15 March 2013

SETELAH SEPULUH TAHUN....

Since malam tak ada xtvt kat cherating akak ajak Addy pergi rumah kawan lama akak masa belajar di ITM dungun.. dah lama ta Jumpa Kak Lie nih.. dah lebih 10 tahun kot... akak call dia.. dia kat ameh le singgah umah dia yang kat kerteh tu.. akak ingat kerteh tak jauh.. rupa rupanya dekat 45 minit gak.. alang alang dah sampai kan bila lagi nak melawat Kak Lie..

Sebelum bertolak ke rumah Kak Lie, Addy siapkan kerja office jawab email lebih kurang lepas maghrib we all gerak ke Kerteh.. Jalan dalam hujan memang kena bawak kereta slow.. lagipun jalan ke Kerteh tu banyak tengah repair agak jem jugak.. Akak singgah ke Mesra Mall tgk kawasan situ.. besar jugak yek.. kagum sekejap.. biasalah bandar orang minyak pastu dalam kul 9.00 malam akak call kak lie suh amik we all kat petronas..

Wah alli dah jumpa geng Ziyad.. walaupun Ziyad nih kecik dari Alli tapi Alli sangat kalah dengan Ziayd.. sikit sikit Alli nangis.. kena buli ngan Ziyad.. Kak Lie lak kata memang kalau ada ziyad dan Qhaireen memang dia tak boleh memasak sebab anak dia kena perhati sokmo.. kalau tidak dia memanjat meja kerusi... biasalah anak tengah membesar..

Kak Lie sekarang nih kerja sebagai guru dekat ngan rumah.. senang le.. suami pun kerja kat Kerteh orang minyak gak... sib baik dah tak pergi offshore

Dulu masa kat ITM kak lie besar dari Akak tapi sekarang akak besar dari Kak Lie.. camner? kena diet lah.. tapi nak diet macam mana sebab kak Lie masak lauk best. yummyyyyyy. macam masak kat kedai yek kak lie...

Selera sungguh kami laki binimakan.. lagi pun suami kak lie pun sangat peramah.. boleh jugak sembang ngan Addy..maklumlah laki akak nih pendiam.. tapi boleh lak masuk ngan suami kak Lie ni..lain kali boleh lah visit lagi. rumah kak lie besar wehhh siap ada 2 dapur tu.. rajing mung masok yek? hehehehe

No comments: