22 February 2013

CHERATING PART 1

Okey citer pasal trip ke cherating.. sebenarnya trip nih tak plan pun.. tetiba hari Jumaat malam Addy kata moh kita ke Cherating tgk beach.. akak ingat main main tapi dia nampak serius.. dah lah tak booking apa apa pun.. maka hari sabtu we all gerak ke cherating dalam kul 11 pagi.. ingat nak bertolak awal pagi tapi of course lah semua macam loiat nak bangun pagi...

Mission kali nih nak cari chalet murah je.. tapi nak tepi pantai.. bajet chalet dalam 100 ke bawah je.. cherating kan bukan menarik sangat chalet dia .. tapi ada ker? ada tu ada.. kami check kat Pak Itam in.. rate dia RM80 semalam tapi fully booked.. tgk dari luaran memang bersih dan okey lah. dekat pantai lak tu.. lain kali boleh check it out yek (Person In charge Ms Salmah/Mr Nazri/Ms Lin Phone 013-9368870/019-9485343/0173062487) Since dah penuh we all check kat Cherating Bayview Resort (09-5819248) Challet gak tapi akak tengok chalet dia tak terjaga dan agak creepy.. kenapa creepy? sebab sebelah@hampir dengan perkuburan islam uolsss..... huhuhuhu seram akak Rate dia RM125 satu malam, anak akak terus peluk ketat ketat tak mo tidor situ..okey akak pasrah..



Okey perjalan ke Cherating kat Kuantan agak boring dengan perut lapar.. lama jugak nak sampai ke cherating dari Gombak dalam 4 jam gituew..sepanjang jalan mendung je.. tak nampak matahari.. live update dari kawan akak kat kerteh tu cakap kat sana hujan lebah dan berhari hari dah.adoii akak pasrah

Sunggu ceria dalam kereta masing masing nak bervacation katanya..lagi satu tak mo bagi laki akak mengantuk...

PAstu feeling sangat bila dengar lagu cinta.. tapi mamat sebelah macam tak ada perasaan.....huh!!!

Tetiba tiba bila sampai area RNR termeloh terkejut beruk kami laki bini.. sebab apa?????

Hujan sepanjang jalan ke Cherating huhuhuhuu.. akak pun apa lagi star ZZ dalam kereta

Akhirnya akak dapat gak hotel kat tepi pantai Suria Beach Resort.. RM210 bilik standard uols.. anak akak lah nih nak juga stay kat sini.. kalau berjalan ngan Alli nih tak boleh nak berbackpakers bagai.. hotel buruk takut sangat...

Ombak sangat kuat taw.. seram pulak tengok laut bergelora ombak tinggi tinggi.. pastu hujan stil rintik rintik.. nak mandi pantai pun tak boleh..seram tengok laut macam tu taw


Tengok cuaca mendung je.. anak akak mandi pool je lah.. akak masih duk tepi pantai tgk ombak.. nak wat camner memang tak leh mandi ombak tinggi weh...


Pasir di Cherating berhadapan dengan Suria Beach Resort


Budak nih kemain happy nyer.. sampai nak kena hambat baru nak naik.. walaupun hujan dan start lebat dia peduli apa.. tetap terjun dalam tu..

Malamnya we all ke rumah Kak Lie.. kawan ITM akak yang stay kat kerteh.. jauh gak huhuhuhu... akak ingat dia duduk kat kemaman je..rupa rupanya duduk kat kerteh.. anyway akak suka je jumpa kak lie nih setelah more than 10 years tak jumpa..dah ada sepasang cahaya mata dah.. yang paling akak sentap dia dah kurus dari akak.. dulu masa kat ITM dia paling besar lah kiranya..sekarnag?? malas cakap laa

Akak dera dia masak dinner untuk akak.. ye lah kak lie nih pandai masak macam set ibu ibu masa kat ITM dulu.. heheheh merasa gak akak makan masakan dia.. walaupun nampak simple tapi sedap uols... dia kata tak leh masak beria sangat sebab anak dia dua dua rajin menolong. tak terkejar nak memasak.. sekajap je tgk anak dia dah naik atas meja


ikan masak 3 rasa telur dadar dan sayur sawi.. best nyerrr homa made cook.. okey nanti akak sambung lagi.. banyak benor request kawan akak Elyn nih.. nak tgk Jetty lah.. nak tgk review lah (im talking abouit our plan ke Redang)

1 comment:

Kuazue Mohd said...

ha yus..bagi review..ai nak g coti nanti senang...muahahsha...