amat.. maklumlah dah sebelah 9.00 dan sebelah lagi dah 8.00 kalau pakai hok biasa sure macam kanta mata akak nih.. so pilih lah yang ketebalah cermin 1.74 huhuhu mahal nyerrrrrr..

Masa sesi try menerai laki akak kata suit ngan muka akak yang umpama bulan mengambang penuh..

Tapi kalau tengok cermin mata akak Guess ini pulak.. akak rasa kenapa pilih hok sama macam cermin mata akak dulu yek.. kesimpulan bukan akak yang pilih frame nih.. laki akak yang pilih.. takper lah asal dia yang bayar dan sedap mata dia memandang.. tak ada lah dia asyik nak ungkit lemak kat badan akak nih pulak hahahahaha

26 July 2012

PULAU TIOMAN - PART 7

Akak rasa nih final episode dah yek..kalau nak citer details memang banyak giler..korang boleh buat telenovela.. check out time kul 12 mintak extend tak dapat sebab bilik pun penuh memandangkan ferry we all pukul 1 petang so packing dan duduk menunggu ferry kat kedai Aunty Free Duty tu.. seperti yang di jangka Ferry lambat sampai around pukul 2.30 petang.. memang mengantuk sebab semalam we all tidor lambat sebab tengok haiwan kat laut tu..sementara tu we all posing kat tepi pantai.. apa lagi nak buat kann


Masing masing mengabadikan kenangan di tepi pantai Jimah dah rupa penyu terdanpar tak dapat oksigen hehehehe


konon nak tiru style Rini posing dan Rini pulak tiru liaya jasmin.. tapi akak categori plus size.. dapat lelap kat hammock tu memang nyaman sungguh.,.sejuk je angin laut nih..


Kami sampai kat Jeti Mersing dalam kul 4 petang dan beli sikit souvenir pastu gigih nak kejar bas ke Kuala Lumpur tapi bas Tranasional dah sold out.. Bas S&S Internasional pulak pukul satu dah berlepas.. so kapi pakat ke Kluang dengan menaiki bas S&S Internasional pada pukul 5.30 petang..dorang kata kat Kluang banyak bas..tiket berharga RM9... dalam perjalanan ada sorang mat salleh dari New Zealand bercuti kat sini dan on the way nak ke Singapore.. Sembang lah ala kadar.. tapi bila bas dah start jalan dia bukak kasut dia..mak aiiii semerbak bau kaki.. adoiiii..akak pun tutup kepala dengan selimut supaya bau kaki tu tak buat akak pening.. adoiiiii

sampai kat Kluang kami miss bas pukul 7.00 ptg.. kena tunggu bas kul 8.30mlm .. kali nih kami naik bas KKKL.. bas dia memang best laa.. dah lah tak ramai orang cuma ada 7 orang jer..dalam bas dia pasang citer Fast and Furios 5.. layan jap lepas tu semua lena tak hengat dunia..bas memang selesa dari S&S internasional.. tak ada lah bunyi ngok ngek ngok ngek.. perjalanan pun memang smooth jer..

Kami tiba di BTS dalam pukul 11.30 malam dan husband akak dah tunggu siap2.. masing2 dah ada yang menjemput.. sempat akak copy memori card dari camera Jimah.. Psttt Jimah dah ada Boyfriend baru... cute uolssss... hamboiii kat pulau macam orang single..

anyway walaupun kami berlima tapi suasana happening tetap terasa dan memang enjoy lah kat Tioman sambil jumpa kawan baru.. next time akak nak repeat ke redang balik sebab request dari Jimah..dia tak pernah pergi Redang...

sesiapa nak pergi ke Tioman kalau berkumpulan naik bas pun okey tak lah penat nak drive pergi dan balik.. till then nak plan ke Bali pulak.. nak cari tiket murah nih nok..

25 July 2012

5 RAMADHAN

Bagaimana puasa uols.. so far akak masih bertahan maybe sebab sisa sisa tenaga selama past 11 months dulu masih banyak terkumpul dalam badan akak nih..akak steady jer walaupun ada satu hari akak miss sahur.. dahaga jer lah..

Anak akak sampai sudah tak dapat puasa penuh.. dia menyusu botol lagi..lagi pun dia baru 5 tahun.. tapi akak rasa dia malu juga bawak bekal ke sekolah dia.. sebab masa akak amik dia waktu tengah hari dia terus bukak beg dia amik bekal yang akak bekalkan pagi tadi dan makan dalam kereta.. akak rasa ada kawan2 kelas dia berpuasa..dah lumrah anak akak yang sudah bersunat tu perasaan malu dia memang tebal.. tapi kalau suruh puasa dia kata nanti dia nak minum susu macam mana?? memang tak dapat lah tahun nih kot..cuba lagi tahun depan

So far akak memang masak setiap kali berbuka dan sahur.. tapi kadang2 sampai tatau nak masak apa. so memang asyik surf resepi jer tengok mana yang nampak menyelerakan dan senang.. makin lama makin malas nak prepare macam macam.. almaklumlah akak sorang je yang bertungkus lumus dari meracik bahan, memasak, menghidang dan kemas.. laki akak tu memang typical lelaki melayu.. dia memang LANGSUNG TAK PANDAI masak.. kalau mengemas tu okeylah.. tapi kita kena susun balik sebab berterabur sebab dia tak pernah nak follow cara menyusun barang akak. Biasalah anak tunggal

Sekarang memang totally dia work from home.. siang malam ada kat rumah memang tak ada masa "me" time.. memanjang ada dia.. kepada kawan kawan akak sila lah jemput akak berbuka di luar..akak penat dah memasak nih..sampai krem kaki akak nih.. dah lah makan berdua.. tapi tak kan nak masak sikit2 sangat..memang rasa tak best...

okeylah.. hari nih akak masak lontong dan sambal tumis sotong.. malas nak masak laut berjenis2 tu.. harap2 kenyang laa... nanti dah siap masak aka upload yek..:)

24 July 2012

PULAU TIOMAN - PART 6

kita lupakan pasal Bazar Ramadhan yang akak rasa lagi dua minggu akak pergi balik kot..sebab masa tu sure akak dah malas nak masak :))).. makan malam kali nih akak tak pergi santai cafe.. nak try cafe lain.. tapi mak aii lembab sangat..katanyer tukang masak bercuti.. dia masak tersangat lah lama almost 40 minutes baru dapat makan.. nasibbaik sedap.. masak macam style kat rumah jer rasa dia. tapi tom yam dia tak sedap...


Sempat lagi keluar posing sebab malam nih Jepp dan Syaiful kata nak bawak we all round tepi pantai since air pantai surut so boleh berjalan sampai ke tengah dan banyak haiwan yang terperangkap dalam lopak.. dan satu lagi Abg Jepp nak ajak jimah tengok kelip2 kat pokok Api Api kat hujung pantai nih... nak ngorat le tuewwww...

Malam memang gelap so kena bawak torch light.. kalau g pulau tioman bawak siap2 yek.. nasib baik dema semua sediakan torch light yang kuasa tinggi punya tuk diving.. baik lah dorang dengan senang hati bawak pusing pantai jauh gak nak jalan kaki dan agak bahaya..dorang dah biasa so dapat elak dari kena gigit dengan haiwan berbisa seperti ular air, ikan pari...
We all dah makan terus lepak kat pondok dorang kat hujung pantai.. Jimah seperti biasa suka sangat ngan hamock nih..boleh tertidur dia tau... Jepp tengah bakar ayam.. nak jamu we all makan.. ala sweetnyerrr.. so tunggu air surut dulu baru gerak lah..

Edan tak mo join kitaorang berjalan kat tepi pantai.. tapi dia layan je lah Man nih sembang.. Man nih minat jugak ngan Jimah.. Iskkkk.. kenapa ??? kenapa???

Perhatian Man kat Jimah menyebabkan Jep jauh hati.. amboii ayat novel sangat.. bagi memenangi hati Jimah Jepp dengan rela hati nak bawak kami semua mencari kelip kelip.. kekekeek untung kami kawan ngan Jimah.. ada je orang nak tolong bawak kan.. kalau kami nak jalan sendiri memang tak lah. takut weh.. dah lah gelap.. ntah2 ada banyak ular air..eiii serammm

Posing berempat dulu...

Ewah ewahhhhh.. Man nih ntah berapa kali mintak nak amik gambar ngan Jimah.. siang tadi mintak ngan akak.. pakai la kamera akak ..malam nih mintak ngan Ori..pakai kamera Ori..asyik nak amik gambar ngan Jimah je tau..

Ntah apa lah yang dok dia sembang. happy bebenor..Jimah layan jeeee


Okey pertama akak dapat tengok ikan buntal real life.. tetiba teringat kawan akak Aidee yang kami panggil Ikan buntal masa sekolah dulu.. macam nih rupa dia yek... tak delah montel..abih tu mana duri2 dia?

Lepas tu sorang adik yang follow we all angkat pakai selipar. tetiba dia terus jadi bulat macam belon..wahhh excited betul we all tengok.. boleh jadi kembung macam nih.... macam mana dia boleh kembangkan badan dia dengan sekelip mata je kan.. ekor dia tinggal pendek jer..

Bahagian depan ikan buntal.. dorang offer nak bawak balik nak bagi we all tapi kena siang dan buang perut dulu pastu masuk kan belon bagi dia kekal keras dan awetkan.. iskk rasa macam leceh jer.. takper lah lepaskan je.. elok jer letak dalam air..dia terus keluar angin macam orang kentut dalam air..pastu terus jadi ikan balik.. wah best nyeeeee..


ada gamat laut gak..akak geli nak pegang..kalau dalam air nampak lembut jer.. tapi kalau kat darat dia jadi keras..eeiii akak gel..dorang pegang laa..akak tengok jer..

Lepas tu jumpa sotong kurita.. memang nak tangkap tapi sotong nih gigih pancutkan dakwat dia.. dah tu badan licin jer..pastu dia hilang di sebalik batu..
ada ketam gak tapi tak leh makan yang nih kot..
Ular adalah haiwan yang paling banyak.. akak memang seram sungguh..puas dah hilang suara akak menjerit..ada sekali kami jumpa sampai 5 ekor kat satu kawasan.. tapi ular air nih tak bahaya kata beach boy sebab yang bahaya ekor dia macam ikan sikit.. yang tu memang bisa.. kena hati2.. bahaya ke tidak bahaya akak tetap takut yek..akak asyik suluh kakki akak jer .. dah lah malam gelap gelita

Ada ikan pari gak.. nasib baik dorang cakap ada pari so kena hati2..nanti kena sengat..dorang memang lead the way..dah okey baru kami follow.. risau gak dema nak jaga we all kan..

Ada terserempak dengan Ikan Yu Cicak yang tersangkut dalam lopak masa air surut.. comel kan.. kaler macam harimau bintang...

We all habis tawaf pergi balik sepanjang pantai tu kira2 dua jam.. so lepas tu lepak lepak..sembang sembang kat pondok dorang sampai kul 2 pagi.. dorang ajak gi Rockfall (waterfall) kat belakang resort we all pagi2 tapi we all kata nak balik dah..rugii tak pergi..adoiii dorang kata cantik sangat...

23 July 2012

PASAR RAMADHAN

Setelah tiga hari berpuasa baru hari ini akak berpeluang melawat bazar ramadhan yek-laki akak panggil bazir ramdhan- akak no komen.. heheheheh perut lapar weh semua bende nampak selera..

first time dalam tahun nih akak buat lawatan muhibah persis perdana menteri melawat kawasan .. bezanya akak tak ada escort so akak kena berhimpit sampai tak nampak lauk.. nampak kepala orang jer.. aduhh akak tak suka hokey.. rasa nak patah balik tapi tak ada ruang langsung akak nak buat U-turn..

yang akak paling berbulu je kalau tengok laki pompuan dok berkepit lengan to lengan berjalan beriringan persis berbulan madu di zoo..

Awek: Darling cer tengok tu ada burung puyuh laaa.. eeiiiii cutenyer
balak: ha ah cer ayang tengok belah sana.. kuih cucuk badak... amboiii gebunyer..
Awek: Darling..darling.. cer tengok depan tu.. nampak macam ayam golek
Balak: tak tengok ke hok belakang kita tadi.. ada puteri mandi..

cehhh akak nak cepat yek.. dah ramai orang dia boleh buat catwalk tengah tengah tu

Harga??? huh mahal weh.. sometimes lauk akak tanya dorang sebut pelan jer..akak nak mintak ulang sebut harga takut dema kata akak pekak.. tapi dah bertanya kan tak kan tak beli so beli lah ikan patin dua potong kecik masak tempoyak.. mak aiii sekali kena RM8.. taubat nasuha jap akak...

takperlaaa.. akak masak kat rumah lagi meriah..kalau madal RM20 akak boleh masak macam2 lauk..sampai penuh meja.. kalau kat Bazar Ramadhan adalah dapat 2 jenis lauk.. satu piring kuih dan satu bungkus mee goreng..

Dahaga betul nih.. malam nih akak nak tengok wayang kul 10.45malam.. akak sekeluarga nak jadi Batman :)))))) akak sukerrrr... lepas tarawikh lah pergi..sebab surau kat rumah aka buat 8 rakaat je..

Selamat beribadah uolsssss..:)))))

Note: setelah berbuka puasa akak rasa sangat sedih uols.. pulut panggang yang akak beli dah basi. pastu inti dia cuma setebal pencungkil gigi.. kuey tiaw yang akak beli di masak dengan halia??? mana belajar Yong?? ikan patin masak tempoyak rasa macam orang baru belajar masak.. adoii.. Lala goreng cili laki akak kata hangit.. rezeki we all dapat peniaga yang mencari untung tanpa memikirkan berkat berniaga tu.. laki akak terus bukak peti ais keluarkan ikan bawal yang akak masak masa sahur tadi dan panaskan dalam microwave.. dia kata akak masak seratus kali ganda sedap dari yang dibeli.. kembang kuncup montot akak nokssss.. hahahaah

PULAU TIOMAN-PART 5

Ketika akak syok melayan ikan di laut.. kan akak cakap Ori dan Rini nak ajak jenjalan menggunakan KAKI ke Kampung Tekek dari Paya Beach Resort.. akak pandang dema atas bawah..kiri kana.. depan belakang.. ada ke nak ajak akak... dia tahu tak akak punya stamina tahap mana.. Panjat broga yang 45 minit tu pun dah tak henti2 mintak nyawa.. ini kan yang akak baca review kat blog lain2 tentang kesukaran menapak ke sana.. kalau ajak akak naik boat ke Tekek akak laju lah..

Perjalan ke Tekek kalau naik boat RM70 tuk dua hala.. tapi kalau jalan kaki memang FREE.. baik akak layan mata dalam bilik.. so lepas breakfast dalam kul 9.30am dorang berdua pun gerak lah.. akak ngan Jimah memang berehat selepas makan di dalam bilik.. Edan??? ntahhh suka benor terperap dalam bilik sambil tgk citer korea.. PUTIH tak jugak :)

dalam beberapa minit lepas tu lebih kurang dalam 45 minit dorang sms akak kata nasib baik akak tak pergi ikut dorang sebab jalan curam.. dengan batu2.. hutan belukar.. semak samun.. pasir pantai.. akak baca sambil tersenyum dan mendakap telefon bimbit sambil baring dengan enak...fuh legaaaa..

Dorang kena jalan dalam hutan dan curam pastu baru sampai ke Berjaya resort.. nasib baik mereka sempat kejar bas berjaya ke Pekan Tekek kalau tidak lagi 3 jam lah mereka menapak kaki ke Tekek...

Dorang memang asyik bergambar jer..
Dorang pergi Marina kat Pekan Tekek gak.. tapi tak sempat terserempak dengan akak sebab dorang ada kat sini kul 1.30 petang..

Kelawar sekarang tak duduk dalam gua.. dia bergayut kat atas pokok tepi pantai.. kenapa kah? nak ber sunbathing kah?

Perjalanan balik dorang memakan masa 3 jam dari Tekek ke Paya.. kalau akak jadi dorang akak sewa jer boat balik ke Paya...siap citer hampir sesat lah dalam hutan.. nasib baik selamat sampai...
Setiap kawasan chalet dorang singgah nak bergambar... apa lagi dorang mampu buat kan.. walau penat terpaksa senyum..:)


Tempat pembiakan penyu pun dorang singgah..

Akhirnya dorang sampai kat Paya kul 4.30petang.. sama time akak ngan Jimah balik dari snorkeling menaiki boat.. kekkeekk giler dorang berjalan kaki hampir 6 jam.. dahsyat.. korang nak buat tak macam dorang nih..? kalau akak mau air bergelen2 akak pikul nak berjungle trekking tu.

We all nak check katil edan berlekuk tak  sebab tak bangun2 dari katil mamat tu..:)

PULAU TIOMAN-PART 4

Lepas shopping cekelat sikit sikit kat Pekan Tekek we all terus menuju ke Renggis Islan.. Pulau dia tak lah besar.. cuma kawasan nih tekenal dengan tourist sebagai snorkeling sport.. dah pakai fin bagai we all terus terjun ke dalam laut.. owh akak dan Jimah memang snorkeling tak pakai life jacket.. reason kalau pakai life jacket memang agak penat nak swim sebab ombak akan tolak mengikut arus..lagi susah nak paddle guna kaki nih.. kalau pakai fin kita swim lagi laju..cuma akak bawak floater jer.. mana tahu kan penat nanti or terkejut nampak shark hahahhaha

Snorkeling di waktu petang air dia tak berapa cantik.. tapi okey lah.. kalau nak banding dengan Pulau Redang dan Pulau Perhentian memang tak terlawan lah coral di Redang dan Perhentian tu.. tapi nak jugak snorkeling kat Tioman baru leh buat comparison kan. Saiful dan Jep pun turun nak assist we all .. Saiful lebih kepada photographer we all.. abg Jepp jaga jimah.. whattt abih saper nak jaga akak nih.. iskkkk..

Owh akak bawak floater tu ha sebagai peneman.. agak dah agak dah... bende nih mesti jadi.. hehehehhe jimah memang ada charming kalau sampai kat Pulau... tapi akak enjoy snorkeling tak ramai sangat orang nih.. tak lah berlaga kaki kan..akak kan snorkeling agak buas sikit.. akak suka kejar ikan :)
Memula memang we all together gether nak swim berdua.. pegang tangan hand to hand.. bagi makan ikan :) Abg Jepp just perhatikan keselamatan kami jer...

Kan macam ikan berenang berdua-dua... kami snorkeling mengelilingi Pulau rengis..ceh bunyi macam besar.. kecik jer uols.. tak sampai sejam dah abih kayuh keliling pulau.. dan tak rasa penat pun..

Antara Coral yang ada di Pulau Rengis.. masih cantik lagi tapi tak ada ikan nemo..

Tetibaaaaa... akak rasa akak berenang sorang2.. jimah mana???? owhhh tengokkk Jimah sudah ada ikan jantan.. kemain ko yek.. Abg Jepp memang suka follow jimah kan.. Jimah pun apa lagi.. manje kemain.. tetiba snorkel bocor laaa.. tak larat nak swim lah sebab batuk.. adthoiiiiii

Ikan nih banyak laaa,, tapi nemo tak ada.. kat sini coral dia bukan tempat main ikan nemo..

rehat sekejap kat tepi batu amik napas... dorang nih bagus bagi tau direction nak swim mengikut arus air so kita tak perlu lah paddle kaki nih sepanjang masa.. lepas separuh pulau tu memang arus tu tolak kita sendiri pusing ke belah satu lagi.. so just enjoy the scenery jer la.


Coral lagi

Coral lagi dan fish ... ini kedalaman kira kira 5 meter ke dalam dasar laut.. nak amik gambar nih kena skin dive..


Tetiba ada baby shark.. we all berenang-renang mengejar baby shark nih.. elehh baby shark boleh lah.. tetiba mak dan bapak dia datang tak cukup kaki nak kayuh hahahahhaha


Setelah puas tengok coral akak pun nak naik lah ke boat.. susah weh nak panjat tangga tu.. tak ada orang tolong bukak fin akak.. akak kena cabut fin sendiri campak dalam boat.. nak panjat tangga kecik tu agak susah.maklumlah kalau dalam air akak ringan.. tapi naik ke darat akak jadi berat.. macam mana lah jimah nanti..kesian dia..

TAPIIIIIIII.. jimah ada orang sambut fin dia.. tolong bukak google dia.. tolong sambut dia naik tangga.. apakah ini?????... bermain buih buih chenta kah... akak nak merajuk laaaa .. asyik dapat Abg Jepp je la jimah nih..(kat perhentian puna abg Jepp a.k.a abang meggi)... lain kali akak nak bawak laki akak laaa.. baru akak rasa macam di sayangi.. :)

21 July 2012

PULAU TIOMAN-PART 3

Masa makan malam we all bersembang apa nak buat pada esok hari .. maklumlah we all tak amik package so macam free and easy.. siapa yang pergi snorkeling, saper nak hiking dan siapa yang nak duduk terperap dalam bilik je..

Owh malam tu kami dinner kat santai Cafe.. menu dia tak banyak sotong ketam udang semua tak ada yek.. ada ayam dan daging jer.. nak kata makan mahal pun tak jugak sebab we all order secara berhidang tom yam untuk 4 org makan, telur dadar 4 orang makan, paprik tuk 3 orang makan, daging masak merah tuk 4 orang makan apa lagi yek? owh sayur campur tuk 3 orang makan.. nasi tuk 6 orang (hahaha edan makan banyak ) air semua sekali kena RM65 ringgit jer.. Edan belanja Rm50.. tak de lah mahal mana.. tapi biasalah rasanya so so jer.. tapi kebulur punya pasal habis licin semua..
 

Akak dan Jimah plan nak g snorkeling waktu pagi.. amik dengan Paya Beach Resort. fee dia RM50 sahaja tuk pergi Renggis Island dan Marine Park.. tapi tetiba waktu pagi tu sedap pulak tidor..lepas breakfast rasa malas lak.. dah lah kul 9.00 pagi dorang semua berbondong2 gi snorkeling .. Rini dan Ori tak nak snorkeling dia nak gi tekek tapi jalan kaki.. dorang ajak akak sebab dorang kata dekat jer.. nasib baik akak tak ikut dorang.. kalau tidak menyesal beb.. nanti akak citer yek.. Edan nak tidor je katanyer..ceh.. bang duit je g tioman kalau nak tidor jer..

since akak dan jimah terlepas morning session tuk snorkeling sangap lah kat bilik.. ko tenung aku..aku tenung ko last2 we all decide nak tanya resort ada tak afternoon session tapi dorang kata tak ada.. so merayap lah we all hingga ke hujung pulau nak cari orang yang boleh bawak g snorkeling waktu petang.. tanya jugak a few tempat since we all berdua ada yang charge Rm280 tuk satu boat ke dua tempat tu.. agak mahal weh.. last sekali kami tiba kat hujung pulau arah genting(tempat Saiful) dia boleh bawak we all petang tu dengan charge RM150 tuk dua orang siap bawak g shopping ke tekek lagi.. (normal charge kalau nak ke tekek dari Paya nih ialah Rm60 sorang pergi balik tau)


