10 September 2013

HADIAH DARI SAHABAT BUAT SEKIAN KALINYA...

Asal raya je handphone hilang.. asal handphone hilang je Raya.. (kata kata dari suami akak) tapi akak nak tambah sikit.. Asal raya kat Rumah InLaw je handphone akak hilang wakakakakaka.. yes uols Handphone akak hilang lagi.. last time dua tahun lepas hand phone  akak hilang masa raya gak kena cekau ngan orang datang beraya.. Pastu kawan akak bermurah hati menghadiahkan akak telephone baru 

Kisah kali nih lain pulak.. telephone HTC XL sensation nih hadiah dari suami akak sebab dia sayang kat akak lebih kurang 1 tahun yang lampau.. kebetulan telephone nih dah banyak buat hal.. orang kedai telephone kata dah masuk virus.. so segala tindakan dia memang slow sangat.. nak buka application lain memang lah slow. boleh siap makan kuih raya sebiji dia tak buka lagi application yang kita nak tu.. 

Pada satu malam yang hening ketika malam raya akak ngan Addy teringin nak minum starbuck kat Taiping Central.. akak nak lepak lepak kat kerusi depan tu.. Si Addy nih kejap je nak melepak dia kata boring nak balik.. akak rasa macam dah masuk kan handphone tu dalam handbag akak tapi ntah lah.. kot kot tak masuk dalam handbag dia melompat keluar tatau lah...Esoknya baru akak sedar dan giat mencari.. tapi memang tak dapat lah..akak pasrah je lah.. maka bermula lah episode akak phoneless without instag dan whatapp.. akak  nih tepon takde sim card pun tak pe janji akak boleh berwifi guna whatapp instag dan fb.. berakhirlah riwayat handphone akak nih sampai 9-August 2013.. huhuu sedih!!!!


Lepas tu bff akak teacher Farah nih pergilah war warkan kat FB.. rindu kat akak katanya kalau tak berwhatapp sehari.. chewah!!!!maklumlah akak kan surirumah yang berjaya... yang selalu ada masa nak layan dia sorang je.. mana ada budget nak beli tepon baru.. dok manjang pinjam tepon laki je.. sampai sangguplah install whataap kat desktop.. bukan note book tau.. sepanjang masa kalau nak berwhatapp kena duk depan PC.. sekali sahabat akak yang bagi akak tepon masa hilang dulu tanya laa.. tepon hilang lagi ker.. siap offer nak bagi yang baru.. heheheheh akak dengan tak malu terus setuju.. I lap u lah sahabat... terima kasih lah BFF akak yang mengupkan kat wall fb yek.. ramai yang perihatin sampai 63 komen tu uolsssss!!!!!!

Sahabat akak yang nak bagi handphone baru nih sangatlah sibuk..susah nak berjumpa dengan dia..maklumlah kerja menjaga keamanan negara nih tak tentu masa 24 jam on standby.. nak pulak sekarang nih kisah geng tembak geng banyak sangat.. 


Kawan akak kata nak bagi Blackberry..lagi sekali akak pasrah.. akak nih bukan pandai nak guna BB nih..dah lah akak rasa tak user friendly..akak pinjam laki akak punya sekejap pun rasa nak campak keluar tingkap.. benci.. tapi kalau dah bagi free akak terima lah dengan berlapang dada.. sekali pada 24-August 2013 akak jumpa dia kat Pasar borong (kelas sangat meeting point) sebab dia nak shopping barang dapur.. dia hulur je dari tingkap kereta.. akak terkejut sebab dia terus lari tanpa sempat akak nak cakap terima kasih.. sekali akak tengok Galaxy S3 uols.. heheheheheh akak  suka sambil tepuk tangan kaki bagai..


Terus malam tu jugak akak pergi Pavillion Up Town Danau Kota beli screen protector, cover baju dia dan jakun menggodek apa yang ada dalam tu.. sampailah akak tersetting something kat blog hilang semua gambar hehehehhe.. kawan akak kata macam baca buku sejarah bila baca blog akak..sekarang akak dah upload balik gambar gambar dalam blog akak tu.. kalau ada yang tak ada gambar sila bagi tau akak yek..


Sekarang S3 Titanium nih dah menjadi hak milik akak dan akak sangat suka dengan handphone nih..selamat duit laki akak nak kena beli tepon baru.. betulah.. kalau kita kehilangan sesuatu atau lambat dikurniakan sesuatu.. InsyaAllah Allah ada perancangan yang lebih baik untuk kita.. yang penting kita Redho.. kan akak dapat yang lebih baik dari dahulu.. Dulu akak sedih sangat selalu putus Bf sampai  rasa macam benci diri sendiri rupa rupanya Allah nak kurniakan akak dengan suami yang sangat penyanyang dan baik hati..(eh apa kes nih yek hahahahahah nak bodek apa lah kali nih)  sesungguhnya kita tak tahu apa perancangan Allah untuk kita tapi pasti yang baik baik sahaja.. Wallahualam..

P/S: nak tambah jugak.. Kalau kita kehilangan kawan yang kita sayang@suka@baru jumpa balik (kes makhluk Allah yang tak ada hati perut memburukan@melagakan orang je kerjanya.. dia sorang boleh menghancurkan 100 persahabatan.. (kisahnya dia ejen jual arak kat Denmark tu patut hatinya gelap)  lepas tu Allah sekat pehubungan kita dengan dia dengan macam macam kisah dan tragedi.. maknanya Allah sayangkan kita.. Allah kurniakan kawan yang jauh lebih baik bagai aur dengan tebing..PEACE uolssss

5 comments:

Ibu Siti said...

nak jadi kawan kepada kawan akak boleh? hahaha..best gila dapat kawan macam tu...harap2 aku dpt kawan mcm tu gak... **berdoa**.....

Yus said...

@ibu siti...

Tu lah nak cari hok macam tu susah sikit.. nih nak kena kurung baik baik kawan nih.. jangan bagi terlepas heheheheh...opss bunyi macam psyko kan hehehehe

hanem manaf said...

Yus, "kalau kita kehilangan sesuatu atau lambat dikurniakan sesuatu.. InsyaAllah Allah ada perancangan yang lebih baik untuk kita". sangat setuju dengan kata2 tu. selamat mengodek gadjet baru ni ye...up citer byk2.

- kak Haneem -

Time Traveller said...

Waaa.. best nyer ada sahabat sebaik ini menghadiah kan hp baru..

Bersyukur lah... rezeki Allah nak kasi di mana saja :D

Yus said...

@Kak Haneem..
banyak kali terjadi pada saya..meraung giler giler sedih bagai.. tapi akhirnya mentari muncul lagi chewah!!! hehehe

@Time Traveller
Betul awak!!! Alhamdulillah.. tapi tetap jeles ngan awak taw heheheheh