27 April 2013

PULAU REDANG- REVISIT - PART 3

We all dan anak anak bermandi manda di depan resort tu sa,pai pukul 6 jugak laa.. tu pun jenuh nak paksa anak akak naik ke darat.. perut dah lapar sebab we all skip tea break tadi.. lepas mandi kat bilik siap siap apa yang patut dalam kul 7.30 we all gerak tuk dinner.. di Redang Beach resort nih makan style coupon.. tapi coupon guna time Lunch dan Dinner je.. breakfast dan tea break tak payah pakai coupon.. kalau uols dari resort sebelah nak tumpang makan pun boleh kot time breakfast dan tea break kan kan kan :)


Akak tak paham lah Pakcik dan makcik nih kat pulau macam terlebih romantik.. baju nak sama sehati dan sejiwa..kaler rambut pun sama cuma hok sorang tu pakai tudung.. kalau tidak dah rupa nenek dan atuk.. anak kecik kecik lagi.. heheheh

Anak akak kan memang kurang berselera makan kalau kat hotel or kedai makan.. nak kena akak masak jugak... kalau kat rumah memang dia tak suka makan kat luar..sama juga kat sini.. risau akak.. terpaksa akak seludup makanan bawak masuk bilik.. nanti dia lapar.. bab seludup makanan memang kepakaran akak nih sejak ada Alli nih.. setiap kali masa amakan akak suspend.. apalah lauk nyer.. takut budak nih tak ada bende nak makan.. macam lunch tadi dia makan nasi dan ikan je.. bende lain dia tak makan.. ikan tu pun jenih akak paksa makan.. kalau tidak dia nak makan nasi putih je.. adoii

Tema malam nih BBQ.. wahh meriah dengan seafood dan kambing pun ada.. style western sikit malam nih.. ikan dan chicken wings dia dah siap bakar dalam aluminum foil,, tapi bende lain macam sosej, kambing dan lain lain kita pilih dan bakar sendiri.. akak tak kuasa nak bakar bakar nih. pkang bau asap akak nih.. biar Addy je lah buat..

Akak makan nasi goreng cina, Chicken wings dan ikan je.. akak tak berapa selera nak makan.. nasib baik ada nasi.. kenyang sikit akak ni.. akak nih hantu nasi.. nasi dan akak memang kawan baik..

Kawasan tempat membakar pun luas.. akak tak pergi pun area sini sebab panas.. akak cuma tapau bawak balik beberapa ketul chicken wings dan sosej je.. habis tengah malam anak akak baru mintak makan..



Sweet corn dan kuah pasta, spaghetti ikan bakar dan salad kegemaran kim.. akak geleng kepala je tengok dia ratah salad.. gemor sangat rupanya..


Lepas makan akak sefamily round kawasan pantai.. tapi kami pergi kawasan dekat dekat sahaja.. bunyi live band dari resort akak dan resort laguna dah berkumandang.. tapi kenapa lagu cina jer.. adoiii.. adalah sikit sikit lagu english.. tapi most of the time lagu cina je.. tak paham.. tapi akak suka lagu Mo Mo Cha.. salah satu lagu tema filem hong kong dorang shoot kat sini lama dulu..

Perut akak petak 5 uols.. hebat tak?


Ini adalah rumah masa pengambaran cerita Hong Hong Summer Holiday yg dilakonkan oleh sammy cheng.. sekarang Lagina Resort telah refurbish balik menjadikan souviner shop

We all naik titi kayu menuju ke Redang Reef Resort.. gelap je jalan kat sinitapi nasib baik akak bawak torch light..




Dalam kul 10.30 malam we all balik semula ke depan Redang Beach Resort sambil mendengar lagu lagu.. kalau lagu English boleh nyanyi sekali.. kalau lagu cina alamat melopongt laa..


Depan laguna Redang Island.. ada live band oleh resident artis.. okey nak masuk tidor.. esok pagi pagi ada trip ke Marin Park kang terlepas boat lak... :)

2 comments:

cik siti said...

salam kak,
seronoknya tengok akk bercuti ni.. nanti nak g jugaklah.. tq 4 this post.. byk dpt info ni hehehe

Yus said...

Cik Siti.. sila sila lah pergi..btw redang sangat awesome.. :)