18 July 2013

KOTA KINABALU - PART 4

Kali nih akak nak citer pasal hotel we all stay kat Kota Kinabalu.. Akak stay kat Imperial Boutec Hotel.. akak ambil rate paling murah sekali.. maklumlah kembara musafir bajet ciput.. stay kat sini selama 3hari 2 malam..Hotel nih berkonsep bajet hotel lah bertempat di dalam Shoping Mall Warisan Square dekat jugak dengan Philippine market..walking distance.. akak rasa hotel nih worth for money sebab tempat makan semua senang.. keliling je.. without breakfast yek.. 

Hotel nih berada di Tingkat 7..naik lift kat Block D Warisan Square dan keluar ke loby hotel  sesiapa yang menyewa kereta pun senang sebab parking banyak..rate akak tak tahu pulak sebab akak pulang kereta pukul 3.30 ketika akak sampai sini.. extra charge sebab pulang lewat RM5 per hour tapi Addy of course bayar extra kat owner kereta tu sebab bermurah hati bagi we all pulangkan lewat.. the reason akak booking hotel nih adalah disebabkan location dan senang nak menapak ke sekeliling tanpa naik teksi.. kat sebelah hotel nih ada hotel Klagan hotel yang akak rasa besar dan bajet tinggi sikit..


Bilik akak bernombor 1001.. lobby dia simple je.. akak buat reservation kat website hotel nih.. tak payah bayar dulu dan dorang akan hold reservation tu sampai kul 4 petang.. sebab tu lah akak nak kejar betul sampai kat Kota Kinabalu nih sebelum kul 4 petang.. masa akak sampai akak nak upgrade bilik.. sebab akak rasa ada bajet lebih sikit.. tapi malangnya bilik dan penuh :(



Hokey bilik dia kecik dan simple.. tapi akak tak kisah sangat sebab bukan sepanjang hari duduk dalam bilik.. dah plan nak ke Kota kinabalu nih nak berjalan je sehari suntuk..malam je berehat kat bilik.. katil dia selesa dan bantal ada 4.. bantal pun selesa.. plag letrik pun banyak.. siap boleh charge macam macam benda sampai bateri full..


Dressing table di gabung tuk sekali dengan tea making facilities table.. owh tak ada mini bar.. kalau ada mini bar freezer baru lah best.. tapi nak harga murah kan. terima lah..hair dryer pun ada



 Almari dia akak pelik..akak rasa dia ada buat sekali ngan pintu berdasarkan ada tread for sliding door.. tapi dah hilang... terlopong macam tu je lah pintu almari.. tapi akak still tak kisah lagi senang akak nak sangkut baju yang bukan banyak nih.. kata nak travel light kan..air cond semua function dengan bagus..sejuk gigil gigil.. main tarik tarik selimut lagi.. house keeping okey bersih dan kemas.. cuma laundry service agak mahal.. akak basuh sendiri kat sinki dan gantung kat tingkap je.. sekejap je kering sebab Kota Kinabalu sangat panas



Bilik air dia..Hmmmm toilet bowl akak rasa macam tak mo sedut air.. kalau lepas berak jenuh nak kena tadah air siram secara manual.. macam rosak pun ye.. benci tau kalau toilet tak berfungsi nih.. shower dia.. ? punya lah banyak tempat pancut air.. terlampau cangih sampai we all tak reti guna..kena panggil staff dia ajar macam mana nak guna sebab beberapa kali try air tak mo keluar.. banyak sangat button.. naper lah dorang tak buat shower yang simple tu je..kan dah jadi jakun.. tapi tempat nak letak shower hose tu dah tercabut memang tak feel lah nak mandi sambil pegang shower hose tu..(instruction nak guna pun tak de.. nak kena pulas ke..nak kena tekan ke..)

akhirnya dah pandai guna tu pun kena on dan off suis.. staff dia kata ada rosak sikit patutlah tak boleh keluar air memula tadi..


 Ruang yang kecik kiri dan kanan katil. kiri kanan ada plag letrik



 Uols lihat pemandangan luar bilik akak dari tingkap..cantik kan.. pagi petang malam laut bertukar tukar kaler.. amboi dari gunung ke laut view akak nih kan.. tapi sebenarnya tingkap akak adalah sebesar nih je uols

V
V
V
V
V
V
V
V
V



Jadilah dari tak de tingkap langsung kan.. hehehehehehhe. okey sekian review  bilik penginampan kami selama 3 hari 2 malam di tengah bandar nih.. 


Seperti biasa akak tetap tampal resit hotel.. RM290 untuk tempoh kami menginap di sini.. sesiapa yang berhajat nak stay kat hotel nih akak recommend tapi bilik 1001? uols cari bilik lain lah yek.. tapi deret bilik nih dah best dah..sebab nampak laut :) kalau nak hotel lain pun okey..sebab akak tak menyewa kereta tu sebab kaka cari bilik tengah bandar.. tapi akak ada nampak hotel baru lagi besar kat sini .. Oceania Hotel Kota Kinabalu  tapi jauh dari sikit dari jeti dan tempat makan dan susah bagi kami yang tak ada kereta.. hotel pun masih baru ..

No comments: