07 February 2013

BRAND NEW USED CAR FOR SALE

Laki akak merajuk ngan akak kaedahnye..terus g opis..  reason sebab akak membebel dia asyik beli kereta je.. akak bebel kita bukan orang kaya bang nak beli kereta je hari hari..

Alasan dia dia dah berhenti merokok so jimat dah 10 hengget Dua Kupang sehari.. boleh lah dia kumpul duit tu beli kereta.. masalahnya sekarang kalau dia beli satu kereta seminggu boleh lah akak kata jimat dah duit sebab tak yah beli rokok.. sekarang nih dia beli hari hari uols.. pantang pergi shopping mall...

meh tgk collection kereta dia hok dalam garaj.. akak amik gambar sikit je.. ada lagii dalam kotak dalam bilik dia..ntah apa lah dia nak buat ngan kereta nih




Setiap hari at least dia mesti beli satu.. kalau tidak dia beli 3 sekali gus.. kira lah berapa yang akak terpaksa spend duit beli menan dia nih.. satu biji dah tujuh hengget sembilan kupang.. sebulan dah berapa.. baik akak suruh dia beli rokok je sehari sekotak.. lagi jimat duit tabung keluarga..cepat sikit akak boleh kumpul ke Korea..


Sampai akak nak berjalan jalan berliburan kat bali hari tu sibuk sms suruh beli kereta Hotwheels nih.. satu kerja pulak akak dok cari kedai menan sambil bersila belek kereta yang dia nak.. penat taw.. sejam jugak akak dok belek cari model yang dia nak tu..


Tapi kengkadang akak tgk model yang dia nak sangat tu ada depan mata akak, dia pulak tak ada kat situ akak capai tepon call dia jugak.. marah marah sayang gituew.. beli kan lah jugak.. baik tak Mak Tiri dia nih..:)


Sekarnag akak  tengok kereta nih berjumlah ratus ratus biji..akak bagi warning jual aja kereta yang ada dua jenis yang sama.. buat apa nak beli banyak banyak bende serupa.. katanya limited edition lak.. hisss.. lepas satu satu hobby laki akak nih.. dulu kemaruk ngan kereta RC..setiap masa nak merayap ke titiwangsa main kete kontrol tu.. akak rasa dia tak puas main menan masa kecik kecik dulu

For me.. akak dah grown up.. dah tak minat anak patung.. akak minat the real pinggan mangkuk.. the real kuali dan periuk.. the real handbag , the real parfume not body mist.. and last but not least the real sport car.. huhuhuhuhhu


No comments: