24 October 2012

PENAT SEBELUM REHAT :)

Bila tiba hari Rayaaaa... ni yang akak lemau.. many things to do.. nak balik kampung kan.. balik kampung MIL pulak tu.. don't get me wrong.. bukan akak tak suka MIL akak tau.. tapiiiiii akak tak suka part nak mengemas dan packing tu.. macam terkejar kejar (padahal housewife je pun) apa yang sibuk sangat.. yer laaa orang selalu kata housewife tadak kerja kan.. cer try test 6 bulan.. baaaaaanyak kerja tau..

akak memang looking forward kalau kat umah MIL akak nih.. maklumlah akak kan menantu hantu tunggal.. makan berhidang, anak MIL take over.. no more. mama nak susu, mama nak makan.. mama nak berak.. mama nak mandi.. heheheh..easy kannn...eh itu bukan easy.. itu heavennnnnn !!!!!

yang tak best nyer.. dah lah nak raya kan.. so akak kena basuh semua sarung sofa, kemas rumah sampai kilat.. paking barang lagi.. kalau balik umah mak akak senang je.. sehelai sepinggang pun boleh sebab kat Sungai Buloh je pun.. 20 minit dah sampai.. umah MIL akak dekat 4 jam baru sampai.. nak nak sekarang banyak speedtrap.. kalau kenderaan banyak kat jalan raya menonggeng lah akak kat dalam kereta kebas bontot..

Task akak kat rumah minggu nih sungguh sibuk...

1. Menggosok semua baju bajan yang seminggu tak berlipat/bergosok.. yer uols..akak menggosok semua pakaian dalam almari.. akak tak just lipat je..

Selesai meggosok baju nih pukul 3.45pagi semalam..akak kan suka gosok baju.. dan kumpul sampai stock seminggu baru terhegeh hegeh nak gosok..

2. Arrange spices kat  dapur dan menyental sampai berkilat, periuk belanga, bersih kan freezer,

3. Basuh semua pakaian dalam laundry dan jemur supaya sempat kering sebelum balik hari nih, all towel, cadar dan blanket.. semua nak kena basuh baru wangi...

4. Basuh semua sarung sofa, table cloth, kain buruk,mop lantan dan lap tingkap

5. packing baju tuk bertiga dan barang yang perlu bawak balik kampung..

Laki akak lak.. (macam pahat ngan penukul)

1. sarungkan sofa cover (tak buat lagi)
2.tolong drill kan rail langsir yang terjatuh kat bilik tetamu.. (baru je buat)

Sekarang dia main helikopter dalam rumah ngan anak.. senang kann kerja dia.. takper ada sebab dia bagi elaun tinggi pada akak..

okey akak nak sambung buat kerja.. kang tak sempat siap sebab pukul 5.00 petang akak nak balik Tepen dah nih..

Till then SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.. (kat umah MIL tak ada line internet sebab CELCOM BENGONG)...

HOKKAIDO SEAFOOD RESTAURANT

Lokasi: berhadapan Vistana Hotel di Jalan Ipoh
(Jalan Lumut, Damai Complex)
Operating Hour: 8.00pm - 2.00am

Errr bertabahlah ngan akak nih yek.. akak memang suka taw buat citer pasal makan2 nih.. bersinar sinar bijik mata masa menaip.. sebab tu badan akak memang tak surut2 lemak.. pastu sibuk salah kan kilang kilang baju tak keluarkan pakaian saiz XXL huhuhu..
Bff akak kalau datang KL sure singgah umah akak.. akak suka taw sebab akak tak ada lah sunyi sengsorang ngan Alli kat umah.. dan lagi satu akak akan berpikir berbagai2 cara nak bagi kawan akak nih makan nasi.. (dia dah lama tak amik nasi uols) nak ramping bak kerengga kata nyer.. benci taw..

