18 March 2013

HOTEL SUMMIT USJ

Last weeks was our 13th Anniversary.. tapi kedua dua lupa.. adatlah.. hahahah fair and square.. nak celebrate this week akak ada organised satu tournament Bowling for our Bainun Alumni.. so we settle stay kat Hotel Summit USJ Thanks for my BFF Eileen yang tolong booked hotel tuk akak.. nak amik connecting room dah habis so kami duduk berdepan je.. kisahnya ada satu lagi family dok check in jugak kat hotel ni.. duk selayang je pun siap amik dua bilik ehemm.. duk tingkat paling tinggi lak tu..sajer tak mo kami kaco lah tu..

Bilik kami di tingkat 7.. tapi yang tak best naik je kat tingkat 7 nih dekat hall way dah semerbak bau rokok.. since husband akak nih dah quit smooking we all memang sensitif bau asap rokok.. rasa pening kejap.. masuk bilik terus akak sembur parfume akak..

Wifi spot betul betul kat depan bilik we all so signal dia memang strong laa

walaupun katanya hotel nih 4 star tapi keadaan memang amat tak mencerminkan.. maybe 15 tahun dulu boleh kot..sekarang  nih kena review balik kategori star tu.. pool pun kecik.. sib baik akak tak gigih nak berswim bagai pakai wetsuit..

Keadaan lobby old school sangat kan..fesyen dulu dulu.. sekarang kalau kita stay hotel yang baru baru 4 star memang sangat cantik dan moden.. ramai gak stay kat sini..ramai group tourist

Okey bilik akak boleh kata agak besar.. for standard room ada satu katil queen dan satu katil single.. tapi memang selalunya Addy dan Alli memang satu katil.. akak kena mengalah tidor kat katil single tu..
failities semua lengkap.. wifi percuma tuk satu device satu bilik

Siaran TV memadai lah.. untuk business trip sesuai lah sebab banyak meja..

ada kettle. mini fridge bar, hairdryer..

even dalam closet pun ada ironing board dan iron.. senang tak payah nak request semua bagai..tapi sebab we all satu hari je kat sini dan rumah pun dalam 30 minit je dari sini so tak de lah nak beriron bagai

selalunya masuk bilik hotel mesti cari suis aircond kat dinding kan.. tak jumpa uols.. rupa rupanya kat meja.. macam dolu dolu hotel nih..

Anak akak kalau boleh tak mo keluar langsung..dia suka duduk dalam bilik nih je layan ipad.. kat umah pun macam tu susah nak ajak keluar.. dia akan keluar kalau akak ajak mandi pool.. nih pun nak keluar makan jenuh paksa.. tapi gagah jugak we all keluar minum teh after jalan jalan kat summit square..balik kul 12 malam gak

Pemilihan warna dalam bilik air memang zaman jepun kakakakaka.. look tired sangat.. owh dia tak ada toilet hose/bidet .. pakai tisu je.. tu sebab dia sediakan gayung kat dalam bilik air.. tu lah akak kata hotel nih memang dibina  masa zaman jepun..sekarang kebanyakan hotel dah mengambil kira tentang pelanggan muslim...


 Swiming pool dia asal ada je.. budak budak sukalah dan kita pun senang nak monitor.. tapi bayangkan kalau ramai guest hotel turun mandi.. tak ke berlaga vontot.. :)


Dan view dari bilik akak.. Nice!!!! heheh overall since harga yag akak dapat murah RM185 (corporate rate hujung minggu) which is akak rasa berbaloi laaa. dan senang akak nak pergi ke Ampang Bowl summit Square tu.. nanti akak update event tu yek.. daaaa

No comments: