16 March 2013

NAIK KAPAL UOLS...

On the way nak balik ke KL after makan berketul ketul Sata, Pais, Otak Otak akak call kawan lama akak masa akak sekolah rendah.. Akak kan anak navy membesar di Pangkalan Tentera Laut DiRaja Malaysia Lumut.. kebetulan jiran akak tua dua tahun dari akak pun menyertai Navy mengikut jejak langkah ayah dia.. Lama giler akak tak jumpa dia.. last akak jumpa dia masa akak form 3 sebelum akak perpindah ke Kuala Lumpur sebab arwah ayah akak penden.. nasib baik kenal lagi..of course lah saiz akak menjadi topic utama dia.. kakakaka.. dia ajak akak tgk kapal.. Addy memang suka sangat naik kapal nih..akak layan je lah..

Since kapal nh dalam proses pembaik pulih dan kawan akak terlibat dalam membina kapal ini secara JV dia paham selok belok kapal nih.. jom kita tgk
kapal no 174 KD Terengganu

KD Terengganu Docking !!!
Say Hi!!
Dalam kapal
Naik ke Ship Control Area
Nak jadi Kapten Kapal?
Tak mo kalah jugak
Muka berlengas.. panas kat luar.. nasib baik dalam kapal sejuk Aircond kuat
View dari atas kapal

benteng bagi menahan ombak

Ada kes masa benteng tu belum buat.. ombak sangat kuat hingga kapal kapal kecik yang tengah dock naik terus kat atas limbungan.. sebab tu dorang buat benteng tu
Kapal kecik or Boat?

Tempat shoot meriam
Aktiviti masa lapang..cat kapal

Happy nyer dapat naik kapal
Melawat kapal lagi kecik
Naik KD Gempita
Old School nyer kapal
Loceng perasmian
Ala tarzan





sesi sembang ngan kawan lama.. dah nk masuk 5 anak dah.. tahun depan patut pencen tapi dia sambung lagi service sampai 25 tahun

sampai tertidur hero akak nih

Us with happy face
Lebih kurang sejam lebih kami buat lawatan kat dua kapal nih.. macam menteri pertahanan lak.. dalam kul 3.30 kami bertolak balik ke KL..sempat akak singgah Temerloh beli dua ekor ikan patin dan sekor ikan talapia.. yummy.. masak asam tempoyak lah dinner nih :)

3 comments:

Kuazue Mohd said...

haippp...naik kapal lak...siyok nyer..

ctsueraya said...

suka baca blog akak..kalau rajin singgahlah belog hadik yerk..wat akak tukar rambut husband tuh,,dedulu memula tgk ingatkan betul rambut heols tau...hehe

Yus said...

thank you ctsuraya.. :) memang akak suka visit blog org yang bagi comment.. u are not alone bila semua orang ingat we all kaler rambut macam org gilersss.. kakakakakak...