Ntah mana si Kim suami tersayang Eileen dapat wahyu nak belanja we all chinese food.. dia pandai makan chinese food ke? Dia pilih tempat ewah ewah.. terrer ko yek.. lokasi tempat makan nih di Jalan Ipoh.. lebih tepat lagi kat depan Vistana Hotel Jalan Pahang tu.. memang kedai tu betul2 mengadap pintu masuk lobby hotel.. nama restauran nih Hokaido SeaFood Restoran.. akak tak pernah makan sini tapi ramai Muslim yang makan sini.. Tak served pork katanya.. dah lama dah akak tengok restaurant nih penuh je orang melayu datang makan...

Dia tak dapat pengesahan halal sebab menjual minuman keras.. yer lah nok.. kalau g karaoke Red Box yang ada buffet  tu ada pengesahan halal ke? sebab akak tengok dorang ada served beer gak.. dah makan sini jangan lah uols dok tonggang beer lak.. dah jadi HAROM tu...

Sampai kat sini elok korang booking meja laju laju pastu serbu kat bahagian seafood yek.. tengoklah uols nak order apa.. kalau tatau rupa dia camner boleh tgk contoh yang dia dah masak tu.. tunjuk jer laaa.. akak nih ikut je apa tuan belanja order...

Eileen lak katanyer nak makan peanuts jer.. peanuts tu bukan free tau.. dia kira macam wajib amik.. letak kat meja.. sila lah ko abis kan yek.. akak tak minat kacang.. akak minat nasi.. ngeeee

Anak anaknyer pun tak kuat makan.. agaknyer dema dah kenyang sebab petang tadi akak jamu dorang makan murtabak Raja dari Kelantan.. kawan akak balik kelantan bawak balik tuk akak akak nih..

Kim dan Napi memang makan apa sahaja.. selagi ada bende kat atas meja.. selagi tu dema tak stop makan beza ngan maknyer yek
okey akak dah bagi no kat makanan tu kan
1-Udang goreng telur masin
(ada rasa telur masin campur cereal dan lemak2 sikit.. sedap)

2-Ikan siakap masak Stim
(rasa masam dan masin je.. akak rasa tak sedap sangat sebab lain dari stim yang biasa kita makan)

3-Lala masak cili kot
(akak tatau rasanya sebab akak memang tak makan lala, kepah, mentarang dan seangkatan, tapi kim kata sedap sangat)

4-Chiken Lemon
(memula order tuk anak akak tapi rasa dia sedap pulak.. manis, masin dan masam)

5-Sayur campur cendawan (kot)
(akak tak makan sangat sebab akak karnivor..tapi Eileen kata muak makan cendawan banyak sangat)

Jumlah perbelanjaan malam tu.. sebagai orang BANDAR akak rasa mahal nok.. tapi sebagai orang KAMPUNG seperti Kim dan Eileen dorang kata murah laa.. sebab makan 4 dewasa dan 4 kanak2 dan ada pelbagai lauk.. terima kasih yek belanja.. rugi laki akak tak join.. so akak kena suruh laki akak belanja akak lah pulak yek sebab dia tak rasa lagi .. huisss alasan yang bernas puan yus.. sila amalkan selalu :))))

23 October 2012

SAPER LEBIH BIJAK?

Sebenarnya kalau pasal anak lelaki akak atau suami akak deal berdua akak jarang amik tahu sebab nyer akak cepat rasa sakit hati.. mana taknyer perangai Papa nyer memang lebih kurang je ngan umur anak..

Kalau dema berdua bergaduh akak kena leraikan..kalau dema berdua terkinjat kinjat nak beli toys akak kena tenangkan.. kalau dema berdua berjanji bagai akak dengar kan ajerr.. Akak nih kan dah khabor akak nih ada dua anak lelaki.. satu umur 5 tahun dan sorang lagi dah nak masuk 40 tahun.. huhuh

Satu hari nih anak akak dah boleh tidor bukan sekatil ngan we all.. dia kan dah besar panjang.. tak muat seh.. so satu hari dia boleh tidor kat bawah dengan berbentangkan tilam..tapi malam tu, sebelum nak tidor depa berdua tu buat drama titanic kot.. sambil tidor pegang tangan.. sorang kat atas katil sorang kat tilam kat lantai.. macam pasangan kekasih gituew... akak tengok pun berbulu mata.. tak boleh lepas tangan hokey...


kalau dah bergini tiap malam dia tido memang akak give up.. akak tido kat bilik sebelah je lah.. lagi aman.. papa dia je lah dok rela berhimpit ngan budak kecik nih

satu hari akak dengar laki akak dok pujuk anak akak nih tidor kat ruang tamu since kat bilik sebelah dia takut nak tidor sorang dan bilik dia kat depan pintu masuk tu laaaaaagi lah dia tak berani nak tidor sebab dia kata jauh sangat.. ceh rumah sejengkal pun kata jauh..

So laki akak dok lah bentang tilam kat ruang tamu teman si budak kecik nih nak tidor.. tapi sampai sudah laki akak boleh tertidor dulu.. budak kecik nih dengan bangga dan hidung kembang amik bantal busuk dia dok bisik kat akak.. Papa dah tidor dah jangan bising tau.. Alli teman tido ngan mama kat katil.. hahahahah padan muka ko.. sampai ke pagi baru laki akak sedar dia tidor sengsorang kat ruang tamu macam orang pelarian :).anak dia baik punya nyenyak dengan tilam yang empuk siap berselimut ngan akak nih.... akak rasa anak lelaki akak nih akal dia panjang sikit dari laki akak.. so akak ada competitors nih..

P/S: macam mana nak train anak tidor kat bilik sendiri yek?

21 October 2012

RESEPI MEE UDANG MAK JAH

Lama dah akak tak share resepi kannn.. hari nih akak nak kongsi resepi yang mudah tuk masak2 hujung minggu..sebab nak masak mee udang nih sungguh mudah lagi cepat kita boleh jalan2 ukur shopping mall kan...

BAHAN-BAHAN

Udang saiz XXL
(akak tak dapat cari kat pasaraya Giant..semua udang kecik uols )
Sos Cili (akak guna Kimball)
Serbuk Sup (akak guna jenama Mak Siti)
Serbuk Cili( terpulang kepada tahap kepedasan masing masing)
Bawang putih
Tepung Jagung (untuk memekatkan kuah)
Mee kuning
Taugeh
Daun Sup/Kobis/daung bawang/cili merah/cili hijau/bawang goreng
(dihiris nipis sebagai hiasan)
Garam dan Gula secukup rasa



CARA-CARANYA:

1-Udang dikupas kulit /dibuang kepala dia (kulit udang dan kepala jangan dibuang) sila rebus dan tapis untuk diambil airnya..
2- Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang putih yang telah ditumbuk dalam beberapa ulas dalam periuk/kuali
3-Bancuh serbuk cili dan serbuk sup dalam air panas dan masukan dalam periuk/kuali
4-Setelah sebati dan terbit minyak masukkan air rebusan kulit udang tadi dan kacau sehingga mendidih
5-Masukan sedikit sos cili
6-Perasakan dengan Garam dan Gula secukupnya
7-Masukan tepung jagung yang telah di bancuh jika ingin memekatkan kuah
8-Masukan Udang (jangan terlalu lama nanti udang akan mengecut)

Mee yang telah dicelur sebentar diletak kan di dalam pinggan dan dihias dengan  daun sup/ daun bawang/cili merah/cili hijau/taugeh/kobis dan bawang goreng. Kemudian tuangkan kuah mee udanng. Sedia untuk dimakan ketika panas..

lepas makan cepat bersiap ke shopping mall uols.. mudah kannnnn..


20 October 2012

CARINI FOOD STATION

Restoran Carini Food Station (TUTUP HARI RABU)
G7,Jalan SJ7, Taman Selayang Batu Caves Selangor
Tel: 0126868341
kalau nak set coordinate kat GPS. N03° 14.367′ E101° 39.120′

Macam mana lah nak kurus.. kepala nih dok ingat makan jeee.. tapi kat sini akak memang recommend betul tau.. maklumlah ini adalah salah satu chinese food yang halal dan owner dia memang masak sendiri makanan tersebut.. dia tak suruh orang lain masak sebab nak menjaga kualiti rasa masakan tersebut.. kena sabar menanti yek sebab memang sentiasa penuh je restoran nih.. dia macam food court je.. tersangat simple.. tapi makanan dia memang sangat sedap


Kalau uols nak try makan kat sini memang kena bersedialah sebab uols pasti datang balik.. :))

Keadaan kat luar kedai.. memang simple..

Anak akak nak bagi ralit menunggu kena bekalkan dia mainan.. sibuk suruh amik gambar gasing dia yang sedang berpusing tu..

Kalau tak tahu nak order apa meh akak suggest..
1) Butter Prawn
2) sayur 4 jenis goreng belacan
4) Ikan siakap banana leaf
5)Tom Yam
dan yang lain kalau uols teringin order lah yek.. akak dah tempek menu nih.. smapai sana terus chop meja dan order tanpa tengok menu yek.. Owh kat sini dia cuma jual air Teh Herba jer.. tapi rasa dia memang sedap macam air mata kucheng.. kalau nak air lain boleh je order kat kedai sebelah..










Selamat menjamu mata dan menjamu selera uols.. tak leh tenung lama2 nanti akak lapar balik huhuhuhu

19 October 2012

DIA BUAT SARKIS...

Pernah tengok sarkis?akak hari hari tengok sarkis kat rumah.. sampai akak sakit jiwa tau.. apa taknyer kerusi kat umah akak warna putih.. anak bertuah akak nih suka memanjat sambil terjun.. dia kata dia jadi spiderman.. whatever laaa.. yang pasti akak kena sental sarung sofa tu selang dua minggu.. kalau tidak memang kaler kelabu lah sarung sofa akak tu..

dek kerana akak bosan tak kemana -mana hujung minggu.. sekarang ni memang akak tak kan keluar ke mana2 shopping mall pada hujung minggu.. satu sebab susah nak cari parking.. dan lagi satu akak tak suka bersesak sesak dengan orang ramai kat dalam tu.. lebih baik akak keluar berjalan2 pada hari biasa.. untungnya jadi suri rumah kannn..


Masa akak jalan kat the curve.. bukan banguna the curve tu tapi It centre dia kot akak pun tatau nama dia.. akak nampak sarkis bungee jumping nih.. anak akak sangat teruja.. akak pun tatau kenapa dia berani sangat nak try.. akak pun setuju supaya lepas nih dia akan lena tido lepas penat melompat lompat macam katak tu kan..

Check dia punya requirement okey boleh naik.. bayar Rm12 dia tak cakap berapa lama pun.. agaknyer sebab orang tak ada memang tak ada limit kot.. akak ingat anak akak akan lompat setempat biasa2 aja.. tapiii dia buat pusingan 360 darjah uols.. kus semangat akak.. lagi akak suruh stop lagi galak dia buat.. adalah dalam 25 minit dia main bende nih.. jenuh akak suruh dia berhenti sebab dia nih ada athma..
Tengok gaya dia.. korang berani tak? iskkk akak rasa akak pun cuak gak nak buat.. tapi on other side akak rasa nak try tapiiii.. yer ada tapi di situ.. berat max 65kg sajer uols yang layak.. (akak terlebih 1kg jer) tu yang tak leh naik.. :)

Lepas tu tak henti henti akak tanya dia.. are u okey? akak tanya dia ada sakit kat mana2 tak.. dia kata tak ada.. dia nak buat lagi next week .. adoiii memang nak jadi ahli sarkis kampung dusun alli nih..


