29 April 2013

PULAU REDANG - REVISIT PART 4

Hari nih hari kedua di Pulau Redang.. aktiviti hari nih agak pack sebab ada dua snorkeling trip.. sebelah pagi di Marin Park dan sebelah petang kat open sea.. awal awal pagi dah akak gerak Alli dan Addy nak pergi breakfast dan get ready nak gi snorkeling.. tapi alli dah biasa bangun lambat so akak pergi berdua je.. akak yakin dia tak akan bangun lagi dan kalau dia terbangun pun dia akan cari kat bilik kawan akak.. seperti biasa khidmat mentapau makanan untuk anak akak telah dilakukan dengan jayanya.. boleh bawak makan tepi pantai kat marin park..



Pukul 9.45 pagi semua dah berkumpul kat tepi pantai nak pergi ke marin park.. perjalanan dari Resort dengan menaiki boat ke marin park memakan masa 10 minit.. sampai je kat Marin park nih akak tak nampak laut..penuh ngan manusia bersama life jacket berwarna oren terapung apung.. pukul berapa lah agak nya dorang sampai yek..


Makcik farah nih memanjang dok bawah jembatan.. dah lah rumah dia tepi jambatan kat sini pun nak duduk bawah jembatan.. pastu dengan bangga kata "aku tak sun burn" chaihhh !!!.. bagus jugak sebab Eileen boleh jaga barang.. sebab kat sini khabarnya ada monyet.. tapi sekor pun akak tak nampak..

Ikan banyak kat sini.. akak nak pergi jauh sikit tak boleh sebab anak akak nak ikut dan addy lak masih tak boleh nak mandi laut.. tapi dia curi curi terjun jugak.. dia kata okey tak sakit pun kulit dia.. sampai kat sini pun matahari tengah nak terik.. aka pun sebab nak menjaga coral tak lah pakai sunblock.. protect the coral katanya.. itam pun itam laa.. tapi akak bukan tukar kaler itam,.. jadi merah terus..


Resort we all paling last balik setelah semua tourist dari resort lain balik. so dapat lah menikmati pemandangan dalam laut tanpa berlaga bontot ngan orang kan..

Aleya tak berapa sihat sebelum datang ke Pulau.. Nasib baik dia boleh lagi bermain main kat Pantai nih..


Anak anak kami yang sudah pandai snorkeling dan sudah biasa dengan ikan besar besar dan colourful



Haiqal.. anak sulung Eileen dan Kim

dalam banyak banyak Aleya nih paling berani dan pandai berenang sikit.. tak ada lah takut takut

Lagi sorang suka jaga tiang jematan

awwwwww.. nak jugak bergambar ala ala cute..


Pasir pantai yang putih dan air laut yang jernih membiru.. okey akak ada buat satu video.. hope uols enjoy the movie.. lagu tu memang akak suka  mengisahkan ikan tentang laut dan penyu.. hehehehe


No comments: