07 January 2013

PULAU LANGKAWI PART 2- DE BARON RESORT

Dari airport Langkawi ke Pekan kuah tak lah jauh mana.. sebab langkawi kan kecik je pulaunyer.. dalam 15 minit kami dah sampai kat Hotel Penginapan kami 3Hari 2 Malam.. dengan bayaran RM140 satu malam akak rasa memang sangat berbaloi dengan lokasi dia yang dekat dengan pusat membeli belah.. tepi laut dan selesa..

De Baron Resort


Ruang Legar Hotel

Berhadapan hotel De Baron ada sebuah lagi hotel.. akak dapat hok nih iaitu di new wings.. maybe sebab hotel nih expand kan bilik so hotel nih agak terpisah..kena seberang jalan.. tapi jangan risau semua tempat makan pun ada kat sini.. nak breakfast tak payah nak seberang jalan pun.. akak rasa happy je pun..

De Baron Resort pun ada sediakan pakej tuk snorkeling, Island Hoping, dan macam macam activities yang lain kat Pulau Langkawi.. tapi akak satu je activity yang buat akak happy.. SHOP HOPPING..

Ada disediakan lift tuk kemudahan guest..

Hoyeh bilik kami kat tingkat satu.. boleh akak exercise turun naik tangga selepas makan.. kununnya lah.. makan memang non stop.. iskkk macam mana nak kurus kannn

Alley menuju ke hotel

Sebenarnya kami request katil saiz Queen tapi sebab kami check in lambat so bilik queen dah penuh.. takpe lah dapat super single pun besar katil dia.. akak rapatkan je.. lagi pun kalau super single ada dua selimut.. tak ada lah main tarik tarik tali kannn...

Bilik air yang best.. sebab apa best sebab air dia laju dan shower rose dia sangat besar.. lama je akak mandi hari hari..
Basic facilities dorang bagi Kette, Mini bar Freezer, TV dengan beberapa rangkaian astro..
Sesiapa yang request conecting room pun boleh.. ye lah nak bawak anak anak kan.. tak kan nak sumbat sebilik.. tapi dorang ada jugak bilik besar yang  boleh memuatkan dua katil king..cool huh!!!

Our Bed.. tak cukup bantal lah.. malas nak request..tapi katil super single.. kalau rapatkan memang luas laa...

Yessss.. Akak punya YES conection full bar kat sini..laju je akak online.. :) Hotel ini juga menyediakan kemudahan wifi di lobby secara percuma dan signal wifi tu boleh dapat dari bilik akak di new wings tapi akak tak mintak password pun..

Pukul 8 pagi we all dah terpacak kat restorant dia di new wings for buffet breakfast.. selection dia tak banyak tapi memadai dengan harga hotel ini dan bukan nak makan kenyang sampai malam kan.. tapi okeylah memang tak sibuk pun maybe orang bekerja kan.. banyak  foreigner je


Potatoes Wedges
Sausage

Nasi goreng kampung

Section roti dan cereal



Ruang makan
Gazebo tuk lepak lepak dan buffet dinner di Old Wings

Pathway to Swimming pool dan tepi laut

Swimming pool sebenarnya ada dua swimming pool satu lagi di belakang kolam nih

Seperti biasa lepas breakfast setiap hari kasi budak nih main kolam

Tepi laut tengok boat

Dari laut ke hotel

Dugung

Owh kebetulan masa akak stay kat sini hari hari akak nampak Nora Danish berlakon.. Movie Bencinta kot.. dengan hero Qi Razali dan pelakon kanak kanak.. Nora dan all the crew pun stay kat hotel nih.. tapi akak tak amik gambar ngan dia pun sebab nanti nampak akak macam Giant je dengan dorang yang kecik molek nih...

6 comments:

Putera Helmei said...

best x? hehe.. mcm nk p de baron ni ja.. 140 tu bilik stndard kn.. klu deluxe dia ok juga kn..

Yus said...

putera helmei.. ok je.. lagi pun dekat bandar.. selalunya g langkawi tak duk bilik sangatkan... aircond pun sejuk.. swimming pool pun agak besar tuk kanak kanak..:)

dalila said...

sy ujung thn lps pegi dok kt cni la..best jgk sbb baron yg kt cni br lg..view pun cantek..

Yus said...

@dalila

Rilli?? harga pun tak mahal kan.. heheheh

Hasri Zafril said...

saya dari KL, camne ek nak sewa kete kat sana..?konon2 nak jalan2 pusing langkawi...or akak ada idea lain?

Yus said...

Hasri.. kalau setakat nak ronda ronda sorang boleh sewa motor je.. tapi kalau ngan family sewa kereta lah.. akak dulu sewa ngan hanafi.. cuba try google hanafi sewa kereta langkawi..naik teksi not a option sebab jadi mahal kalau nak pusing pusing...