Dah lepak kat tempat Saiful yang amat peramah tu rasa best lak.. sembang2 dan gelak2.. kalau ke pulau sila cari beach boy yek sebab dorang memang banyak citer dan sangat peramah.. so janji dalam pukul 2 we all tunggu kat tempat dorang dan nanti dorang bawak boat tuk g snorkeling.. best tau sebab we all berdua jer dan ada sorang satu life guard.. :) we all mintak fin sekali sebab senang nak swim so charge fin ada lah Rm7 sorang yek..dah saiz kaki we all kecik memang susah gak nak cari..

Abg Jep dan Abg Saiful dorang nih memang super peramah.. Pstt rahsia tau.. Abg Jep nih minat kat Jimah..:)
akak tak pergi lunch pun sebab kenyang lagi.. Jimah dah belasah burger lagiiii.. okey tepat kul dua we all gerak ke Tekek.. jauh jugak ke Tekek.. akak tak dapat bayang kan macam mana Rini dan Ori berjalan kaki ke Tekek..sampai ke dorang tu..? (akak dapat sms dari Rini kata nasib baik akak tak ikut dorang sebab jalan curam.. akak dah agak dah.. )

Perjalanan ke Tekek dalam 10 minit lah jugak naik boat.. sambil tu Jep dan Siaful menrangkan tentang kawasan yang kami lalui.. nampak dari jauh cantik jer.. air laut tenang dan kehijauan..

Sampai kat Jeti Tekek.. Jep jer yang bawak we all ronda pekan Tekek yang tak berapa besar tapi semua kemudahan cukup.. sekolah pun cantik jer.. saiful akan parking boat kat Marina Pulau Tioman supaya we all merasa naik kapal layar yang dock kat situ.. suker suker suker.. baik nyer dorang..:)

model kementerian pendidikan:) sila jangan tiru perangai model itu yek..
Orang kat pulau nih memang baik2 dan peramah.. tak payah mintak dorang sudi amik kan gambar we all.. akak sempat tengok ikan segar dorang jual..baru je naik dari laut.. ikan kembung 1 kg Rm7 jer..nangis akak tengok harga kat KL RM20 1 kg...

kat sini ada Duty free shop yang agak kecil.. ada macam2 lah dorang jual.. cekelat. liquor, rokok, souvenir (tapi agak mahal) pinggan mangkuk pun ada..

Jep setia mengikut Jimah.. akak jalan sorang sorang :(

Mcam body guard jimah pun yer.. bertuah badan ko jimah..mana pulau ko pergi ramai je minat kat ko... aku nih dema kata dah macam mak mak.. padahal aku rasa aku dah vogue dari ko..

Pinggan mangkuk pun ada jual.. tapi beli apa yang perlu yek. jangan ko berangkut pinggan mangkuk naik boat sudah


wah akak memang kaki posing.. pantang nampak tempat cantik.. walaupun akak tak hot tapi akak feeling saaaaaaaangat hot.. macam Fasha Sandha tak? heheheh

Jimah suka cover badan dia belakang akak tau.. nak nampak akak lagi montel dari dia lah kannn..
Posing lagi.. kalau ikutkan banyak gambar tapi tak terlarat nak upload semua.. nanti uols kutuk we all feeling model.. hehehheh

seeee banyak kapal layar docking..ada yang tak gerak2 dah setahun.. owner dia ada mat salleh so kalau dorang datang tioman baru gerak boat nih... okey lepas nih we all nak g snorkeling.. tak sabar nak tengok ikannn.. nanti akak sambung lagi..

Nak tanya ikhlas campur perasan nih.. macam FASHA SANDHA tak ? hehehehehehehhe