09 June 2013

LINDA HASHIM & BEEGO WEDDING RECEPTION


Semalam kannn.. akak gi wedding reception artis.. Linda Hashim dan Beegoo.. apa uols tak kenal? hehehe dont worry coz akak pun tak berapa kenal.. tapi kawan akak dapat invitation sebab dia baik ngan Linda Hahim nih.. atas invitation card bawak partner.. instead bawak "him" which is she don't have that.. dia bawak "her" akak lah.. hehehehehe.. akak redah je.. belasah pakai baju lama.. maklumlah akak kah "haus wife" mana ada banyak baju glams dan baju kurung uols.. sampai sana mak aiii merghelip ghelip baju orang yang datang.. hok tua tua pun kemain bergaya sakan macam gi amik anugerah Seni Kebangsaan.. ramai gak artis dari malaysia dan Indonesia.. dan seperti biasa akak cuma kenal artis veteran je..  artis baru jenuh kawan akak norli dok juih juih bibir tunjuk kat akak.. hok tu artis.. hok nih artis.. akak buat muka blurrr..



Invitation card
Walaupun pun Beego dah dua kali naik pelamin tapi akak nih baru first time nak g wedding artis nih.. debor akak lain macam sikit.. kang akak nampak village kan.. kalau orang pahang panggil "orang darat" maksudnya orang Asli.. dengan lipstik oren merah sakan akak nih.. feeling confident sarung high heels (3 inch je pun..kecoh je lebih) walaupun ankle akak tak baik lagi sarung je.. bukan nak berlari pun kan.. duduk je memberatkan vontot..

Konsep perkhawinan ala-ala garden dengan tema baju adalah lavender dan corak hiasan hitam dan putih nampak santai je..


Of course masa akak sampai orang tak ramai lagi so akak dan norli pilih seat betul betul kat laluan masuk..senang nak spot on artis dan baju dan handbag mereka dan orang orang yang glamer mengalahkan artis dan jadi "fashion police" walaupun ilmu di dada hanya paras buku lali je lol

 Akak tak bawak camera (bawak tapi letak dalam kereta sebab malu orang lain ngan wartawan bawak kamera gedabak)  so akak memang 100% tumpang iphone norli..


Ramai artis Indonesia yang hadir sebab Linda nih pernah berlakon di Indonesia so ramai kawan kawan artis yang cantik dan handsome dari sana.. daaaaaaaaan akak berpeluang berjumpa dengan Endang S Taurina uosl.. akak happy sebab semalam dapat jumpa dan amik gambar ngan dia.(korang kalau tak kenal dia memang Gen Y lah). selama  nih masuk karoke room memang lagu dia je yang akak habis hati menyanyi walaupun suara akak memang keluar dari pusat je bunyinyer.. Suara dia memang superb sangat.. tak payah berusaha teran atau tarik suara memang sedap sangat... anak dia yang kecil tu nyanyi satu lagu.. kecik lagi tapi suara sangat power....
Akak dan Norli.. Norli paras bahu kavita kaur je
Akak tak banyak amik gambar ngan retis sebab akak malu dan akak tak kenal sangat.. kang akak silap tanya kang malu akak.. tapi akak amik lah gambar ngan yang akak rasa macam best macam Kavita Sindu nih.. sebab akak nampak dia je.. sebab dia tinggi i think 175cm kot.. tinggi akak 160cm.. akak nak korang tgk ketinggian dia je bukak kelebaran badan akak yek..  still rasa macam kemetot je padahal akak kira tinggi gak berbanding dengan gadis desa lain wakakakakkakak 

Ni pun akak ada nampak satu family akak siap cakap ngan Norli best yer Ayah dia dok manjakan anak pompuan dia..  angkat makanan siap tanya nak makan apa (sebab tak duduk sekali meja dah penuh) .. sekali norli kata tu bukan bapak dia lah. tu laki dia.. kan akak dah khabor.. akak tak leh terlepas cakap.. sib baik akak tak cakap kat that gurl tu baiknya ayah awak yek.. heheheheh 

 

Banyak gak video akak amik tapi semua tak berapa cantik sebab akak pakai handphone akak.. kalau rajin nanti akak tepek kat Youtube lah yek.. sementara tu saksikan lah Endang S Taurina nyanyi lagu Siti dengan rakan artis dari Indonesia.. :)

2 comments:

ctsueraya said...

curlast tau hakak....semoga beego dan linda berbahagi ke sorga..gituh

Yus said...

@ctsueraya- ha ah kelas sangat lah ahkak kan *mata ke atas tangan ke bahu* lol