30 November 2012

PERSIAPAN KE LANGKAWI

Hmm langkawi.. yer ada orang kata kat akak kalau pergi ke  langkawi tak payah buat preparation itinerary bagai.. maklumlah dah selalu pergi tapi akak gigih jugak buat preparation juga weh..kang tak de bilik nak tidor or semua hotel yang best semua dah habis..

Nasi baik akak buat serba sedikit persiapan dan tinjauan nak pergi Langkawi... okey tentang tempat tido nih susah nak cakap.. maklumlah akak pergi langkawi memang tak pernah dapat bilik seperti yang di gambarkan kat dalam internet.. kat dalam web site dorang wah lawa giler dengan harga yang murah tapi sekali pergi sana nan ado pun.. kebanyakan hotel di Langkawi dah uzur dan tak nampak macam akan dibaik pulih.. takper lah akak nak  try hotel De Baron Resort ni.. bagi anak akak dia penting kan swimming pool.. tapi memang laku weh hotel kat langkawi nih..sebab tu kot dorang tak sempat nak buat renovation kang rugi pulak kan.. Hotel mahal mahal yang rate 400 ke atas pun penuh time akak booking nih.. ceh saje je taw nak amik hotel mahal..

Akak nak try De Baron hotel nih.. yang terletak di Pekan kuah.. ada swimming pool untuk anak akak.. dulu pernah tinggal di Aseana Langkawi..memang la hotel dia mempunyai swimming pool yang terpanjang tapi bilik dorang Hazab uolsss.. dua kali tukar bilik sebab aircond leaking dalam bilik dan satu lagi aircond rosak.. katil dan bau yang tak best.. bilik air yang tersumbat..macam macam.. kalau tgk website waaaahhhh gahnyer kaler pink gitew.. kat Bayview hotel akak pernah tinggal gak.. bilik nice tapi pool dia kat tempat orang breakfast dan kecik.. ramai je mata orang boleh jamu mata.. satu lagi akak pernah tinggal kat Twin peaks Island resort..lagiii lah teruk bilik dia dan service... huhuhu.. cuma pool dia ada heater jer lah boleh mandi malam2..dan banyak lagi lah hotel yang dah try tak semua seperti yang di gambarkan kat internet..


okey setelah selesai booking tempat menginap sure akak cari tempat untuk memanjakan diri.. sebagai minah coupon akak nampak ada offer yang berpatutan dari groupon.. cadangannyer akak sorang jer yang bermanja manji nih.. tetiba laki akak buat muka.. dia nak jugakkkkkkk.. okey lah kasi chance.. lagi pun tak mahal..dua orang just RM100 dan rawatan spa selama 2 jam 20 minit..siap urut badan, kaki kepala dan sauna dan macam macam lagi lah.. hahahahah.. saper yang tak nak kannn.. okey selesai dua perkara..akak booking buat spa nih kul 8.00malam uols.. memang tidor je lah malam tu dengan lena.. :)


sekarang akak nak cari pengangkutan selama 3 hari di langkawi tu.. kalau boleh akak nak pakai MINI COOPER tapi akak nak harga KANCIL.. ada saper saper boleh bagi tak? okey itu tak pe..nanti dah nak pergi baru booking..ke akak kena tempah awal awal jugak sebab nanti dapat kereta buruk jer.. adoiii nih belum lagi akak nak buat itinerary ke BALI pada bulan January 2013 jugak..

Penat rupanya nak melancong nih..walaupun tempat tu dah pergi beberapa kali.. huhuhuuh.. okey lah akak ada beberapa contact number dah.. kawan kawan akak bagi tuk tempah kereta.. tengoklah akak pilih yang paling murah yek dan value for money.. :)

29 November 2012

OWH EM GEE--AIR ASIA !!!!

I hate U!!!!!!.. aiyoo sedar tak sedar akak telah terbooking tix ke 4 tempat dalam sekelip mata bagi 1st and 2nd Quarter tahun depan.. what to do.. Air Asia memang pandai buat buat sale dan akak tak pandai nak say no.. tu pun banyak lagi tempat nak pergi tapi tengok account bank alahaiii ciputtt.. kalau beli tix saje memang boleh.. tapi nak pikir cost penginapan makan dan pengangkutan  kat sana laa.. huhuhuhu

Meh akak citer macam mana kisah akak terbooking tiket tiket nih..

Ke langkawi.. sedih uolssss.. memula akak tak nak pergi.. tapi since Alli bulan 12 nih memang tak cuti sekolah so suami akak suruh cari mana2 flight tix hujung bulan 12.. nak bawak dia jalan2 dan biar dia rasa seronok sikit.. (akak double seronok) so cari punya cari dapat lah pada awal January time budak dah masuk sekolah.. tak pe akak kan suka je bercuti time orang tak de kat hotel ramai2..  tix murah uols.. RM0.11 sen sajer.. but of course lah dah campur airport tax dan fuel charge returned tix RM55.11 sorang.. murah kannn.. kalau bawak kete pun nak kena isi minyak pastu tol pastu parking kat jeti pastu tambang feri.. nih complete pejam mata sejam dah sampai ke langkawi..

Second ke Bali- akak dah menyerah kalah dah tak nak pergi sebab akak try contact kawan akak Jimah tak dapat.. (phone dia bengong katanyer) so akak cuma browse je lah tix mengikut tarikh yang Rini dan Ori dah booking awal tahun hari tu.. akak dapat RM122.11 returned tix seorang ..banyak lak tu lagi.... murah kann kawan akak Rini dan Ori dapat Rm480++ sorang huhuhuhuhu.. tetiba senja tadi si jimah call dan kata suh akak booking kan. akak segera lah bukak website.. dapat uolsss.tapi tak banyak dah.. dan awal sehari dari Ori dan Rini nyer flite.. tapi bila akak click tuk dua orang tak dapat dah..adoiii.. dan benda nih berlanjutan sebab kengkadang lepas sejam cek balik harga dia murah balik.nak tangkap tak dapat.... iskkkkk..

Lepas tu buat kali terakhir akak try kul 12 malam tetiba keluar harga yang mampu milik..walaupun time pergi we all kena RM280 tapi masa balik we all dapat RM45.11 je.. jadi lah so sorang kena RM330 returned.. yesss ke bali jugak akhirnya...

Ke Ho Chi Minh City- memula akak planned nak pergi dengan kawan girls akak jer.. tapi nak time cuti sekolah memang lah susah nak cari tix masa cuti sekolah..semua cepat sold out atau harga mahal.. pastu akak ajak Addy pergi.. dia kata okey je tapi tak payah bawak alli sebab we all tak tahu condition kat sana dan senang nak backpackers style.. Addy lak nak try main tembak meriam kat sana.. so fine kami pergi berdua je... nanti akak terpaksa mintak tips dari kawan yang dah pernah pergi..

Kota Kinabalu - We all kesian lak sebab Alli tak pergi ke Vietnam so kami bawak dia pergi ke kota kinabalu.. cadangan nak bawak dia island hopping dan stay kat gunung kinabalu..mesti dia suka or akak yang suka yek.. ? habislah tabung ke Korea akak.. cadangannya bulan December 2013 nak ke korea family trip.. tapi tix murah tak keluar lagi.. hopefully lambat sikit la dema buat offer. akak dah kering kontang nih..padan muka...

Dalam beberapa bulan nih jenuh lah akak nak study map dan cariinfo.. memang kalau vacation akak jer lah yang kena cari benda nih..laki akak keluar duit dan ikut je...



28 November 2012

BB CREAM

Apakah itew BB cream? Orang lain dah berazaman berbotol botol guna akak baru nak try?? takpe laaa.. sejak akhir akhir nih pantang orang sebut cream ituew bagus.. Krim ini bagus.. food itu bagus tuk kulit.. semua akak terbeliak bijik mata nak try..cuma produk tuk kurus kan badan akak tak ada lah beria nak consume lagi.. I LOVE MY BODY.. Bleh?

so berbalik kepada apa ituew BB Cream.. ini akak copy paste lag dari Wikipedia.. akak tahu BFF akak tu rajin skodeng blog akak nih.. nanti dia translate lah sendiri..kata Cekgu English kannn.. akak suruh google sendiri dia memang "rajin" ntah katanya nak tanda kertas exam budak SPM sampai 501 script.. akak sap sap sui je boleh buat nok..

okey nih akak copy paste yek (sumber wikipedia)

APAKAH ITEW BB CREAM?

