21 September 2013

BERANGAN KE BOHEY DULANG

Akak memang suka sangat kat laut dan pantai.. kalau ada pilihan akak nak berumah di tepi laut.. sekarang nih akak tengah berangan nak simpan duit nak pergi ke semporna ke Pulau Bohey Dulang, Pulau Mabul, Pulau Sipadan.. kalau aku kayaaaa!!! iskk nyanyi lagi.. tak apa angan angan dulu.. doa banyak banyak :)

Gambar cilok dari 2121studion.com
 Mengikut pembacaan akak pulau bohey dulang, pulau mabul dan sipadan memerlukan permit atau kebenaran untuk visit. sebab pulau pulau tersebut merupaka taman tema negara dan hanya limit beberapa individu dalam sehari.. sebelum ke sana sila rancang dulu perjalanan anda.. nanti tak merasa nak jejak kaki ke pasir pulau tu.. terus kena halau balik kan..

Gambar cilok dari fb kawan akak, mior (menggunakan iphone)
Untuk mendapatkan pemadangan begini anda harus mendaki setinggi 600meter kot sebab kat puncak tu uols boleh merakan gambar yang sangat superb nih.. owh kawan akak dah pergi sini baru baru nih dan gambarnya as is it..  sangat superb tak perlu edit bagai

Gambar cilok dari fb kawan akak, Mior (menggunakan iphone)
owh airnya yang jernih memanggil manggil aku.. mengikut kata kawan akak dorang tidor kat mabul bajet chalet je tak ada aircond bagai.. dan buat day trip naik boat ke Pulau Bohey Dulang nih.. kalau lah akak ada sesiapa yang sudi pergi dengan akak alangkah bahagia....

3 comments:

Time Traveller said...

Waa.. cantik nyer pulau2 tu.. snorkeling pagi sampai malam pun tak puas hehehehe :D

Yus said...

Afif.. nak ke sabah kan... selitkan lah trip ke sini... nak baca blog.. tak dapat pergi baca je dulu.. merasa macam travel sekali

Time Traveller said...

Aah nak ke sabah lepas raya haji nie.. tak kot smpai ke samporna ni.. sebab target nk conquer bahagian barat sabah dulu :D