17 January 2013

ANTARA 1000GM DAN 100GM

Akak malas nak unpload citer citer lain.. tapi akak rasa akak perlu update perkara nih dalam blog..

Akak dah start diet balik setelah berminggu minggu belasah nasi.. apa nak buat akak kan "pandai"masak *jap nak tekan lift* tapi akak tak sangka mak akak pun katanya diet gak... huh dengan bangga kata baru seminggu diet dah turun 1KG.. ajaibbbb sebab kalau akak makan ngan mak akak kat luar or akak masak kat rumah.. mak akak memang makan banyak sangat dari akak.. macam mana dia leh turun 1kg yek?.. mesti ada produk rahsia dia makan tak mo share info nih..

Semalam akak masak makan malam dia kata tak nak makan nasi dan tak makan malam.. so akak biarje masak macam biasa sebab MIL akak pun ada kat rumah nih kan.. sekali time makan mak akak capai pinggan kaut nasi makan selera uols.. sambil tu dok pong pang pong pang dah kurang 1 kg.. huh..!!!! okey rilek dulu....

Pagi tadi akak tengok ada balen nasi semalam akak masak ah nasi goreng kampung.. masa akak masak mak akak ke dapur tanya akak nak masak apa.. akak kata nak masak nasi goreng kampung je.. dia kata tak mo lah makan nasi.. dia tanya ada oat ker.. akak pun bagi oat fiber from horlick.. dia pun bancuh laa.. lepas akak siap masak akak hidang atas meja.. pastu MIL dan mak akak pun duk kat meja sambil pong pang pong pang tinggal separuh nasi goreng yang banyak tu..of course mak akak makan banyak.. akak ngan Addy hantar Alli pergi sekolah dah terus jogging sambil berlari akak pikir macam mana senang sangat mak akak hilang 1kg tanpa berlapar.. selera sungguh.. takpe lagi

Lunch pulak akak masak nasi jugak.. mak akak siap kata mak nak balik rumah jap lagi tak payah masak banyak... okey fine aka masak 2 pot je.. siap je masak ikan bawal goreng bawang cili.. ayam masak halia dan telur dadar akak hidang lagi.. sekali mak akak pun capai pinggan dok amik nasi.. sikit je katanya.. nak ratah lauk lebih.. akak tgk cara dia ratah lauk perghhhh baik makan je lah nasi tu.. hahahahaha..

Pastu akak tanya mak akak.. errr bila start timbang hilang 1Kg tu yek..? dia pun citer gi clinic timbang masa memula timbang 85kg.. pastu baru buat appointment semalam timbang lagi dah turun satu kg.. akak pun tanya sekarang dah 84kg lah yek.. dia kata tak... mak akak  kata 84.9kg... Adoitttt akak terdiam uols.. 100gm je hilang pun feeling 1KG.. ntah ntah masa mak akak  timbang 1st time dulu dia pakai baju tebal sikit tu yang second time turun 100gm je..

Okey i rest my case.. patutlaaa makan non stop pun leh hilang 1KG rupa rupanya 1GRAM je uols...

1 comment:

Sekadar Coretan said...

Sepenuh tumpuan akak baca dari awal dan hingga tiba bab keakhirnya gelak kuattt.....adoiyaii