BB cream stands for blemish balm, blemish base, or beblesh balm (apparently because of a copyright in Korea on the word "blemish"), and in Western markets, beauty balm. It is a cosmetic item sold mainly in East and Southeast Asia, although larger beauty brands are increasingly introducing BB creams to Western markets.
BB cream is promoted as an all-in-one facial cosmetic product to replace serum, moisturizer, primer, foundation, and sunblock. It can be worn alone as a tinted moisturizer, over serum and moisturizer as a regular foundation, and under powder, depending on the desired amount of coverage.

SEJARAH?

What was to become BB Cream was originally formulated in the 1960s in Germany by dermatologist Dr. Christine Schrammek to protect her patients' skin after surgery. Introduced to South Korea and Japan in 1985 – where healthy-looking, porcelain skin is heavily prized – the cream was hailed as "the secret of Korean actresses," and was heavily endorsed by Korean celebrities

 
FORMULA?

BB creams come in a variety of different formulations. Because Korean companies focused initially on the Korean and East Asian markets, they are offered in a limited number of hues. Instead of offering multiple shades for different skin tones, most formulas are designed to oxidize to match the user's skin tone. The skin-whitening properties of the cream, as sold in the Asian market, are an important element in its popularity. 

The cream is promoted as a multi-tasker, an all-in-one treatment, but Korean women mostly use it as an alternative to foundation, especially Western foundations that tend to be too heavy for their taste. The coverage is often mineral-based, and is intended to both cover and treat blemishes such as acne, sun spots and age spots. It also has anti-wrinkle, anti-inflammatory and soothing effects. Several contain hyaluronic acid and Vitamin C. The Huffington Post reports that some companies say BB creams have skin-regenerating properties.


Sumber dari Google Image
Kalau refer chart di atas tu boleh lah pilih yang mana satu idaman kalbu.. tapi since my cousin pergi ke Korea selama seminggu (extend lagi 2 hari sebab miss flight huhuhuhuuhu) so akak pesanlah Bb cream yang terkenal dengan harga murah kalau di sana.. akak pasrah uols keranan sepupu akak nih memang tak paham pasal makeup akak pesan bagi nama jenama je.. nasib baik dia tahu dia beli kan lah extra lagi one brand.. dia beli kan akak BB cream jenama SKIN 79 (2 unit) dan satu lagi BB Cream jenama Nature Republic.. dannnnnnn satu lagi SNAIL Therapy mask sheet.. whattt siput babi tu kannn???


Cousin akak kata Snail essence or Gel opr air liur lendir tu memang jadi kegilaan orang korea sekarang sampai BB cream pun ada hok letak Snail essence nih.. akak tengah pikir hok lendir mana lah siput babi dia letak dalam Masker nih.. akak dah cakap awal2 ngan sepupu akak nih jangan beli BB Cream siput babi... nanti akak akan lembab seperti siput babi.. kannnn


Dan setelah sekali akak pakai BB cream nh akak tak rasa kulit akak berminyak dan nampak lebih senang nak pakai bedak.. dia tak ada mempunyai texture yang berat macam foundation tapi dia mempunya coverage macam foundation tu di samping boleh merawat kulit katanyer kaaan.. akak suka.. beria akak makeup macam nak pergi party.. tapi sejak akak pakai tabita nih sapu BB cream sajer dah nampak macam pakai makeup tebal.. maklumlah kulit akak dah jeita kan..

Haa sebut pasal Tabita nih. kawan akak dah balik dari amik stock sila lah roger dia.. stok cepat  habis uols.. segera order yek kat SINI.. akak tak amik untung akak tolong kawan je.. (hahahah ayat yang selalu kawan kawan akak gelak kan)


27 November 2012

HALAMAK KUTUUUUU...

Kutu apa?Kutu Babi? Kutu Tilam? Kutu Kucing? Kutu kat rambut kita? huhuhuhu..

Semalam akak gi gunting rambut anak akak dan husband akak.. yer uols.. nak gunting rambut pun kena akak bawak dema nih.. kalau tidak dah rupa orang utan dah rambut masing2.. macam tak pernah jumpa gunting...

Masa anak akak guntung rambut memang akak berdiri kat sebelah macam mandur.. anak akak tak boleh duduk diam.. dia selalu suruh akak sapu rambut yang jatuh kat muka dia.. terpaksalah akak berdiri sebelah anak akak nih. yer laa ko suka buat mak ko nih macam orang gaji kan...

Tetiba masa potong rambut tu.. tukang gunting nih tangkap sesuatu kat atas kepala anak akak.. eh eh apa tu? dia bagi kat akak seekor.. KUTU uolssss.. dorang tatau akak pun geli dan seram ngan KUTU nih.. terus akak buang tanpa bunuh uols.. huhuhu penyanyang jugak akak ngan haiwan nan satu nih kan..

Sambil tu akak jerit kat suami akak yang tengah potong rambut kat kerusi lain dengan kuat nyer.. PAPA, Alli ada kutu.. bangga uols.. huhuhuh kurang asem punya mak kannn.. macam excited jumpa haiwan terancam...


Lepas tu segera we all pergi ke farmasi yang berhampiran. beli ubat kutu... dalam kereta mulut akak dok lah membebel mana lah Alli dapat kutu nih.pada masa yang sama kepala we all mulalah start rasa gatal gatal.. laki akak kata psychology nih.. sebab semua sedia maklum kalau ada kutu kat kepada sure gatal gatal kannn..


Okey kat farmasi jual ubat nih RM14.90.. dia macam liquid tanpa bau dan warna jernih.. pakai dia pun senang je.. lumurkan satu kepala sambil gosok gosok kat bahagian yang selalu banyak bersembunyi kutu nih..di bahagian belakang tepi telinga dan biar kan selama 10 minit.. kemudian sikat menggunakan sikat yang disertakan sekali di seluruh kepala.. kalau ada kutu dia akan jatuh sekali dengan telur dia pun.. tapi jenuh akak sikat still tak ada nampak tanda tanda ada kutu pun.. rambut anak  dan laki akak walaupun dah pendek ala tentera tetap akak buat jugak.. dan tak ada pun kutu.. .. dari mana lah datang kutu tersebut yek.. akak syak sikat yang kat saloon tadi dah memang ada kutu pastu terjatuh kat kepada anak akak..possible jugak kan..

inilah yang anda akan dapat jika membeli ubat Kutu tersebut. okey uols.. harap2 dapat membantu uols mencegah kutu dari anda menjadi penternak berjaya kutu tahun 2012.. sila musnahkan kutu di kepala anda.. :)

25 November 2012

KEDAI LONGKANG

Ketar ketar akak nak menjoyah ngan uols semua nih taw.. akak geram.. dan rasa macam nak je akak cili cilikan mulut itew orang dan halau dia balik ke negara asal naik tongkang...

uols pernah wangsa Walk Mall? best ke? akak rasa tak best langsung.. kedai dia pun tak ada lah happening sangat.. sama standard ngan Festival City.. lama lama nanti jadi lah macam shopping mall kat jinjang kot..

Nak jadi cerita hari nih akak ingat nak pergi umah adik lelaki akak.. akak tak ada lah bersiap melawa, melaram.. nak main beskal ngan anak akak je kat Puchong.. Pakaian kalau nak bersukan mestilah selebet ngan T Shirt gelebeh dan seluar belang belang akak laa.. memang nampak rupa akak macam Cleaner lah,, huhuhuhu.. sekali lagi akak kata tak jadi ke rumah adik akak sebab hujan lebat tapi dia terus bawak kereta masuk ke wangsa Walk mall tu.. akak pasrah uols..

