20 March 2013

KISAH PEREMPUAN GEMUK

Haritu kan akak pergi taman tasik Titiwangsa.. sambil tgk orang sambil senaman.. ada sorang pompaun gemuk dok pakai baju striking pink dari atas sampai lah bawah..bajet cute lah tue.. terpukau akak tgk gerak geri dia.. lari dalam sepuluh langkah dok relax.. air memang sangkut kat bahu..jap jap teguk air..

Sesekali kalau nampak spot yang menarik terus berhenti amik gambar sendiri.. buat muka sengat ke kanan tak suka.. pastu buat muka senget ke kiri tak suka.. nampak gemuk jugak kot.. lepas tu amik gambar sembunyi balik pokok.. nampak kepala je.. terus dia tersenyum lebar.. upload terus dalam instagram or facebook.. maybe nak tunjuk kat rival dia kat facebook yang sedang diet bahwa dia pun sedang gigih senaman...bikin gempak.. lepas tu tak nampak dah dia berlari.. jalan jalan makan angin je.. tu pun nak melangkah tak berapa larat lagaknyer..

Jam dah menunjukan hampir pukul 7..nak maghrib dah.. kedai pun banyak dah ready nak tutup.. tiba tiba perempuan gemuk serba pink tu berlari dengan amat laju.. bagi dia laju lah kot.. bagi orang lain nampak macam lori naik bukit je... tetiba dengar pompuan gemuk jerit.."bang bang.. nak tutup kedai dah ke? bagi burger daging extra cheese satu.."

Sungguh kesian ngan pompuan gemuk tu.. berlari laju mambakar kalori yang tak berapa ada semata mata nak tambah kalori yang berganda ganda..

Dan yang paling sedih pompuan genmuk tu adalah  AKU.. huwaaaaaaaaaaaaa

5 comments:

Pen Biru said...

sadisnya crita ini

Yus said...

Pen Biru,
Tu belum citer yang dia tahan motor orang jual askrim beli roti eskrim :)

Kuazue Mohd said...

wey mokcik!.. ko apsal tak hapload pic skalik...meh join haku release kg meh..

Yus said...

mak engku.. tak muat frame... kakakaka

Sekadar Coretan said...

Yus,,,aduh tulus mulus nya citer ni akak baca dengan teliti dan ending citer buat akak rasa pelbagai rasa bercampur baur...tapi terhibur ngn gaya cerita ni. terus kan usaha yus.