18 October 2012

WAJAH KU SEKARANG -TABITA

Lama dah akak tak tak update pasal kesan pemakaian Tabita kan.. so far akak baru beli satu set yang baru set lama dah habis nok.. giler gigih akak sental tanpa rasa jemu dan tawaduk.. tak sesia akak berkorban masa dan wang ringgit.. tapi kalau ikut kan dah banyak wang ringgit yang akak habis sebab beli skincare yang tak berkesan langsung dengan kulit degil akak.. tapi dengan tabita nih akak memang sangat puas hati...

Kalau nak ikut pendapat akak.. akak memang suka sangat dengan "new me" nih.. yer laa setengah orang tu concern sangat pasal kandungan dia lah.. effect negatif dia lah.. kalau nak yang betul semula jadi uols giling lah sendiri beras, kelapa or what ever bende2 tradisional nih tempek kat muka memang uols boleh confident dengan barang buatan sendiri kan....

 08-06-2012

okey akak ulang tayang muka akak masa memula pakai tabita.. the very first day kannn.. hmmm kalau ikutkan akak nak buang je gambar nih.. rasa muka tak suci langsung..padahal dah berbagai2 skincare akak guna.. hok mahal.. hok Rm5 pun ada.. tapi malas nak citer laaa. cam gitu jer muka nih..

18-10-2012

Tadaaaa kulit wajah akak sekarang setelah lebih kurang pemaikaian produk tabita nih.. seperti biasa gambar di ambil di waktu malam di kerusi depan komputer nih.. TANPA makeup yer uols.. tak de nak edit2 letak foundation.. cuma akak pakai cream malam je tu yang nampak oily.. dan akak baru pakai set yang kedua hari nih.. tahan 4 bulan jugak kan.. nasib baik kawan akak bagi harga diskaun RM340 termasuk postage (set besar taw)..kalau ikutkan cuma RM85 je kos sebulan.. tapi hasilnyer macam akak g laser treatment yang kena beribu ribu tu.. 

kalau korang minat boleh order yek kat my friend.. sebab dia nak masuk kan stock baru bulan November nih.. ada masa lagi nak tunggu gaji dan nak order.. tahun depan chinese new year korang mesti dah jelita kannn...

sila click blog: Tokey Tabita
Email kami di farahnory@gmail.com atau call/sms 0124755547

15 October 2012

BILA GADIS LEMAK MENULIS

Hari nih akak dapat jalan2 kat Ikea.. syoknyerrr.. sebab akak kan suka jalan waktu orang takde.. yang lagi best laki akak jadi drebar hari nih  dan tukang angkat barang.... huhuhu double hapiness..

Sebelum korang tanya. yer laki akak kerja dari rumah dan anywhere yang boleh di jadikan tempat kerja.. heheheh (asal ada line internet cukup).. dalam tengah hari selepas brunch.. amboi brunch gitew..maklumlah we all bangun lambat anak akak pon ponteng sekolah kaedahnyer...we all gerak ke area the curve.. ingat nak beli display cabinet tuk mainan anak akak tu.. dah bersepah.. akak tak larat asyik akak meroyan nak buang je...

Sampai kat Ikea terasa lapar.. dan dan je kan lapar.. masa kat rumah akak dah berazam akak tak mo makan nasi nak diet konon.. hambikk ko akak bedal jugak nasi  goreng chicken wings kat food court ikea.. anak akak dan laki akak seperti biasa meat balls laa.. lepas tu ada pulak jiran meja akak couple yang sangat sweet hulurkan kat akak chicken wings dia yang dia order banyak dan tak mampuuu nak makan.. hahahah anak akak memang bulat mata dia tgk chicken wings.. dengan tak malu terus amik.. hahaha..

pastu jalan kat the curve.. wah ada sale pakaian sukan.. up to 70% terus akak insaf dan  berazam nak ber pilates laa.. nak berlari laaaa.. nak bersenam laaa...pilih punya pilih..selongkar punya selongkar akak mencari saiz XL (akak suka pakai baju longar longar taw.. matilah beralasan lagi).. sebelah akak ada satu couple muda nih dok pilih jugak baju sukan.. dia cari saiz S uols.. pastu dia g try.. dia keluar balik siap komplen kat boyfriend dia lagi.. tak muat laaaa.. kena amik saiz XS.. hamik ko ..dia nak cari saiz kecil lagiii.. akak pun confident g try saiz XL.. keluar je fitting room akak bagi baju tu kat laki akak.. tak muat laaaaaaaa.. kena amik DOUBLE XL.. tetiba akak rasa macam tak de mood.. sebab mana ada t-shirt saiz Double XL kat situ.. dorang nih patutnya kena buat banyak baju sukan saiz besar2 sebab orang badan BESAR je yang perlukan sangat baju tersebut tuk senamam.. sebab tak ada baju saiz besarlah we all tak boleh beriadah dan makin besar.. akak nak salahkan kilang pakaian sukan lah....

Tapi akak tatau nak bergembira atau bersedih sebab anak akak kata perut Mama besar sebab ada Baby... kat semua orang dia cakap macam tu.. harap2 dorang percaya laaa sebab kalau tgk perut akak Al-Vuncit tu dorang beranggapan akak bukan gemuk tapi akak tengah mengadung uols..

05 October 2012

RESTAURANT HJ SHARIN LOW GOMBAK

Akak sangat suka makan chinese food.. sekarang nih banyak restaurant chinese muslim kat KL nih.. so tak susah nak dapat supply.. dulu masa akak duduk ampang selalu lepak kat Galaxy Shopping Complex sebab kat situ ada satu restaurant Chinese Muslim (Pak Ya Chinese Muslim Restaurant).. Kat Gombak nih ada satu.. Nama dia Restaurant haji Sharin Low.. dan satu lagi kat area selayang Carini Chinese Thai food.. ketiga tiga nih memang akak 100 percent recommend..
Sebarang pertanyaan boleh lah hubungi restaurant tersebut yek.. akak tak sempat nak tanya working hour sebab akak lapar sangat.. dan service dia memang pantas.. selalunya kalau akak lalu restaurant nih tengahari dia dah bukak..malam2 pun bukak.. so akak tak pasti pukul berapa dia tutup..

Menu


Menu

Menu

Menu


favorite akak ayam goreng telur masih dengan nestum.. portion dia banyak walaupun akak order tuk hok kecil sahaja.. boleh makan 4 orang nih.. 
Udang masak telur masin.. hok nih akak rasa sedap lagi kat Pak Ya Chinese muslim restaurant kat Galaxy tu.. yer lah lain restaurant lain pulak style dia kan.. kat Pak Ya tu dia guna ketam nipah which is mahal lagi dan isi dia banyak lagi dan harga dia pun agak mengempiskan poket.. yang ini akak order set kecil iaitu dua ekor ketam RM40
Dan satu lagi akak order Tom Yam campur which is sangat pedas dan sedap.. akak order yang kecil jugak.. dulu akak ada jugak order Butter prawn.. sedap gak.. sayur kangkung goreng belacan dia so so ajer..


Total akak makan bertiga sampai dah tak larat nak berdiri dah.. tapi portion yang akak order nih boleh makan sampai berempat orang.. kira murah lah kan.. sebab yang beria makan akak dan laki akak jer.. anak akak memang makan ayam jer tu pun tak habis..

04 October 2012

MY NEW CANDY STORE-KIN PEUN TRADING

Pernah dengar tak pepatah english "One's Man Trash is Another Man's Treasure"..haa kena sangat lah ngan akak nih.. masuk junk store nih  macam akak masuk ke Candy Factory store.. Kisahnya akak memang lama dah mencari barang barang hotel 5 star nih.. akak nak cari bed linen tu haa.. akak suka yang jalur2 putih dengan thread count yang sangat quality.. nak beli kat kedai hok baru2 tu memang menangis merintih wallet laki akak tu..

So akak jumpa satu kedai nih dekat area-area Tesco Selayang tu.. sesiapa yang nak bagi sewa rumah fully furnish boleh jugak beli barang kat sini.. yer lah nak bagi sewa kat orang kalau barang2 baru dan mahal kalau orang reti jaga tak apa.. buatnyer orang tu memang jenis duduk dalam hutan tak reti nak hargai memang sedih uols..akak dah merasa.. huhuhuhu


Nama kedai nih KinPeun Trading.. dia dah lama beroperasi..dengan  kedai tiga tingkat banyak barang2 perabot yang boleh didapati dengan harga yang murah..  ye lah hotel-hotel 4, 5 star nih memang selalu kena upgrade barang barang dorang kan bagi memenuhi kriteria dan rating hotel mereka so barang2 tersebut akak di jual secara pukal kepada peniaga seperti ini lah.. kalau hotel2 besar nih masih guna barang sama sampai 10 tahun mau customer lari cari hotel lain...

perabot nih dorang dapat dari segenap hotel di Asia dan Malaysia dan katanya setiap bulan akan ada satu kontena yang masuk.. so kalau nak barang2 yang masih cantik rajin rajin lah datang jenguk kedai nih or call sahaja kedai tu..selalu mesti barnag yang cantik memang ada orang cepat je book..

Macam set entertainment nih dorang dapat dari satu hotel di Hong Kong.. memang berat weh.. kena 6 orang lelaki yang mengangkat nyer.. menarik tak.. tapi harga dia mahal lah.. RM1500 kot.. tapi kalau beli kat luar tak dapat harga tu sebab kayu dia memang sangat kualiti.. dan kuat..

Ini set tuk letak TV..
Kusyen tuk sofa.. kena pilih yang masih elok la.. bukan tak elok semuanya.. nak cari yang masih bersih dan nampak masih baru.. kalau suka boleh tempat sarung kusyen nih kat kedai lain kan.. uols tempah kan je dengan kain sofa dari eliza, macy or Ikea.. senang kannn
Ada sesetengan set datang dengan radio, DVD player dan Tape recorder.. jenama sony.. sebab tu harga dia agak mahal sikit kot..


Macam sofa nih dia letak RM600 kalau tak silap akak.. tapi memang berat dan kusyen dia memang elok sangat lagi.. kena tengok sendiri baru boleh judge barang2 dorang..

Antara Wing Chair yang ada kat kedai nih.. banyakk sangat tau..Lamp shade pun banyak...

Maklumlah kedai nih ada aircond memang dorang nih layan je akak yang dah rupa masuk candy store.. nih pun ada kawan ajak teman cuci mata hari sabtu nih.. akak on sahaja..

Masih cantik kan.. kerusi nih di buat dari kayu Jati tau.. so berat dia jangan main main.. kalau akak angkat memang lenguh laaa.. akak kan mak akak kata kederat Itik...

Boleh buat kerusi makan
Kerusi lagi
dah kerusi lagi..
antara side table dan console table.. perasan tak sofa warna kelabu kat belakang tu.. akak lupa nak tanya harga.. tapi memaang cantik..sesuai letak kat rumah apartment sebab saiz dia yang rendah..
Cermin dan bed side table
writing table atau boleh buat console table
Kat sini pun ada berbagai2 bentuk, saiz dan jenis lukisan yang di jual dengan harga yang berpatutan.. sesetengan orang nak beli frame dia je pun.. tapi kalau nak beli gambar2 tersebut gantung kat bilik pun okey jer..
Antara jenis jenis meja
Kerusi nih berharga RM250 dan stool tu berharga RM80.. kalau beli more than RM1000 dapat diskaun.. akak lupa berapa.. tapi tengok dulu kualiti baru boleh kata mahal atau murah..

Okey kepada semua selamat datang ke Candy store kaum wanita :))) or lebih tepat MAKCIK MAKCIK macam akak nih huhuhuhuhuhu