Nak di jadikan cerita laki akak dan anak akak dok pergi kat tempat main games kanak2.. akak nih melilau lah berjalan dari satu kedai ke satu kedai...ada satu kedai kat atas nih.. Nama dia kedai/Butik Bhajoo...(butik lah sangat) akak tengok harga baju dia murah laa..range dalam RM60-RM150.. ada yang sale dia letak kat luar... akak pun masuk laa.. akak tengok ada dia orang pembantu kedai kot.. sorang hok gemuk jam badak (org indon uols).. sorang lagi kurus... hok kurus tu melayu dok cabut uban kat kepala si badak nih.. akak biar je lah.. aka kdok belek belek dalam 10 minit nak cari saiz.. acu kat badan.. jahitan.. semua tu akak check laa. pastu akak letak balik hanger.. adatlah mesti ada yang terkeluar dari barisan baju tersebut kan.. dah akak letak balik dah kira baik.. buat akak main longgok kat lantai? ko jangan cabar aku BADAK...aku mampu buat dari tu yek...

lepas sepuluh minit agaknyer dorang dah puas cari uban dema nak bergurau senda ngan akak kot.. keluar lah terkedek2 hok gemuk badak nih dari belakang kaunter.. masa tu akak tengah belek kat seksyen lain.. dan akak sorang je kat kedai tu uols.. pastu dia dok jerit kat sorang kawan dia bangsa melayu tu.. ayat dia macam nih tapi dalam accent indonesia " Aduhhh (nama sales girl melayu)...  mari ke mari.. habis semua baju kita sudah terbalik balik" (maksudnya baju dorang yang sangkut kat hanger tu tak tersusun laaa..sambil jerit bagai hokey..)- baju murah je pun tak layak gantung okey-  akak pandang lah dengan ekor mata akak yang ayu nih.. pastu dia blah masuk ke bahagian cashier..datang laa hok melayu luruskan hanger baju yang akak belek tadi.. akak rilex lagi.. pastu akak tanya baju kat sini dari mana.. pastu salesgirl tu kata dari Indonesia, China, Taiwan, Thailand.. HUH ku pikir baju dari PARIS sudah mau belagak.. gelak akak dalam hati.. kalau baju dari 4 negara tu uols tak layak lah nak berlagak macam jual baju Chanel, Dior, Versace bagai.. PUIIII lahh wahai BADAK.. akak blah lepas tu.. terus mati napsu dan mati selera uols..

Pastu akak bawak banyak duit kan walau akak selekeh.. teringat akak kena beli seluar panjang anak akak since dia nak solat Zohor dan Asar kat sekolah time cuti nih tak kan nak pakai seluar apek kan.. laki akak ajak g the curve.. akak tak citer pasal bende ni kat laki akak.. kalau tidak mau si badak tu makan kasut laki akak kannn...bagi melepaskan geram akak nih akak shopping seluar panjang anak lelaki akak nih sampai 7 helai uols.. baru lah berjaya cita cita akak nak jadikan anak lelaki akak macam model huhuhuhuhuh

Abih duit akak.. tapi takpe hati akak puas nok.. dengan ini akak menyatakan akak akan boycott segala barang dari kedai Bhajoo walau di mana saja anda berada.. apa ko ingat akak boleh boycott Mc Donalds sahaja ker.. setakat baju dari Thailand, Indonesia, Taiwan dan china.. tak terliur lah weh..

P/S: akak update kisah nih dalam Fb rupa nya ada jugak antara kawan akak terkena ngan Indon nih.. mulut longkang.. makan makanan BABI kot..




23 November 2012

ANOTHER GATHERING SOON WITH SUPER FRIENDS

Satu lagi projek antara akak dan kawan kawan BAINUNIANS AND FAMILY  kali nih..tapi tahun 2013 uols.. since tahun nih homestay nih dah penuh kena booking .. takpe laa kami memang sabar menanti tarikh tersebut.. walaupun dalam hati siap melompat bintang cepat lah tarikh tu sampai.. akak lebih tak sabar dari anak lelaki akak camner?

Memamg dah lama planned nak buat gathering ngan kawan kawan Bainunians nih. dah kami berbincang tentang perkara nih selepas balik dari gathering kat Gold Coast Morib hari tu.. tapi malangnyer Homestay nih tutup for renovation sampai bukak balik Bulan October 2012. masa dah bukak order berduyun orang lain booking so tak dapat lah tarikh yang diidam tuk bulan 12. jadi kami planned tuk tahun 2013..

Rumah Dua yang mempunyai dua bilik
Akak open kat wall fb akak yang ahli seramai 58 sajer.. yes uols kawan FB akak memang 58 orang je giler anti sosial kan.. ramai sambutan uols..konsepnyer kalau berminat sila reply comment dan hasilnya ada yang malu malu tapi mau.. ada yang pantang diajak macam akak nih.. semua keputusan tarikh kat tangan akak so akak terus pilih satu tarikh dan dema setuju je.. tapi yang bayar orang lain..

Apa lagi ada orang PAYUNG penginapan uols.. lagi lah menderu orang memberi kata putus.. tak sampai 5 jam akak bukak invitation kat wall akak rasa nak pengsan buat headcount.. bukan apa.. bilik kat sini ada 6 sahaja tuk 3 buah rumah.. tapi besar dan selesa laa.. ramai nak join even kali nih. akak suka.. kalau boleh akak nak open to public tapi apakan daya.. saper cepat dia dapat kan.. kalau teragak2 memang tak dapat lah join.. nanti nak tido kat mana kan uols...

Yang bestnya dia ada private swimming pool yang tak kira pukul berapa uols nak berendam pun tak per.. tak ada restriction. kul 3 pagi kalau korang tak sejuk boleh je berkubang..

Kawasan yang damai dan tenang dari pandangan mata orang luar


Pemandangan interior rumah satu yang mempunyai satu bilik

Rumah tiga yang mempunyai 3 bilik. kalau uols berminat boleh je buat reservation utk family day, reunion, gathering office mate.. untuk MUSLIM sahaja yek..

Mana tempatnya ? Di Umbai, Melaka Uols dan boleh check it out blog limastiga.blogspot.com. dan gambar gambar nih credit to Limastiga.. nanti akak dah pergi sana baru akak amik gambar dari camera akak yek


Note: Seramai 12 keluarga yang telah setuju untuk menyertai event kali nih dan penyertaan telah ditutup atas factor bilik penginapan yang tidak mencukupi.. Tak sabar sungguh nak tunggu tiba tarikh tersebut... :)



16 November 2012

PROGRESS ALLI

Yess hari nih tepat kul 3.00 petang Alli dah pandai bawak basikal.. dua roda uolss.. terrer tak? bangga akak uols.. cuma dia tak pandai brake tangan je.. still brake guna kaki..

terus akak berkobar kobar nak beli beskal jugak main kayuh kayuh ngan anak bujang akak sorang tu.. tapi akak risau beskal akak tu nanti jadi perhiasan kat dinding rumah sajer uols..

Yang paling akak tak tahan tu . pergi makan kat kedai pun bawak beskal dia.. kena lah cari kedai yang ada ruang yang besar tuk mengayuh.. so pergi lah we all makan kat medan selera kat taman Melati tu.. gigih tak akak nok...

Kalau ikut idea Papa alli dia nak suruh bawak beskal tu dalam Festival City Mall kat setapak tu. main beskal dalam shopping mall dalam ekon lagi. lagi gilerrr.. dia ingat dia ada share ke shopping mall tu..


15 November 2012

SETAHUN SUDAH BERLALU DEEPAVALI DATANG KEMBALI

Sebenarnya apa yek? akak celebrate deepavali kah? hehehetak lah uols.. diam tak diam.. dah setahun akak stay kat Gombak nih.. akak ingat lagi tahun lepas masa tu rumah akak tak complete lagi.. tak ada katil bagai nih.. nilam nipis je.. kat dapur ada 3 pinggan dan 3 cawan je nok..

Yer laa.. masa tu akak sebenarnya ahli tetap JKKKKK kawasan Ampang.. akak akan balik sekali sekala kat Gombak nih bagi mengecat mengemas dan berehat di Ampang setelah penyewa keluar rumah.. masa tengah mengemas rumah nih tetiba hari sambutan Deepavali.. wahhh akak tengok kat luar tingkap bunga api macam sambutan new year bergermerlapan sekitar batu caves selayang gombak.. terus kata kat Addy moh le kita pindah sini.. kasi anak pun sekolah kat sini laaa

Guest whatt.. genap setahun akak masih amaze lagi dengan bergermelapan Cahaya Bunga Api tepat pukul 12 malam selama lebih kurang 15 minit.. maklumlah umah akak kat awangan memang nampak view sejauh mata memandang kawasan sekitar
Gambar kat atas nih adalah pemandangan kawasan selayang.. nih dari view balcony depan rumah belum tengok view kat bahagian dapur lagi.. rugi anak akak dah tidor awal.. tak sampai hati nak kejutkan dia pulak..

Dan penduduk kawasan rumah teres Sri Gombak pun sakan bermain bunga api dan meletup betul2 kat depan balcony umah akak. rasa best nyerrr.. anyway bukan deepavali je macam nih..new year, hari raya, merdeka .. i love my home *cehhh kalau dapat rumah banglo sebijik laaaagi lah  I LOVE My HOME..*

14 November 2012

BLOG DASAR BUKAK PINTU

Lanjutan dari posting akak semalam.. haaaa akak telah mengejutkan seekor naga yang sedang tidor.. naper akak bagi perumpaan naga yang sedang tidor sebab dia lahir tahun naga.. dan bukak je blog dia terus ada amukan api memancar2 fire back kepada akak... hahahah matilah akak hangus keputihan.. (sebab akak pakai tabita dan makan kolegen dan bitamin C)

matilah ahkak nok..sekarang akak tak leh kutuk2 dia lebih lebih sebab dia dah ada tempat nak main tuju tuju kat blog dia.. setahun akak bergembira nak kutuk dia kat sini  dan dia amalkan dasar berdiam diri.. (sebenarnya dia tak diam.. dia balas tapi blog dia private so macam dia meroyan sorang sorang laa) kekekekekekek

Anyway welcome back dari kubur fren.. .. amboii ko.... satu hari ko update sampai 3 entry yek.. ko kenapa nok? akak taulah akak nih malas nak update blog akak.. tapi kali ini aku  akan lebih gigih kerana aku  akan selalu memantau blog anda.. dan memerhatihan unsur2 backfire.. tikam belakang, kutukan maut dan unsur unsur iri hati.. hahahahah




13 November 2012

CERAMAH HARI INI

Akak ada kawan yang sangat sengal.. tapi apa nak buat.. dah itulah kawan akak yang paham akak nih.. tapi dalam paham2 akak nih dia nak register akak masuk maharaja lawak.. Apa ko ingat aku tatau ko print screen comunication kita kat blog ko.. ko lupa aku leh masuk blog ko yang private tu?

Sebenarnya perbualan we all nih mengenai tentang produk tabita tu lah.. ada ramai kata hok fake laah hok original laaa.. bagi akak apa yang akak guna berkesan memang elok laa. lagi pun kawan akak memang jumpa direct ngan distributor kat Indonesia tu.. bukan ada orang tengah bagai,, sedangkan distributor tu ada kedai besar dan kereta mewah tak kan la boleh hidup dengan menipu dengan produk yang tak berapa mahal nih..

Laki dia lak kuat bagi ceramah yang terus terang memang we all malas nak dengar.. tapi sebab kawan akak nih bini dia, so dia memang terpaksa dengar.. yang akak tak puas hati dia tetap nk whatapp akak nak ceramah kan akak nih jugak.. tutup tepon kanggg!!!!

korang nilaikan siapa yang sengal.. laki dia ker?, Kawan akak ker? atau akak ? (hok tulisan hijau tu dari akak laa) 




makan banyak banyak antibiotic yek biar cepat sembuh dan kita leh berwhatapp dengan gelak setan bersama hhahahaah


12 November 2012

CUTI SEKOLAH ? HOREYYY!!!!!!!

Kenapa akak beria suka gembira sebab cuti sekolah yek..? akak bukan student.. Bukan jugak  guru..

Lagipun cuti sekolah dan bukan cuti sekolah tak ada beza bagi kami sekeluarga sebab suami akak sentiasa ada di rumah 24 jam sehari dan 7 hari seminggu.. (ini lah nasib orang yang memang takde office kerja dari rumah je) akak memang housewife 24 jam sehari dan 7 hari seminggu (ini lah nasib seorang wanita yang tak ada kerja office ) anak akak isnin sampai Jumaat sekolah tadika di Little Caliph Sri Gombak dari pukul 8.30 pagi sampai 1.00petang..(tapi selalu ponteng)

Kenapa akak gembira sangat?? haa sebenarnya cuti sekolah nih Little Caliph Sri gombak akan mengadakan Kelas Intensive membaca dengan yuran sebanyak RM350 bermula dari 12hb November 2012 sampai 28 Dec 2012.. kelas bermula dari pukul 8.30 pagi hingga 5.00 petang.. Whatttt?? anak akak satu hari berada di sekolah.. YAhooooo!!! (akak siap lompat bintang nih)

tak pernah anak akak bersekolah sampai petang nih.. Kejam tak akak? budak lain syok cuti sekolah.. akak hantar dia g sekolah tambahan.. padahal baru 5 tahun.. sebenarnya suami akak yang nak enroll Alli program cuti sekolah nih.. dia kata sebab Alli banyak main.. tahun depan dah 6 tahun.. (isk bukan darjah 6) nanti nak masuk sekolah rendah ituew (hok idaman hati) kena ada interview.. sangat berharap Alli dapat masuk darjah 1 di sekolah yang sangat kami idamkan..

Yuran tahun depan sebanyak RM1100 baru bayar separuh.. swimming class RM500 belum bayar lagi.. kalau anak akak tak cemerlang tatau laa.. akak suruh dia masuk sekolah memasak nanti..

Owh tahun depan Little Caliph Sri Gombak akan membuka kelas sessi petang.. dari pukul 1.30 sampai kul 5.30 petang.. akak memang dah booking masuk kelas petang kerana Alli selalu malas bangun pagi..asyik akak kena buat latihan suara dengan high Pitch sampai semua jirang dengar suara akak yang lemak merdu nih..dengar kata Teacher Fara.. student 6 tahun tak ramai enroll kelas petang tak sampai 8 orang kot.. lagi BAGUS.. biar anak akak tak ada main2 macam sekarang.. :)

Tak sabar akak nak packing makanan dan barang2 dia nih.. maklumlah dari pagi sampai petang kat sekolah.. botol susu dan bantal busuk nak bagi sekali tak?


03 November 2012

TABITA DENGAN HARGA KEBABOOM

YES UOLS.. berita baik.. kali nih kawan akak akan terus ke Jakarta bagi mendapatkan/membincangkan  special price dari pengeluar di sana..  demi kecantikan uols dan akak jugak heheheheheh..

Insya-Allah melalui phone conversation macam ada hint yang boleh dapat harga murah so dia boleh jual dengan harga murah kepada semua.. baik kan dia..

so cepat order sebab dalam mid of November nih dia akan bawak balik beberapa stock dengan harga yang special.. Set paling besar lak tu (exclusive)  dan I BET U won't  get any other BEST OFFER like this from other seller.. apa lagi kunjungi blog beliau dan give a call..

Dont worry stock dia memang ORIGINAL dan akak dah kenal lama sangat ngan Farah nih dan dia bukan jenis kaki kebulor nak tipu orang sebab dia pun banyak harta uols.. kalau setakat dua tiga ratus tu memang tak berbaloi nak tipu orang... baik dia ternak lembu... kekekekek

3 November 2012..sebelum nak masuk tido
Kalau contact pakai email susah sebab selalu masuk spam.. lebih baik uols call atau sms atau whatapp je ngan dia lagi senang dan pantas.. akak cakap for the last time SERIUS MURAH!!!