11 January 2013

PULAU LANGKAWI PART 5-SHOPPING TIME :)

Rasanya ramai yang tunggu posting tentang shopping di langkawi kan.. bukan akak tak mo upload gambar tapi ntah naper setiap kali akak try upload gambar dia jang hang.. so akak pun jadi berangin malas mau citer.. tapi since adik pompuan akak kata ada kawan dia nama Aisyah dok skodeng blog nih nak gi langkawi pastu akak nak racun dia supaya bawak duit banyak banyak dan sila bawak extra luggage yek.. jangan nak berlagak sangat cakap "saya tak mo beli apa2" macam kes akak.. kekekek

Sebenarnya akak tak ad alah plan nak beli barang kat langkawi.. chewaaah in denial mode lagi.. tapi kalau berjalan telephone ko sentiasa on internet maka bertubi tubi lah whatapp dari sanak saudara yang masuk tuk pesan barang.. kalau boleh lesung batu pun nak pesan dari Langkawi nih.. akak g langkawi bertiga tapi akak rasa bawak segerombolan bas sanak saudara akak huhuhuhu

Okey akak amik gambar tak ikut susunan mana akak pergi dulu.. gambar gambar nih hanya sebagai panduan kepada semua nak melawat Langkawi
Langkawi Grand Saga




Parfume pun ada jual.. tapi akak kuraqng berminat parfume kat sini.. macam tiruan jeee

Akak minat pisau nih.. harga cuma RM42 kot. tapi tak terbeli sebab dah sibuk kat kedai lain lupa nak patah balik.. lagi pun akak tak suka handle dia sebab dia senang pecah  i think...

Ada jual cadar kt tingkat 2.. akak tak berniat nak beli walaupun adik lelaki akak sibuk suruh beli Toto.. dia ingat akak bawak lori datang  Langkawi.. tak kuasa akak nak layan

Haji Ismail Group banyak bukak outlet.. dia asingkan outlet pinggan mangkuk dan outlet chocholate.. maybe tempat dia terhad .. kalau pinggan mangkuk akak rasa kat Idaman Suri lagi murah.. kalau chocolate memang kat Ismail Group banyak choice dan murah lagi ;)





Sedang glamer Pemanggang Ajaib nih..

Akak nak beli water dispenser jenis zebra nih.. tapi hok kecil harga RM219.. akak bajet dalam RM150.. pergi kat kedai lain pun tak nampak dah.. huhuhu takpe lah..ada rezeki nanti pergi lagi..akak nak beli dua...

Kedai nih macam segan segan je nak hidup.. takpe lah cuci mata..kan akak suka Shop Hopping

Pemanggang Ajaib kaler pink.. huhuhu memang tengah howt nih..semua kedai ada jual.. akak nak cari yang murah je.. tak mo lebih RM100 pun..


Okey nih Ismial Group Outlet yang jual chocolate je.. murah dan banyak pilihan.. selaut mata memandang.. heheheheheh





Tatau nak pilih apa.. end up kaut semua dalam bakul.. bayar pastu sambil makan menyesal beli banyak sangat.. tapi bawak balik KL tak cukup pulak huhuhuhu

yer yang di tunggu tunggu.. akak beli semua periuk belanga kat sini.. berat lah jugak.. bukan barang akak semua.. akak beli pemanggang ajaib je. hok lain semua orang pesan..






Akak balik KL akak tengok Vision hok takde tangkat pemegang kat Jusco jual RM490 for 3 pcs.. kat sini akak tengok RM190 je for 3 bijik.. fuyooo murah kannn..
haaa pemanggang ajaib brand Idaman suri akak beli dengan harga RM47 or RM48? yeaaaaa.. akak kan pilih hok murah sekali.. of course hok kecik sekali.. kecik kecik pun mampu masak setengah ekor ayam..sangat best..ayam akak masak dengan sempurna dan sangat sekejap..cuma api kecil tanpa minyak tapi ayam tu mengeluarkan minyak sangat banyak.. huhuhu

eh lupa nak bagi tau. beg akak beranak lagi dua.. konon so much tak nak shopping kan.. balik KL jual satu beg kat makcik akak sebab akak dah banyak sangat beg.. setiap kali jalan sure beli beg satu lagi huhu

9 comments:

AisYah said...

Kak,
Balik hari tu baper kg luggage?

Yus said...

Aisyah... Total check in luggage 20 kgs dan cabin luggage 16 kgs dan handbag 5 kgs :) kekekekeke

~SaTo OrEo~ said...

wah bestnya banyak gambar... thanks kak :) jadi rujukan saya ni nak pi sana weekend ni.. hehe..

Yus said...

Hai SaTo Oreo,

Duit jangan lupa bawak.. kalau naik kapal terbang kena beli extra luggage :)

irda syahira said...

hi kak yus...sy enjoy baca entry2 akak...satu sbb sy suka jalan2 n entry2 akk mmg kena ngn taste travelling sy ni...satu lg, bhasa akak pon sempoi ketawa sorang2 sy bc..hehe..keep updating ya!

Yus said...

@irda syahira - tq..akak pun suka jalan jalan.. kalau tak dapat pergi jalan jalan sebab kurang modal akak jalan ke blog orang sambil berangan :)

mrs kayrul said...

assalamualaikum kak...

saya nak tanya la klu beli barang2 kaca tue macam mana nak bungkus naik flight??...kena cukai tak klu pergi satu hari jer?

Yus said...

Mrs Kayrul

dulu akak balut semua dengan plastik buble bawak siap siap dari KL dan letak dalam kotak balik dan letak dalam luggage bag hard case tu.. Alhamdulillah tak pecah.. tapi kalau ringan boleh hand carry..

Pasal tax tu tak tahu lah.. tapi kalau tak banyak sangat barang kastam tak check pun.. kalau banyak cuba separate dua troli dan bawak asing asing dengan spouse :)

dalila said...

TQ lg skali kak..sgt2 membantu ;)