28 February 2013

MACAM MACAM KAWAN

Berapa macam jenis kawan uols ada.. bagi akak tiga jenis kawan nih memang ada dalam list akak  kawan atas bersebab, kawan bermusim dan kawan sepanjang hayat.. nak katagori kan kawan akak dalam list yang tiga nih pun senang je.. tak yah pikir lama lama..

Kawan atas bersebab tak banyak.. contohnya my superior kalau dalam kerja.. akak kena baik dengan dia sebab dia nak kena bagi appraisal kat akak (uhuk...) kawan bermusim nih hmmm kawan pejabat kot.. time ada event reunion dan gathering,.... dan kawan sepanjang hayat akak mostly dari zaman sekolah menengah akak...tapi ada jugak jenis kawan yang kawan ngan kita tapi takut nak bagi tahu kat orang dia kawan kita.. so sembunyi sembunyi kawan tapi tetap nak kawan.. uols hentikan nih ye.. i dont need u... (statement nak kena putus kawan kannn)


THE FRIEND WHO'S COOLER THAN YOU
Akak suka kawan yang sangat cool dari akak.. spontan dan secara tak langsung akak boleh tumpang the coolness vibes  around him/her.. selalunya apa yang di lakukan nampak cool je.. hingga menjadi kan dia sumber inspirasi akak.. sometimes these people menyinari hidup akak dengan anything yang akak tak pernah tahu dan alami..sesuatu yang baru dan i teruja nak jumpa dia selalu...its gonna be fun

THE FRIEND WHO IS UP FOR ANYTHING
yeah i get it.. people are busy dengan dorang nya aktiviti tapi tak kan nak jumpa just for secawan kopi kena re re re schedule place and time and whatsoever dengan berbagai bagai alasan.. tu akak malas set appointment.. akak suka orang set appointment dan akak follow.. kalau akak dok call dorang ajak jumpa janji bagai at the end no show up hmmmm sendiri mau ingat laa.. ko tak nak aku pun tak terhegeh hegeh..

Apa yang akak cari ialah kawan yang flexible, no frills friend who makes your life a breeze. Nothing is ever too hard and they're open to doing new things and changing plans at short notice. kawan yang bersemangat begini selalu berjangkit keceriaan dan membuat kan akak akan lebih ceria bila dia berada di sekeliling akak

THE FRIEND WHO YOU ASPIRE TO BE
its good to be around with peoples yang boleh lift you up higher in your life. Kawan yang sentiasa mencabar untuk kita menjadi lebih baik dari diri kita sendiri.. hahaha hmacam mana tu.. ye lah kawan yang selalu menaikan semangat kita when kita down. kawan yang sentiasa kita boleh jadikan role model.. tak kira dalam apa bidang pun meskipun cara mendidik anak.. hmm i jealous ngan u taw...
THE FRIEND WHO DOESNT KNOW ANY OF YOUR OTHER FRIENDS
Kalau dalam pepatah melayu panggil talam dua muka.. ? hmm not good not good.. i used to have this types of friends.. nasib baik sempat sedar.. “It will be easier to share some of your hopes and dreams, fears and concerns knowing that they are not going to be discussed when you're not around.” ini tidak.. kita share masalah atau words ngan dia.. dia dok citer kat other groups of friends.. tak ada kepercayaan dalam this type of people.. and kalau nak kawan ngan kita pun dok sorok sorok takut the other group dapat tahu.. what the heck? 

THE FRIEND YOU’VE KNOWN LONGER THAN YOU’VE KNOWN YOURSELF
“They know you better than you know yourself and accept you unconditionally.” im so blessed that i have quite a lot friends like this.. I'm not gonna name this person because i want to keep this person closed to my heart.. i hope nobody will steal them from me.. i want my friends know that i'm willing to do everything for u guys.. panas hujan i'll be by your side.. LOVE u much...

antara my very trusted friends.. love u guys
Super friends. :)

mode terkenang bermacam macam ragam kawan sampai rasa nak limit the friends.. cari yang betul betul ikhlas.. tak ada ramai kawan pun tak pe.. janji yang berquality.. i more than happy to have them..


1 comment:

Kuazue Mohd said...

huihs..syok nyer hang yus...byk kawan no...aku ni lps kawin..beginilah...without permission...aku tak bleh nak kata apa...that y aku menjauhkan diri yg sedia jauh....miss the memories so much...