08 January 2013

PULAU LANGKAWI PART 3-AKTIVITI

Reason akak ke langkawi nih more just berehat rehat je.. tak mo penat kan badan dengan segala aktiviti Island hopping dan melihat pemandangan langkawi ni sebab dari kecik lagi selalu sangat pergi langkawi nih.. semua tempat dah we all pergi so kali nih option just mengikut rentak kaki.. dan jalan jalan cari makan dan cekelat hehehe

Pukul 9.00 malam selepas dinner akak pergi berjalan jalan ke sekitar pekan kuah kat Datarann Helang.. sajer nak bawak alli tgk burung helang dan nak test camera akak tanpa flash tu kan..

Lapang je kat sini..sesuai berjalan perlahan lahan supaya banyak kalori yang terbakar

Mercu tanda langkawi

Alli sebenarnya takut dengan burung helang nih.. tapi lama lama dia lak yang lebih lebih nak bergambar

Angin sangat kuat macam nak terbang akak punya dress

Akak suka camera akak.. sungguh terang...


Sebab tak bawak tripod so gilir gilir amik gambar.. tapi for sure gambar akak yang banyaknyer

Lepak kat Dataran Helang

Alli berangan main golf...
Satu lagi aktiviti yang akak looking forward ialah SPA.. akak dah booking SPA nih melalui Groupon dengan harga RM100 tuk dua orang.. apa yang kita dapat dengan RM100 for 2 person?

[Up to 81% Off] 2-hour 20-min Full Body Detoxifying Therapy Package: Herbal Detox Foot Bath + Sauna OR Thai Steam Bath + Lymphatic Massage + Head & Face Point Massage + Aroma Eye Pillow Treatment + Foot Reflexology for 1 (RM58) / 2 (RM100) People. From RM50 per person. For men / women]

tapi nak tahu citer kelakar tak? we all punya appointment nih dalam kul 8.00 malam so we all tak makan malam tapi pergi shopping cekelat kat kuah town tu.. hujan renyai renyai dan sebab akak beli extra luggage sebab barang akak dah macam hampir penuh dan exceed baggage.. so Addy kata biar dia amik kereta dan amik akak kat depan kedai cekelat kat Haji Ismail Group.. akak pun setuju lah sebab jam menunjukkan 7.45.. lagi 15 minit we all nyer appointment..

Addy pun berlari lah ke arah kereta.. lepas 15 minit tak ada nampak lagi muka Addy.. akak dah cuak.. tepon dia tak berangkat.. tetiba akak ternampak satu mamat dok jogging depan we all.. rupa rupanya Addy tak jumpa mana dia letak kereta.. kakakakakakak.. akak ingat addy nih tak jumpa kereta kalau kay Mid Valley je.. kat sini pun tak jumpa.. so borjogging lah kami bertiga mencari kereta.. adehhh!!!!! Habis satu pekan Kuah dia tawaf.. ye lah kat langkawi nih akak rasa kedai dia macam sama je.. semua ada jual beg, cekelat dan pinggan mangkuk.. setelah 10 minit baru jumpa.. pastu terus ke SPA nih yang terletak di tingkat dua sebelah Ismail Group je dan berhadapan dengan Zeno Building.


Alamat Spa nih :-
Bedrock Island Health & Beauty Centre
No. 19A, Jalan Pandak Mayah 6 , Langkawi, Kedah 07000
Contact person Shirly 0124186268

sila buat appointment dulu sebab memang waktu malam orang tak putus putus datang.. massage girls semua melayu kesian lak akak tengok.. kalau hok melayu kita yang datang nih kira okey lah.. tapi sekali datang buat booking mat dan minah black.. dengan kulit ala keras dan kasar lagi... akak tanya la jugak dorang pengalaman dorang.. dorang kata ada yang mintak macam2 dan agak melampau.. tapi dorang memang clean business..

Bagi akak dorang punya teknik agak baik tapi pressure yang dikenakan tak kuat..maybe sebab dah penat sebab dorang kata since pagi tak berehat.. punya ramai.. infact masa akak sampai tadi pun terpaksa tunggu sekejap sebab ada couple mat salleh baru habis massage.. memang non stop.. akak pun tak larat kalau macam tu.. sebab akak guna groupon so free je lah sebab dah paid in advance tapi akak bagi tips juga lah setiap sorang..

Masa sampai kena rendam kaki.. rasa sedap je sebab penat jogging cari kereta muhahahahaha


dihidangkan air teh halia.. sekali ngap je dahaga wehhh... pastu baru dia buat steam.. laki akak tak mo steam dia terus gi massage.. we all duduk satu bilik bercouple.. we all dibekalkan dengan disposable underware.. anak akak pun nak jugak.. so kami bertiga pakai disposable underware.. anak akak sebijik rupa toyol.. kelakar lak akak tengok.. setelah akak keluar dari steam room.. akak pergi ke massage room.. laki akak dah mengamuk ngan anak akak.. dia dok kaco.. masuk bawah meja pastu usik macam macam la kat muka kita  yang dalam lubang kat katil tu..


Lepas massage badan duduk pulak reflexology  kaki. rasa lega sangat.. tapi massage kaki nih akak dah biasa buat kat Galaxy ampang so kat sini bagi akak nothing special.. again maybe dorang dah penat.. jam dan nak pukul 10 malam kan..

Okey tu je lah aktiviti akak kat Langkawi.. balik hotel we all gi supper je kat De Baron Resort tepi pantai.. hmmmm nyamannn je

No comments: